ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2013 - Fórum téma

szeptember 30

Hírlevél küldő szolgáltatót keresek

Meredith · 2013. Szep. 30. (H), 16.54
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni abban, hogy ti milyen hírlevélküldő szolgáltatót ajánlanátok?

Néhány kritériumnak kellene csak megfelelnie:
- Havi, legalább 120-150 ezer e-mail kiküldésének lehetősége
- WYSIWYG szerkesztő felület
- API (mert külső oldalon történne a fel, illetve a leiratkozás)
- Tudjon adatbázist exportálni/importálni valamilyen formátumban.
- Az ár tudom, hogy elég relatív dolog, de ha lehet olcsó legyen :)

Nektek van erre bevált szolgálattótok, vagy tudtok párat, ami ezeknek a kritériumoknak megfelelne?

Köszi!
 

szeptember 29

Csobogó szivattyújának szabályozása

inf3rno · 2013. Szep. 29. (V), 21.06
A téma nem igazán webprogramozás, de sokkal szívesebben írok ebbe a fórumba elektronikai kérdést, mint bármelyik másik általam ismertbe...

Szeretnék építeni egy kisebb csobogót, azt írják, hogy akváriumba való szivattyúval ez megoldható. A szabályozással vagyok bajban, nem tudom, hogy milyen típusú alkatrészekkel, és hogyan lehetne megoldani, kevéssé értek az áramkörökhöz, de ez is programozási feladat, ha úgy vesszük, csak itt a szoftvert beleégetik egy nyákba, ha jól sejtem. Olyat szeretnék, hogy 40% páratartalom alatt kapcsoljon be a csobogó, és 60% felett kapcsoljon ki. Ezen kívül még szabályozni szeretném a térfogatáramot, szóval hogy milyen erősen szivattyúzik a cucc. Arra gondoltam, hogy a szivattyúnak valószínűleg van egy tápkábele, amire rá lehetne tenni magát a szabályozót és a páratartalom mérőt, így azért lenne akkora távolság a csobogó és a konnektor között, hogy a szobában lévő átlagos páratartalmat mérjek... Ti hogyan indulnátok el vele?
 

üzenőfal

schorsch · 2013. Szep. 29. (V), 09.58
Szeretnék egy özenőfalat a weboldalamra találtam egy elég használhatót is a neten.
De nem tudom rávenni hogy kezelje az ékezetes magyar betűket :(
tudna valaki segíteni?

ja és még azt is szeretném hogy 50 karakterenként törje a sort,az megoldható?

shoutbox letöltés link
 

szeptember 27

MySQL-ban tárolt link betöltése(kép)

stickys · 2013. Szep. 27. (P), 14.22
Sziasztok.
MySQL-ban szeretném tárolni egy képnek a linkjét, de nem tudom hogy hívjam elő PHP-ban.

<div id="kep" style="position:absolute; left:183px; top:190px; z-index:10; width: 100px; height: 100px;"><img src= "$_SESSION['user']['keplink']" alt="" title="" border=0 width=100 height=100></div>

Valahogy így?
 

ETAG tárolása fájlban

inf3rno · 2013. Szep. 27. (P), 13.00
Üdv.

Le szeretnék tárolni egy etag-et a szerveren, amit minden változtatáskor módosítanék, illetve minden lekéréskor ehhez nyúlna a szerver, hogy változott e a megadotthoz képest a helyzet... Annyi a problémám ezzel kapcsolatban, hogy jelenleg nincs memcached, és nem is valószínű, hogy lesz ilyesmi a tárhelyen. Ha fájlban tárolom, akkor minden egyes lekérés azt az egy fájlt akarja majd elérni, tehát valószínűleg az lesz a szűk keresztmetszet az alkalmazásban. Olyan szempontból szerencsém van, hogy egy kis forgalmú oldal lesz, amit csinálok, tehát ennél a projektnél biztosan nem okoz majd gondot. Szerintetek nagy forgalmú oldalaknál az ilyesmi problémát jelenthet?
 

szeptember 26

Automatikus kódkezelés a teszt és az élő weboldal között

blackcoffee · 2013. Szep. 26. (Cs), 11.12
Sziasztok,

Szeretnék kérni egy pár tanácsot és útbaigazítást az alábbi problémára:

Van egy élő weboldal és ennek egy másolata a localhoston. A fejlesztés offline
megy, majd tesztelés után felmásolom a modosított fájlokat a szerverre és
tesztelek újból mindent.
A probléma hogy szinte lehetetlen egy az egyben ugyanazt a környezetet kialakítani(php, mysql, apache beállítások, verzió eltérések)
az online és offline szerveren,ezért előfordulhat hogy ami működött localhoston az nem működok online. Ráadásul ugye az is megtörténhet hogy nem veszünk észre egy hibát, csak akkor amikor már élesben van a kód.

