ugrás a tartalomhoz

Chat szobában megjelenő mozgatható avatarok

heyho33 · 2013. Feb. 25. (H), 15.21
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy chaten dolgozok ami csak annyiban lesz különböző egy átlagos chattől ,hogy ha a felhasználó belép egy szobába akkor a megszokott chatelő felületen kivül még lesz egy box amin a szobában lévő chatelőknek az avatarja fog megjelenni amit már a regisztrációnál feltöltöttek. Ezzel az avatarral fognak tudni mozogni abban a boxban js segítségével.(ahová kattintanak a boxban oda megy az avatarkép)
Ez idáig el is jutottam kész az egész chat felület, login,regisztráció, maga a chat funkció is müködik az éppen a szobában lévő felhasználókat is megjelenítem, az avatar is megjelenik a boxban és mozogni is lehet vele viszont mindenki csak a saját avatarját látja a másik chatelőjét nem erre még van is ötletem ,hogy hogy jelenítsem meg viszont arra már nincs ,hogy hogyan tegyem láthatóvá a chatelők között egymás mozgását.
Ha nem teljesen érthető ,hogy mire gondolok akkor ezen a chaten láthatjátok mit is szeretnék pontosan. (www[pont]chatlord[pont]com)

Köszi a segítséget előre is!
 
1

el kell küldeni

Poetro · 2013. Feb. 25. (H), 15.47
A mozgást ugyan úgy el kell küldeni a felhasználóknak, kint bármilyen másik chates üzenetet. És minden kliensek egységesen fel is kell ezt dolgozni.
2

A chates üziket adatbázisba

heyho33 · 2013. Feb. 25. (H), 16.04
A chates üziket adatbázisba küldöm amit egy sql lekérdezéssel jelenítek meg a beszélgető felületen amit ajax frissit folyamatosan. Szerintem a mozgás megjelenítésére ez nem járható út. Kifejtenéd bővebben ,hogy mire gondolsz?
3

..

Greg · 2013. Feb. 25. (H), 16.08
A kerdes az hogy a chated milyen alapokon fut. Remenyeim szerint nem php, ahnem valami konkurenciat jobban tamogato megoldas mint pl a nodejs. Ott a http://socket.io/ hasznalataval tudsz "broadcast"-olni adatokat:

var io = require('socket.io').listen(80);

io.sockets.on('connection', function (socket) {
  socket.broadcast.emit('user connected');
});
4

ne adatbázisban

Poetro · 2013. Feb. 25. (H), 16.17
Akkor a mozgást ne tárold adatbázisban, hanem az alkalmazásod memóriájában, és onnan long polling-gal, Flash XMLSockettal, vagy legjobb esetben WebSocket-tal oszt szét a szoba tagjai között.
5

A mozgás

zzrek · 2013. Feb. 25. (H), 21.11
A mozgás lényegesen kevesebb információátadással jár, mint a csetelés (szerintem) 2 okból:
1: a célkoordináta 2 szám, ami 4 bájt, ellenben a chat szöveg sok karakter...
2: ritkábban fognak mozogni mint beírogatni
+1: nem olyan zavaró, ha késve mozog, mintha késve kapsz választ a begépelt szövegedre

Konklúzió:
Simán kezeld/küldjed úgy, mintha csetszöveg lenne, valami rejtett jelzéssel, amit a kliensek nem szövegként jelenítenek meg, hanem mozgatási parancsként kezelnek.
PL. ha az üzenet [*123456;123;334*], akkor nem megjeleníted, mint üzenetet, hanem az 123456 azonosítójú felhasználó avatarját a 123:334 pontra mozgatod. (a koordináta és id infókat kódolhatod és továbbíthatod tömörebb formában is)