ugrás a tartalomhoz

pgsql tárolt eljárások tutorial

inf · 2013. Jún. 30. (V), 12.05
Van egy olyan szitu, hogy a production szerveren (integrity-nél) van pgsql, viszont tárolt eljárásba csak sql lang, amit használni tudok. A PL/PgSQL nincs sajna fent. Megpróbálom elérni, hogy feltegyék, de az a tapasztalatom, hogy általában az ilyen 5 perces dolgok, meg az ügyfél kérései nem szoktak számítani a szolgáltatónál...

Tudtok esetleg valami használható tutorialt ajánlani sima sql-hez? (pl/pgsql-hez van egy rakás, más nyelvekhez viszont nem találok...)

Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor most a sima sql az a pgsql nyelv, a pl/pgsql az meg valami oracle szerű sql vagy micsoda?
 
1

Ezeket találtam

inf · 2013. Jún. 30. (V), 12.26
Ezeket találtam eddig:
http://www.joeconway.com/presentations/function_basics.pdf
(majd lesz több is sztem, folyamatosan szerkesztem)

Közben utánaolvastam a pl/pgsql-hez, az oracle pl/sql-éhez hasonlít a szintaxisa, procedurális nyelv az is. Vannak benne ciklusok, meg minden más, ami sima sql-ben elvileg nincs. Ha így állunk, akkor valszeg nem lehet használható tárolt eljárásokat írni ezen a szerveren, mert nincs fent egyetlen procedurális nyelv sem. Azért még megnézem, hogy a sima sql mit tud, de ha tényleg ez a helyzet, akkor marad a mysql, vagy átteszem a business logic-ot php-ba. Most legalább elválik, hogy mire hajlandóak az integrity-nél a rakás pénzért, amit elkérnek.
2

Create language nem megy?

BlaZe · 2013. Jún. 30. (V), 13.16
CREATE LANGUAGE plpgsql;
3

De, köszi, már mások is

inf · 2013. Jún. 30. (V), 22.33
De, köszi, már mások is írták, plpgsql, vagy plperl lesz a választott nyelv. Van egyébként javascriptes megoldás is. Majd lehet egyszer csinálok olyan projektet, ami full javascript... :-)