ugrás a tartalomhoz

JavaScript értelmezőt keresek GDB támogatással.

Karvaly84 · 2013. Feb. 26. (K), 22.47
Sziasztok!

Linux alá keresek olyan JavaScript értelmezőt amin tudok hiba keresni GDB-vel. A Kate editor GDB kiegészítője alá szeretnék valamit belőni, csak nem tudom mit kéne. Tehát nem tudom, jól képzelem e el a dolgot, de a kiegészítőt elnézve valami olyasmi kéne, hogy az értelmezőt meghívva opciókkal meg tudjam mondani hol álljon meg. Valaki esetleg használ valamit ilyesmire?
 
1

Értelmező?

Poetro · 2013. Feb. 26. (K), 23.09
Mire gondolsz értelmező alatt? A JSLint, UglifyJS, Exprima JavaScript értelmezők. Feldolgozzák a kódot, és praktikus formára hozzák (Abstract Syntax Tree), ami tovább feldolgozható. Viszont ennek semmi köze a debuggoláshoz és a hibakereséshez (kivéve ha az AST alapján tudsz hibát keresni, ami nem kicsi feladat lenne).

Neked valószínűleg valami JavaScript futtatókörnyezetre lenne szükséged, ami képes debuggolásra. Ilyen például a Node.js. Persze nem tudom, hogyan és milyen JS kódot akarsz debuggolni, és miben.
Webstorm alatt lehet debuggolni Chrome-ban, Firefox-ban és Node.js-ben is. Nem ingyenes termék, de fut Win / MacOSX és Linux platformon is.
Komodo IDE alatt is lehet debuggolni JS-t, de csak Node.js-ben.
2

Igen futtatókörnyezetre lenne

Karvaly84 · 2013. Feb. 26. (K), 23.33
Igen futtatókörnyezetre lenne szükségem, ami kommunikál a GDB-vel. Standard JS kódot szeretnék debugolni. Valami command line tool-t szeretnék, amit össze tudok drótozni a GDB-vel. A GDB frontend-je a Kate egyik pluginje ami paraméterezhető, így elvileg csak egy olyan cucc kellene hozzá ami tudja használni a GDB felületét, és parancssoros. A SpiderMonkey-t használtam régebben gyors teszteléshez, de valamiért eltűnt a repóbol és nem is tudja amit szeretnék. A Node.js alatt hogy megy ez?
3

A Node.js alatt hogy megy

Poetro · 2013. Feb. 26. (K), 23.49
A Node.js alatt hogy megy ez?

A Node.js (vagyis alapvetően a V8) egy TCP portot kínál a debuggernek, amihez kapcsolódhat, és különböző utasításokat adhat. Ezekhez kapcsolódnak az említett alkalmazások és adnak különböző utasításokat.
4

Ez tökéletesen hangzik,

Karvaly84 · 2013. Feb. 26. (K), 23.57
Ez tökéletesen hangzik, kipróbálom köszi.
5

http://code.google.com/p/v8/w

inf · 2013. Feb. 27. (Sze), 17.17
http://code.google.com/p/v8/wiki/GDBJITInterface

Ez alapján V8-al lehetséges, amit akarsz, ha jól tudom nodejs-ben meg V8 van, tehát valószínűleg azzal is megoldható.

Elvileg le lehet ilyen formán build-elni a nodejs-t, de talán még valahogy külön is megoldható.

http://blog.coolaj86.com/articles/debugging-v8-and-node-js-on-arm.html ezt találtam, ami a legközelebbi eddig. Használd a google-t, biztos, hogy van már erre kész recept.
6

Hát tegnap nem nagyon

Karvaly84 · 2013. Feb. 27. (Sze), 23.45
Hát tegnap nem nagyon sikerült, mert ahogy elindítom a node-ot a gdb nem talál szimbólumokat. Gondoltam én is utána h valamit bele kéne forgatni ehhez a node-ba vagy a v8-ba, naivan azt reméltem lesz egy opció vagy valami ami majd megoldja ezt nekem :D C-ben is írhatnának egy JIT connectort.

