ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 25, 2013 - Fórum téma

Lekérdezés

wreakz · 2013. Szep. 25. (Sze), 21.02
Sziasztok !

Olyan problémám lenne hogy külön táblába tároljuk a felhasználókat, és a karaktereket, de hogy be lehessen azonosítani a karaktereket ezért a felhasználóknak van egy IDjük. A karaktereknek (Szám szerint 2db) is van, de az megegyezik a felhasználóéval. Olyan kérdésem lenne hogy ezt hogy tudnám lekérdezni ?

Két tábla nevei: - accounts, - characters
Accounts tábla: id username loginhash password email country friendsmessage mtausername

Characters tábla: charactername id account

//Accounts táblából a "id" az = Characters táblából az "account"-tal

Elnézést a fogalmazási hibákért !
A válaszokat előre is köszönöm !
 

Form időzítés

doctorwho · 2013. Szep. 25. (Sze), 14.39
Sziasztok!

HTML űrlapnál hogy tudom beállítani, hogy a php feldolgozást szeptember 30 14 órától október 9 15 óráig engedje?
 

Google-térkép API kulcs

pilot · 2013. Szep. 25. (Sze), 14.04
Sziasztok!

Van egy Google térképes alkalmazásom, ahol a Google térképre kattintva koordinátákat lehet adatbázisba menteni.

Amikor a saját webszerveremen tesztelem, akkor rendben működik. De ha feltöltöm a szolgáltató szerverére, és akkor próbálom ki az oldal működését, a következő hibaüzenetet kapom:

A weboldalhoz másik Google Térkép API-kulcs szükséges, új kulcs a http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introduction.html#obtaining_key címen generálható.

Tudna valaki ebben segíteni?
 

dom ready gyorsítása

Tanul0 · 2013. Szep. 25. (Sze), 08.26
Sziasztok!

Egy online ügyviteli rendszert fejlesztek. A problémám az, hogy a dom ready nagyon lassú, pláne egy régebbi gépen. A html mérete elég nagy mivel akár 2 évnyi bejegyzés megjelenhet ahol minden napra lehet több bejegyzés is. A html mérete gzip-elve 70-80kb, firefox net panelje szerint ezt 700ms alatt betölti, de a dom az én gépemen 3 egy régebbi gépen pedig 10mp alatt tölt be. http://kepfeltoltes.hu/view/130925/kep_www.kepfeltoltes.hu_.png itt egy kép a netpanelről. Javascript, CSS és a képek mind cachelve vannak. Mivel van olyan javascript kód aminek maximum 1-2 mp alatt le kéne futnia (pl. horgonyhoz ugrás jquery scrolltop-al), így nem tudom, hogyan tudnék javítani még a kódon, vagy mit csináljak másképp. Lazy load és lapozás nem jöhet szóba. Várom az ötleteket és tippeket.

Üdv,
Gábor