ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 19, 2013 - Fórum téma

Konstruktív vita: Tárhelyek típusai, előnyök és hátrányok

Hidvégi Gábor · 2013. Szep. 19. (Cs), 21.32
Weboldalainkat vagy alkalmazásainkat többféleképp helyezhetjük el, hogy ügyfeleink vagy látogatóik elérhessék. Megkérek mindenkit, aki tapasztalatokkal rendelkezik, hogy írja le az egyes típusok pozitívumait és negatívumait, milyen látható és rejtett költségvonzatai lehetnek, és ha elegendő anyag gyűlik össze (két héten belül, október harmadikáig), akkor összedobunk belőle egy blogbejegyzést. Ezt utána bárki linkelheti, hogy a megrendelők objektív döntést tudjanak hozni.

Fontos: Mivel nem csak a jót és szépet osztjuk meg egymással, hisz a törpök élete nem csak játék és mese, ügyeljünk a hangnemre, és hogy a társalgás kulturált mederben follyon! Ez a fórumtéma egy teszt, ha sikeresnek bizonyul, további hasonlóak fogják követni.

A tárhelytípusok a következők:
  • osztott tárhely
  • saját szerver tárhelyszolgáltatónál
  • saját szerver ügyfélnél
  • magyar VPS (virtuális szerver)
  • nemzetközi VPS (Amazon, Microsoft stb.)
  • managed VPS
A lista finomítható, bővíthető igény esetén, ha valami kimaradt.
 

Vállalkozás létezésének vizsgálata

mz82 · 2013. Szep. 19. (Cs), 20.40
Elérhető ma olyan nyílt adatbázis, amiben naprakészen ellenőrizni lehet, hogy egy vállalkozás be van e Magyarországon jegyezve? A NAV-nál és Cégbíróságnál lehet ilyen lekérdezéseket csinálni, viszont nekem most arra lenne szükségem, hogy egy weboldalon a regisztrációkor automatikusan kiszűrjem a kamu cégeket. Az adószám lenne az ellenőrzés alapja.
Túl naiv vagyok, hogy mindenkinek érdeke lenne egy ilyen lehetőség?
 

PhpUnit - közös teszt változók

inf · 2013. Szep. 19. (Cs), 15.45
Van egy olyan - szerintem elhibázot - húzása a phpunit-nak, hogy ha csinálsz egy testcase-t, és abban több teszt metódust, akkor minden teszt metódushoz újra példányosítja a case-t, és futtatja a setup-ot. Be lehet állítani valahogyan, hogy ezt ne tegye, és csak egy testcase példányt hozzon létre, és azon futtassa az összes megadott metódust? Baromira zavaró ez a viselkedése, főleg integrációs teszteknél, ahol igyekszik spórolni az ember az adatok legatterolásával és újra feltöltésével, hogy gyorsak legyenek.
 

DEL: Offshore & Anonymous webhosting [KÜLFÖLD]

mollyPHP · 2013. Szep. 19. (Cs), 10.50
Törlésre jelölve: a Weblabor nem támogatja a törvénysértő/szürkezónás magatartást, ezért ezt a téma törlésre kerül. - janoszen