Ezért szeretnék létrehozni egy másolatát a weboldalnak az online szerveren, ami
tesztelésre használnék. A munkamenetet így képzeltem el:

1. fejlesztés es tesztelés localhoston
2. a modosított fájlokat felmásolnám az online teszt oldalra es jönne tesztelés újra
3. ha minden ok, akkor a modosított fájlok átkerülnének az élő oldalra

Az online szerver Linux, PHP, Mysql és Apache, a localhost Windows 7, Apache, Mysql és PHP.

Melyik forráskód kezelő rendszer lenne a legalkalmasabb erre a feladatra?
Rengeteg leírás és tutorial van a neten verziókezelő rendszerekről de mégsem sikerült
megtalálnom a helyes utat a problémám megoldása felé.

Bármilyen tanácsot nagyon szívesen fogadok.
 

szeptember 25

Lekérdezés

wreakz · 2013. Szep. 25. (Sze), 21.02
Sziasztok !

Olyan problémám lenne hogy külön táblába tároljuk a felhasználókat, és a karaktereket, de hogy be lehessen azonosítani a karaktereket ezért a felhasználóknak van egy IDjük. A karaktereknek (Szám szerint 2db) is van, de az megegyezik a felhasználóéval. Olyan kérdésem lenne hogy ezt hogy tudnám lekérdezni ?

Két tábla nevei: - accounts, - characters
Accounts tábla: id username loginhash password email country friendsmessage mtausername

Characters tábla: charactername id account

//Accounts táblából a "id" az = Characters táblából az "account"-tal

Elnézést a fogalmazási hibákért !
A válaszokat előre is köszönöm !
 

Form időzítés

doctorwho · 2013. Szep. 25. (Sze), 14.39
Sziasztok!

HTML űrlapnál hogy tudom beállítani, hogy a php feldolgozást szeptember 30 14 órától október 9 15 óráig engedje?
 

Google-térkép API kulcs

pilot · 2013. Szep. 25. (Sze), 14.04
Sziasztok!

Van egy Google térképes alkalmazásom, ahol a Google térképre kattintva koordinátákat lehet adatbázisba menteni.

Amikor a saját webszerveremen tesztelem, akkor rendben működik. De ha feltöltöm a szolgáltató szerverére, és akkor próbálom ki az oldal működését, a következő hibaüzenetet kapom:

A weboldalhoz másik Google Térkép API-kulcs szükséges, új kulcs a http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introduction.html#obtaining_key címen generálható.

Tudna valaki ebben segíteni?
 

dom ready gyorsítása

Tanul0 · 2013. Szep. 25. (Sze), 08.26
Sziasztok!

Egy online ügyviteli rendszert fejlesztek. A problémám az, hogy a dom ready nagyon lassú, pláne egy régebbi gépen. A html mérete elég nagy mivel akár 2 évnyi bejegyzés megjelenhet ahol minden napra lehet több bejegyzés is. A html mérete gzip-elve 70-80kb, firefox net panelje szerint ezt 700ms alatt betölti, de a dom az én gépemen 3 egy régebbi gépen pedig 10mp alatt tölt be. http://kepfeltoltes.hu/view/130925/kep_www.kepfeltoltes.hu_.png itt egy kép a netpanelről. Javascript, CSS és a képek mind cachelve vannak. Mivel van olyan javascript kód aminek maximum 1-2 mp alatt le kéne futnia (pl. horgonyhoz ugrás jquery scrolltop-al), így nem tudom, hogyan tudnék javítani még a kódon, vagy mit csináljak másképp. Lazy load és lapozás nem jöhet szóba. Várom az ötleteket és tippeket.

Üdv,
Gábor