Ez a blóg amit linkeltél jónak tűnik. Mondjuk fura h ARM-re van. Megpróbálok valami ilyesmit összehozni.
7

Hajrá! Majd írd meg mi lett

inf · 2013. Feb. 28. (Cs), 19.51
Hajrá! Majd írd meg mi lett :-)
8

Fordítottam egy natúr v8ast

Karvaly84 · 2013. Már. 1. (P), 12.30
Fordítottam egy natúr v8ast és lett egy shell amiben tudom futtatni a kódot. Ennyi lett :D Erre a JSON protokollra meg beizzitom az Eclipse plugint. Csak nem akartam mindenhez IDE-t használni mert a Kate, Kdevelop sokkal jobban bejön mint az a disznó Java IDE :D
9

A szavak felét sem értem :D

inf · 2013. Már. 1. (P), 20.55
A szavak felét sem értem :D Nem jött be az a jit-es megoldás? Akkor felesleges fordítgatni, vagy passz, hogy linuxon hogy megy, de windows-ra van egy kész installer, ami mindent elintéz...
10

A fordításnál a dokumentáció

Karvaly84 · 2013. Már. 2. (Szo), 16.32
A fordításnál a dokumentáció ír valami opciórol amit fordításkor kell megadni. Ez a "gdbjit=on". Amugy ez sztem magának a v8 motornak a jit fordítolyát jelölheti meg h legyenek benne szimbólumok a debugoláshoz. Valószínű a nagyon gyenge angol tudásommal nem értettem rendesen és arra appeláltam hogy a gdb-vel rá tudok majd csatlakozni a jit-re és látom a változókat (mármint amit fordit js kódot). Megjegyzem C-ben nem vagyok othon. Lehet ha mélyebben tanulmányoztam volna magát a debugolást c-ben fel sem merült volna bennem ez az ötlet, h lehet ahhoz adapter. Amugy pofon egyszerű lenne egy plugint irni rá aki ért ahozz a editorhoz amit használok. JSON-al müködik a TCP alapú kommunikáció a v8-as javascript debugger és a plugin között. Pl amik vannak Eclipse-hez meg ilyesmi.
11

Ja hát ez általában így van.

inf · 2013. Már. 2. (Szo), 19.55
Ja hát ez általában így van. Én is tákolni akartam az eclipse automatikus kiegészítésén, de aztán le is tettem róla. Meg tudnám csinálni fél-egy év alatt, csak java-ba kéne beleásnom magam, meg megérteni, hogy a mostani jsdt, ami az automatikus kiegészítést csinálja hogyan működik... Kinek van erre ideje?!
12

Az Eclipse-re tényleg nem

Karvaly84 · 2013. Már. 2. (Szo), 20.02
Az Eclipse-re tényleg nem egyszerű hegeszteni. Én a spell check-ert akartam megtákolni, de nekem sem érte meg a fáradtságot. Amúgy már egy ideje nem Eclipse-ezek, mert unom, hogy mindig, mindent jobban akar mint én :D
13

Én is csak futólag

inf · 2013. Már. 2. (Szo), 20.12
Én is csak futólag találkoztam vele, amikor js-hez kerestem használható IDE-t. Végül phpstorm, webstorm, amiről kiderült, hogy az. Közben talán netbeans is jobb lett, meg elvileg visual studio is jó lenne rá, csak az meg fizetős. Végülis szerintem jobb, mint a netbeans, most már nem váltanék vissza. Eclipse nem jó js-re se, meg php-ra se, azt mondják, hogy java-ban viszont az a király. Hát ezt se cáfolni, se megerősíteni nem tudom.
14

Nekem a VisualStudio azé nem

Karvaly84 · 2013. Már. 2. (Szo), 20.50
Nekem a VisualStudio azé nem teccik mert Windows kell hozzá, A Netbeans-be meg nem tudom a technológiákat keverni, mert a projekt kezelője nem enged olyan feature-ket használni amik nem jellemzőek a kiválasztott platformhoz. Pl ha Makefile alapú JavaScript projektet akarok, mert nekem az jön be. Eclipse-be meg azt raksz be amit akarsz. Egyébként a 7.3-as NetBeans állítólag fejlődött HTML5 projektel, WebKit böngészővel. De akkor is még mindig rád akar erőltetni egy projekt sablont, még ha egy csöves HTML lapot akarsz össze dobi akkor is. Eclipse ezerszer rugalmasabb

Ami igazából engem meg nagyon zavar minden IDE-ben hogy nem hagy "freestyle" kódolni, és vissza ugat :D
15

Hát ja, az IDE-knek vannak

inf · 2013. Már. 3. (V), 05.15
Hát ja, az IDE-knek vannak korlátai...