ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 29, 2013 - Fórum téma

Webalkalmazás - több szerver - adatok szinkronban tartása

webproghu · 2013. Jún. 29. (Szo), 23.15
Sziasztok!

A következő problémakör foglalkoztat:
adott egy webes szolgáltatás, több szerverrel, amelyek fizikailag elég messze találhatóak egymástól (nagy latency, szakadozó kapcsolat, egyéb nyalánkságok).
Milyen módszerek/megoldások léteznek arra, hogy ezek között az adatokat szinkronban tartsuk, úgy, hogy a felhasználók ne érezzenek lassulást a szolgáltatásban, illetve az adatok is (a lehetőségekhez képest) a legfrissebbek legyenek?

Tudnátok olvasnivalót, cikkeket, tanulmányokat, könyveket ajánlani, tanácsot adni merre induljak?

Előre is köszönök minden segítséget!
 

pgsql - milyen szerkesztőt érdemes használni?

inf · 2013. Jún. 29. (Szo), 06.17
Sziasztok!

Ismerkedem a pgsql-el. Nyilván sok újat nem nyújt, ugyanolyan relációs nyelv, mint a többi... A kérdés inkább arra irányul, hogy milyen eszközöket tudtok ajánlani hozzá?

A mysql-hez van olyan, hogy mysql workbench, ami elég tűrhető, ha az ember schema-t akar generáltatni vele. Szépen össze lehet rakni a táblákat típusokkal, index-ekkel, foreign key-ekkel. Én meg olyan vagyok, hogy szeretem a gui-t, mert egy kép többet mond ezer szónál... Valami ilyesmivel szívesen dolgoznék pgsql-ben is.
A másik, ami érdekel, hogy tárolt eljárásra és debug-ra mik vannak? A mysql ezekben nagyon szűkös, főleg a hibaüzenetek fantasztikusak, gyakran csak hibakódot írnak... A syntax error mysql-nél hasonlóan jó, kb lehetetlen megtalálni egy hosszabb query-ben, hogy hol a hiba...