ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 8, 2013 - Fórum téma

JS Stack?

deejayy · 2013. Feb. 8. (P), 23.54
Sziasztok,

- erősen elméleti téma -
ma ütköztem bele egy érdekes olvasmányba: http://dailyjs.com/2013/02/04/stack/

Nem tartom magam gyakorlott javascriptesnek, alap dolgokkal vagyok tisztában, meg pár jquery shortcutot tudok, de alapvetően szerver oldalon kódolok. Úgy vettem észre, hogy a JS-nek napról napra egyre durvább szerepe van, és nagyobb figyelmet kellene rá fordítani (részemről legalábbis).

Szóval vannak a cikkben felsorolva 'stack'-ek, minden fontos 'funkcióra' egy js lib.

Nagyjából értem is, hogy melyik mire való, de nem sikerült olyan esetet elképzelnem, ahol ezeknek hasznát venném. Ez persze azért is lehet, mert főleg a php-vel vagyok szorosabb kapcsolatban, ez pedig vastagon a kliens oldal(nak tűnik).

Szóval egyáltalán mikor érdemes ezeket használni? Szokványos webes világban (weblapok, webshopok, portálok, blogok, etc.) mennyire szokták ezeket az eszközöket használni?

Esetleg valami feketeöves js-es tudna mondjuk egy bloatware refaktor step-by-stepet csinálni, hogy na ilyen volt ilyen lett, mit mivel lehet kiváltani, mire kell figyelni, mikor mit érdemes használni, van ennek értelme?

Egyáltalán jó kérdéseket teszek fel? :D
 

Joomla telepítés hibák, session.save_path!!!

odin354 · 2013. Feb. 8. (P), 22.21
Üdv!

Van egy ATW.hu -s, ingyenes tárhelyem, ahova szeretnék telepíteni egy Joomla tartalomkezelő rendszert. A fájlok feltöltése akadálymentesen zajlott, a böngészőben meg is jelent a telepítő. Volt pár karakterkódolási hiba, de ezek kiküszöbölésére találtam megoldást az interneten, ami bejött.

A problémám a következő:

Mikor szeretném elkezdeni a telepítést, nem enged tovább lépni, helyette az alábbi hibaüzenetet kapom:

Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Esetleg probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával. Ha ez az eset áll fönn, akkor forduljon a tárhelyszolgáltatójához, ha nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani ezt.

Próbáltam keresni, kutatni megoldások, tanácsok után. egy-két dolgot találtam, de sajnos nem segítettek a problémámon. Továbbra sem tudok mit kezdeni a hibával és nem tudom telepíteni a Joomlát. Kísérleteztem több verzióval is (1.5.14, 1.5.26, 2.5.9), de mindig ezzel a hibaüzenettel találtam szembe magam.
Programozáshoz nem értek, csak szeretném feltelepíteni a Joomlát, mert azt mondják róla, hogy nagyon egyszerűen lehet vele weblapot építeni, programozási tudás nélkül.

Írtam a Joomla.org.hu fórumára is, de ott meg senki sem hajlandó válaszolni. Jó volna, ha valakitől végre kaphatnék használható, konkrét tanácsot, segítséget, mert láttam, hogy más atw-s oldalon sikeresen telepítették a Joomlát. Csak nekem nem engedi?

Várom a válasz(oka)t, hálás lennék minden segítségért!!!! A joomla itt érhető el, élőben is látható a probléma: http://kronathia.atw.hu/joomla15
 

xml file kászítéséhez szeretnék segítséget kérni

Jakma · 2013. Feb. 8. (P), 16.46
Sziasztok egy weblaphoz kellene készítenem egy xml filet csak nem tudom, hogy kezek neki ha valaki meg kérem segítsen.

Egy ilyet kéne készítenem ehhez a weblaphoz allass.hu

Segítséget előre is köszönöm

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<joblist>
<job>
<!--mandatory tags-->
<url><![CDATA[link to joboffer]]></url>
<title><![CDATA[jobtitle]]></title>
<date><![CDATA[publicationdate]]></date>
<city><![CDATA[zip and/or city]]></city>

<!--optional tags-->
<country><![CDATA[country]]></country>
<category><![CDATA[jobcategory like "full time", "part time", "internship", "training", "freelance"]]></category>
<content><![CDATA[description of the open position]]></content>
<company_name><![CDATA[company name, which offers the job]]></company_name>
<company_url><![CDATA[URL of company offering the job]]></company_url>
<salary><![CDATA[salary]]></salary>
</job>
</joblist>
 

API URL-ek milyen logika mentén

Max Logan · 2013. Feb. 8. (P), 15.19
Érdekelne, hogy ha nektek kellene egy új API-t létrehozni egy AJAX based rendszerhez, melynek mondjuk PHP a backendje, akkor milyen módon alakítanátok ki a PHP-s API URL struktúráját?

Feltételezzük, hogy a felhasználói felület teljes egészében JavaScript segítségével jön létre, így a PHP-től csak és kizárólag adatokat kérünk és küldünk neki.

Az egyik lehetséges megoldás, amire én gondoltam:

SET
  User.php
  Worksheet.php

GET
  User.php
  Worksheet.php

UPDATE
  User.php
  Worksheet.php

DELETE
   User.php


És a másik megoldás:

User
  Set.php
  Get.php
  Update.php
  Delete.php

Worksheet
  Set.php
  Get.php
  Update.php


Melyik a szimpatikusabb (már ha)? Te hogyan csinálnád?
 

Fejleszt.es szerzőtárs keresés

StarZ3r0 · 2013. Feb. 8. (P), 15.08
A fejleszt.es szereplő domainen indítottam egy weboldalt, melyet publikációs platformnak szánok. Két ok vezérelt, az egyik, hogy magyar nyelven színvonalas cikkek csak a Weblaboron és pár blogban fordulnak elő, másik pedig, hogy ahol épp volna emberi erőforrás a cikkíráshoz, ott nehéz olyan rendszerbe ágyazni a tartalmat, hogy az könnyen kereshető és aktuális legyen.
Ezen célokat próbáltam teljesíteni és bár tudom, hogy talán egy wiki a legalkalmasabb az ilyenre, mégis saját kód mellett döntöttem, nincs WP, Joomla, Drupal, egyeb CMS az oldal mögött, csak egyedi kód egy open source PHP framework segítségével. Mindez azért, hogy a legrugalmasabban legyen lehetőség a tartalmat középpontba állítani.
A rövid bevezető után a lényeg, hogy szerzőket keresek, akik bizonyos rendszerességgel (vagy akár egyszeri cikk erejéig) feldolgoznak adott témákat. Az átjárhatóság érdekében az adott cikkek később frissítésre kerülnek, így gátolva az információk elavulását.
Kérem, akit érdekel a dolog az kérem kommentben jelezze és a többit megbeszéljük.
A hosszútávú célokról írok privátban, akit ezen felül részletesebben érdekel.