Archívum - Feb 2013 - Fórum téma
február 19
Tiny mce integrálása weboldalba
Hello!
Valaki segitene, vagy elmagyarázná, hogyan kell beüzemelni ezt a szerkesztőt? Semmi normális, vagy magyar leírást nem találtam.
■ Valaki segitene, vagy elmagyarázná, hogyan kell beüzemelni ezt a szerkesztőt? Semmi normális, vagy magyar leírást nem találtam.
február 17
Adatbázis és laza csatolás
Többször észrevettem már, hogy olyan dolgok mennek az adatbázisba, amik nagyon szorosan csatoltak az adott kóddal, amit írok. Általában olyanokról van szó, hogy 2-3 lehetőség között kell választani, és egy-egy lehetőség neve.
pl:Itt bejelentkezési módokat listázok, ahol az access_method POST, COOKIE és GET értéket vehet fel attól függően, hogy jelszavas, permanent cookies vagy emailben kapott linkes a bejelentkezés. Ez egy a sok eset közül, ahol előfordult ilyesmi, és elég zavaró, hogy nincs laza csatolás a kód és az adatbázis között, és SET formájában megjelennek konkrét megvalósításhoz kapcsolódó értékek az adatbázisban.
Nincs valami bevett módszer ennek az elkerülésére?
■ pl:
access
access_id
user_id
access_method
access_hash
access_expires
Nincs valami bevett módszer ennek az elkerülésére?
Google szolgáltatások - maps api key hol van?
Szeretném lekérdezni, hogy milyen google maps api key-eket regisztráltam eddig, de lövésem sincs, hogy ezt a google oldalán hol találom meg. Már azt is elfelejtettem, hogy a keresőbe hol kell regisztrálni az oldalakat... :D Tudnátok segíteni?
■ február 16
Chrome Féreg?
Sziasztok!
Már napok óta problémákat okoz valamilyen kéretlen alkalmazás, ami kifejezetten a Chrome böngészőt fertőzte meg és képtelen vagyok leszedni... (Win XP és Win 7-es rendszerem van)
Pár napja észrevettem, hogy bármire kattintok egy új tab nyílik és betölt valamilyen ismeretlen oldalt. Egy transzparens PNG-t generál a betöltött oldalakra, ami nem látszik, majd klikk és valaki keresett is pár centet az én időmből.
ADblock tiltja a betöltést, de klikkenteni se enged (vagyis csak 10-20 klikk után). Ismert vírus- és féregírtók (NODE, Spíware Terminator, Defender) nem segítettek.
Program törlése és registryből való kirántása se segít, ha feltelepítem visszamászik.
Átnéztem a futó alkalmazásokat a háttérben és kilőttem mindent, csak az alap dolgok mentek és a böngésző, de semmi...
Annyira alattomos, hogy félek nem segít egy reinstall. Van valakinek ötlete, hogy mi a rák lehet ez?
Előre is köszi!
■ Már napok óta problémákat okoz valamilyen kéretlen alkalmazás, ami kifejezetten a Chrome böngészőt fertőzte meg és képtelen vagyok leszedni... (Win XP és Win 7-es rendszerem van)
Pár napja észrevettem, hogy bármire kattintok egy új tab nyílik és betölt valamilyen ismeretlen oldalt. Egy transzparens PNG-t generál a betöltött oldalakra, ami nem látszik, majd klikk és valaki keresett is pár centet az én időmből.
ADblock tiltja a betöltést, de klikkenteni se enged (vagyis csak 10-20 klikk után). Ismert vírus- és féregírtók (NODE, Spíware Terminator, Defender) nem segítettek.
Program törlése és registryből való kirántása se segít, ha feltelepítem visszamászik.
Átnéztem a futó alkalmazásokat a háttérben és kilőttem mindent, csak az alap dolgok mentek és a böngésző, de semmi...
Annyira alattomos, hogy félek nem segít egy reinstall. Van valakinek ötlete, hogy mi a rák lehet ez?
Előre is köszi!
Facebook login név és a charset-ek.
Sziasztok.
Az a problémám, hogy ha facebook loginnal lépek be a saját weboldalamba, és a nevemben van ékezet, akkor azt nem tudja megjeleníteni pl: Iván helyett: IvĂĄn
A probléma a következő:
Ha ezt használom, akkor a facebook név rossz, és a weboldal szövege jó:Ha ezt használom, a facebook név jó, de a weboldal minden ékezete ?-jel:Külföldi fórumokon is találkoztam ezzel a gonddal, de mivel az angol nyelvű volt, ott elég volt utf-8ra váltani.
■ Az a problémám, hogy ha facebook loginnal lépek be a saját weboldalamba, és a nevemben van ékezet, akkor azt nem tudja megjeleníteni pl: Iván helyett: IvĂĄn
A probléma a következő:
Ha ezt használom, akkor a facebook név rossz, és a weboldal szövege jó:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
február 13
Javascript mintaillesztés, Node.js
Sziasztok,
egy elég misztikus hibába ütköztem, és nem nagyon tudok a végére járni.
Van egy node.js scriptem, UDP-n érkező adatokat dolgoz fel. A bejövő streamet természetsen stringgé alakítom és kivágom belőle azt, ami nekem kell.
Szóval van ez a kódrészlet:A konzolba az alábbiakat írja:
(sorkihagyások nincsenek, csak gondoltam tagolom a jobb olvashatóság miatt)
A "this.patterns.logsync" egy RegExp objektum.
A probléma az, hogy a harmadik console.log üzenet null-t ad vissza. Aminek persze nem nullnak kellene lennie.
egy elég misztikus hibába ütköztem, és nem nagyon tudok a végére járni.
