ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2013 - Fórum téma

március 1

Chrome mező besárgulás kikapcsolása autocomplete tiltás nélkül

titanium · 2013. Feb. 28. (Cs), 22.26
Üdv!

A Chrome az automatikus kitöltésnél sárgára színezi a mezők hátterét. Szeretném ezt úgy kikapcsolni, hogy az automatikus kitöltést ne kelljen tiltani. Van erre valami megoldás? (!important, -webkit-autofill nem működik)

Előre is kösz,
Dan'
 

CSS3 sprite -- keresek egy CSS3-as background lehetőséget

Max Logan · 2013. Feb. 28. (Cs), 18.03
Pár éve, amikor még csak álmodozott a világ arról, hogy a CSS3 újdonságait a hétköznapokban is használni fogjuk, akkor találkoztam egy cikkel vagy blogbejegyzéssel, mely egy új, CSS3-as background tulajdonságról mesélt.

Nem emlékszem sem a szövegre, sem a tulajdonságra, de a lényege az volt, hogy a CSS sprite technika esetén kiválasztható egy háttérkép adott területe, mint használni kívánt kép részlet, így nem kell nagyon szellős sprite képet készíteni, hanem szorosan egymás mellé lehet pakolni az egyes elemeket.

Keresgélek, de nem akadok rá ilyen lehetőségre. Ez valós terv volt, melyet végül nem implementáltak, vagy csak valaki elmélkedett, hogy ilyet jó lenne? Nekem úgy rémlik, hogy éppen az volt a cikkben, hogy milyen jó lesz ez a lehetőség majd a CSS sprite megoldásoknál...

Valaki tud erről a dologról valamit?
 

Hogyan lehet egy nyílt forráskódú webes applikációval pénzt keresni?

stan · 2013. Feb. 28. (Cs), 14.23
Van egy ötletem, egy webes alkalmazás, amelyet megírok mondjuk PHP-ban, és közzéteszem ingyen. Bárki letöltheti, és felteheti a tárhelyére, használhatja, sõt a forráskódját is átírhatja, ha valamilyen funkciót testre akar szabni. Kérdés, hogy egy ilyen üzleti modellbõl hogyan lehet profitálni?
 

IE teszt

iddqd · 2013. Feb. 28. (Cs), 10.22
Sziasztok!
Különböző verziójú IE tesztelésekhez, milyen módszerek léteznek? Mik a bevett gyakorlatok? Több verziójú telepítésre gondoltam. IEtester, modern.ie bár ezzel azt hiszem már live oldalakat lehet.
8 - 10-es verzióig legalább.
 

Google search API hiba?!?

mahoo · 2013. Feb. 28. (Cs), 07.50
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű feladatom, miszerint egy adott kulcsszóra lekérni a google első 10 találatát.
Rá is találtam a kereső API-ra. Csak van egy olyan alapvető gondom, hogy nem ua-t az eredményt adja, mint a google keresője.

Így használom:
https://ajax.googleapis.com/ajax/services/search/web?v=1.0&rsz=8&hl=hu&q=kulcsszó

Ennek az eredményét feldolgozva ("url"-ek szűrése) eltérő eredményt kapok, mint sztem kellene.

Esetlegesen valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
 

február 27

JavaScript értelmezőt keresek GDB támogatással.

Karvaly84 · 2013. Feb. 26. (K), 22.47
Sziasztok!

Linux alá keresek olyan JavaScript értelmezőt amin tudok hiba keresni GDB-vel. A Kate editor GDB kiegészítője alá szeretnék valamit belőni, csak nem tudom mit kéne. Tehát nem tudom, jól képzelem e el a dolgot, de a kiegészítőt elnézve valami olyasmi kéne, hogy az értelmezőt meghívva opciókkal meg tudjam mondani hol álljon meg. Valaki esetleg használ valamit ilyesmire?
 

Középre igazítás

korimass · 2013. Feb. 26. (K), 17.29
Hellósztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan igazítsam középre a menüt?

Oldal:

És persze úgy, hogy ha hozzáadok esetleg később még menüpontot akkor automatikusan igazítsa mindig középre...



Előre is köszönöm
 

Milyen technológiára érdemes specializálódni?

stan · 2013. Feb. 26. (K), 15.48
Lassan végzek az egyetemmel és ki kellene találnom, hogy mi lesz az a technológia, amihez a legjobban érteni fogok. Azt vettem észre, hogy azok, akik egy bizonyos programozási nyelvhez vagy technológiához nagyon jól értenek, azok sokkal jobban el tudnak helyezkedni mint azok, akik sok mindenhez értenek, de mindenhez csak egy kicsit.

1. kérdés:
Mik azok a technológiák a webfejlesztés keretein belül, amikre érdemes specializálódni, mert el lehet vele helyezkedni nemzetközi szinten is?

2. kérdés:
Engem a webfejlesztés érdekel a legjobban, azon belül a backend fejlesztés, azon belül a PHP és az adatbázisok. Mennyire keresettek a PHP fejlesztők nemzetközi szinten? Érdemes-e erre specializálódni?
 

február 25

Wordpress egyedi oldal.

aky22 · 2013. Feb. 25. (H), 16.58
Sziasztok. Kicsit érdekes problémával állok szemben. Van egy weboldalam amit WP-el raktam össze, minden stimmel írtam hozzá egy templatet, de... Az a gondom, hogy lenne egy oldal, amit valahogy úgy szeretnék megoldani, hogy a kinézetéért a wp legyen felelős, azaz az töltse be, az ő függvényeit tudjam használni, de más kinézet kell neki mint a többi oldalnak. Lehet elsőre kicsit bonyolult a megfogalmazásom. A lényeg az, hogy nagyon nem akarom különválasztani tőle, mert az hosszú idő lenne, és így is kell csinálnom saját admin felületet pluszba, mert olyan funkciók kellenek amik megkövetelik. Szóval kéne valami köztes megoldás, hogy nagyon ne üssön el, tehát az url is megmaradjon ilyennek, és mégis tudjam a saját megoldásaimat alkalmazni. Köszi az infókat előre is.
 

Chat szobában megjelenő mozgatható avatarok

heyho33 · 2013. Feb. 25. (H), 15.21
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy chaten dolgozok ami csak annyiban lesz különböző egy átlagos chattől ,hogy ha a felhasználó belép egy szobába akkor a megszokott chatelő felületen kivül még lesz egy box amin a szobában lévő chatelőknek az avatarja fog megjelenni amit már a regisztrációnál feltöltöttek. Ezzel az avatarral fognak tudni mozogni abban a boxban js segítségével.(ahová kattintanak a boxban oda megy az avatarkép)
Ez idáig el is jutottam kész az egész chat felület, login,regisztráció, maga a chat funkció is müködik az éppen a szobában lévő felhasználókat is megjelenítem, az avatar is megjelenik a boxban és mozogni is lehet vele viszont mindenki csak a saját avatarját látja a másik chatelőjét nem erre még van is ötletem ,hogy hogy jelenítsem meg viszont arra már nincs ,hogy hogyan tegyem láthatóvá a chatelők között egymás mozgását.
Ha nem teljesen érthető ,hogy mire gondolok akkor ezen a chaten láthatjátok mit is szeretnék pontosan. (www[pont]chatlord[pont]com)

Köszi a segítséget előre is!