ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 18, 2013 - Fórum téma

A HU tld titkai

Wabbitseason · 2013. Szep. 18. (Sze), 14.13
Két kérdésem elvi lényegű, de talán sokakat érdekelhet.

(1) Tegyük fel, hogy évekkel ezelőtt regisztráltam néhány .hu domaint, viszont ezek nincsenek tényleges használatban, csak "parkolnak", és évente, kétévente, vagy talán még ritkábban fizetek némi pénzt egy Pittyputty Kft-nek, hogy a domainekkel kapcsolatos "karbantartást", adminisztrálást elvégezzék.

Mi történik, ha a Pittyputty Kft váratlanul megsemmisül?

Hogyan és kitől szerezhetek tudomást arról, hogy a Pittyputty Kft azért nem küldi az esedékes számlát, mert megszűntek létezni? Ilyenkor egy idő után elveszítem a regisztrált domainek használati jogát, és magamra vessek?

(2) Úgy tudom, hogy a magánhasználatú .hu domainek esetében kötelező megadni a saját címem, nevem és telefonszámom, míg más domainek esetében elég egy bankkártya, és online az egész maceratúra elintézhető.

Eddigi tapasztalataim szerint magyar hosting cégeknél nem zárkóznak el attól, hogy a .hu domain publikusan megjeleníthető (a domain.hu keresőjére gondolok) adataihoz a saját, céges címüket tüntessék fel, de nem tudom, ez elfogadható eljárás-e, illetve hogy külföldi hosting esetében (ha .hu domaint külföldi cégnél szeretnék üzemeltetni) lehetséges-e ilyesmi.

Van-e jele annak, hogy a .hu domain bürokráciája egyszerűsödik, költöztethetőbbé válik a közeljövőben?