Van egy node.js scriptem, UDP-n érkező adatokat dolgoz fel. A bejövő streamet természetsen stringgé alakítom és kivágom belőle azt, ami nekem kell.
Szóval van ez a kódrészlet:
res = this.patterns.logsync.exec(logLine);
console.log(logLine);
console.log(this.patterns.logsync);
console.log(res);
log L 02/13/2013 - 13:13:40: "rezso :D<13478><STEAM_0:0:123456789><CT>" logsync (ip "188.188.188.128:27005") (port "0") (hit "0") (hit_head "0") (hit_wall "3") (kill "21") (kill_head "8") (kill_wall "0") (shot "0") (death "7") (time "718")
/log L ([0-9]{2})/([0-9]{2})/([0-9]{4}) - ([0-9]{2}):([0-9]{2}):([0-9]{2}): "(.*?)<([0-9]+)><((STEAM|VALVE|BOT)(.*?))><([A-Z_]*)>" logsync .ip "(.*?)". .port "([0-9-]*)". .hit "([0-9-]*)". .hit_head "([0-9-]*)". .hit_wall "([0-9-]*)". .kill "([0-9-]*)". .kill_head "([0-9-]*)". .kill_wall "([0-9-]*)". .shot "([0-9-]*)". .death "([0-9-]*)". .time "([0-9-]*)"./gi
null
/log L ([0-9]{2})/([0-9]{2})/([0-9]{4}) - ([0-9]{2}):([0-9]{2}):([0-9]{2}): "(.*?)<([0-9]+)><((STEAM|VALVE|BOT)(.*?))><([A-Z_]*)>" logsync .ip "(.*?)". .port "([0-9-]*)". .hit "([0-9-]*)". .hit_head "([0-9-]*)". .hit_wall "([0-9-]*)". .kill "([0-9-]*)". .kill_head "([0-9-]*)". .kill_wall "([0-9-]*)". .shot "([0-9-]*)". .death "([0-9-]*)". .time "([0-9-]*)"./gi
null
(sorkihagyások nincsenek, csak gondoltam tagolom a jobb olvashatóság miatt)
A "this.patterns.logsync" egy RegExp objektum.
A probléma az, hogy a harmadik console.log üzenet null-t ad vissza. Aminek persze nem nullnak kellene lennie.
perl rmintaillesztés
Sziasztok!
Van 1 string:
Ez itt egy string
aminek kell egy része
ez az: 123456
utolsó sor
Ebből nekem az 123456 kell, de ez minden futásnál másik szám, a többi ugyanaz. Meg tudom csinálni úgy, hogy tömbbe teszem, bejárom, és amikor az elem így kezdődik: "ez az:" akkor kettévágom, de ennél szerintem sokkal egyszerűbben meg lehet oldani reguláris kifejezéssel. Kérdésem az lenne hogy hogyan?
■ Van 1 string:
Ez itt egy string
aminek kell egy része
ez az: 123456
utolsó sor
Ebből nekem az 123456 kell, de ez minden futásnál másik szám, a többi ugyanaz. Meg tudom csinálni úgy, hogy tömbbe teszem, bejárom, és amikor az elem így kezdődik: "ez az:" akkor kettévágom, de ennél szerintem sokkal egyszerűbben meg lehet oldani reguláris kifejezéssel. Kérdésem az lenne hogy hogyan?
február 13
Weboldal népszerűsítése
Végre elkészítettem a weboldalam amit itt sok embernek köszönhetek :D
viszont olyan kérdésem lenne, hogy nincs sok pénzem sőt szal pénz nélkül, hogy tudnám népszerűsíteni/ beindítani a weboldalam mert pénz nélkül fogalmam sincs hogyan lehetne..
■ viszont olyan kérdésem lenne, hogy nincs sok pénzem sőt szal pénz nélkül, hogy tudnám népszerűsíteni/ beindítani a weboldalam mert pénz nélkül fogalmam sincs hogyan lehetne..
Chrome: lábléc alatti rés
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Chrome-ban miért jelenik meg kb. 20px rés a lábléc alatt. Itt a weblabornál is így van, vagy pl. a webdesignerwall honlapján.
Eddig ez nem tűnt fel, meg nem is zavart, igaz nem is olyan régóta tanulom ezeket a dolgokat. Ha a láblécnek adok egy 20px-es negatív margint az megoldja problémát, nem tudom, ilyet illik-e csinálni. Valójában ha fix lenne a lábléc magassága, akkor egyszerű lenne odaragasztani a lap aljára, gond úgy látom akkor van, ha a tartalmak elrendezése rugalmas.
Előre is köszi.
■ Egy olyan kérdésem lenne, hogy Chrome-ban miért jelenik meg kb. 20px rés a lábléc alatt. Itt a weblabornál is így van, vagy pl. a webdesignerwall honlapján.
Eddig ez nem tűnt fel, meg nem is zavart, igaz nem is olyan régóta tanulom ezeket a dolgokat. Ha a láblécnek adok egy 20px-es negatív margint az megoldja problémát, nem tudom, ilyet illik-e csinálni. Valójában ha fix lenne a lábléc magassága, akkor egyszerű lenne odaragasztani a lap aljára, gond úgy látom akkor van, ha a tartalmak elrendezése rugalmas.
Előre is köszi.
Facebook developer alkalmazás törlése
Sziasztok!
Felvettem a developer alkalmazást egy profilba, de végül nem a kérdéses profilon lesz rá szükség. Hogyan lehet törölni? Erre nem találtam lehetőséget.
■ Felvettem a developer alkalmazást egy profilba, de végül nem a kérdéses profilon lesz rá szükség. Hogyan lehet törölni? Erre nem találtam lehetőséget.