ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 9, 2013 - Fórum téma

include-olt fájlban lévő képek megjelenítése

istvan13 · 2013. Jan. 9. (Sze), 19.22
Sziasztok!

Van egy index.php fájl, amelyben van egy include 'lista.php' rész. Mindkét fájl a gyökérkönyvtárban van.
A lista.php egy mysql-ből beolvasott, képekre mutató (http-vel kezdődő) hivatkozásokat tartalmaz. Amikor megnyitom az index.php-t és az ugye betölti a lista.php-t, akkor a képek nem jelennek meg, pedig a hivatkozások jók.
Ha behozom ugyanazt a képet tartalmazó oldalt, ahonnan be kellene töltenie magát a képet, akkor frissítés után már az én oldalamon is megjelenik a kép.

A kérdésem:
Hogyan tudom az include-olt lista.php fájl tartalmát "aktívvá" tenni, hogy betöltse a képeket arról a címről, amire hivatkozik?

Előre is köszi a segítséget.
 

SSH2 Csatlakozás PHP-val biztonságosan

bonbence · 2013. Jan. 9. (Sze), 18.39
Sziasztok!

SSh2re szeretnék phpval biztonságosan csatlakozni mutatom is lentebb mire gondoltam.

Eddig így csatiztam:
$connect=ssh2_connect("ip",22);
ssh2_auth_password($connect,"username","password");

Ugye itt nincs titkosítva se a user se a pass szóval akinek már a php vagy csak egy kis rés van és megvan az már turkálhat.Valami hasonlót szeretnék:

$user="md5kód";
$pass="md5kór";
$connect=ssh2_connect("ip",22);
ssh2_auth_password($connect,md5($user),md5($pass) );

De ez az md5 szerű nem működik talán az ssh nem tudja visszakódolni az md5őt?
Kérlek segítsetek.
Köszönőm
 

Agyhullám php-mysql

GreenEar · 2013. Jan. 9. (Sze), 11.23
Sziasztok!

Nemrég kezdtem el phpt-és mysql dolgokat tanulni, a könyv ami a kezembe akadt az az agyhullám php-mysql. Egész jól haladok a tanulásban, viszont az egyik leckénél elakadtam, nem tudok tovább menni. Ebben kérném a segítségeteket kérni!

A gond: képfeltöltő űrlap készítés. A tanulási módszerem, hogy letöltöm a weblapjukról a kész kód csomagot, azután lépésről lépésre módosítom amit a könyv ír, amikor kész van akkor megpróbálom egyedül is megcsinálni. Ennél a leckénél elakadtam.
a kód itt található:
http://www.headfirstlabs.com/books/hfphp/
a letölthető leckéknél a hatodik mappa.
Letöltöttem, a kapcsolódási adatokat a mysql-hez beírtam, mást nem láttam át hogy mit kellene módosítanom. Valószínű ezért van az hogy amikor képet szeretnék feltölteni akkor kiírja hogy mik lehetnek a kép adatai ( jpeg stb,) továbbá hogy nem lehet nagyobb mint 32 Kb-t de a kép megfelel ezeknek a kritériumoknak. A folyamatot átlátom, az űrlap feltölti a kép nevét a mysql-be, magát a képet pedig az ideiglenes mappába, majd átmozgató paranccsal átrakja a php a képet egy olyan mappába amit a mysql elér és kirakja a megadott oldalra. Próbáltam körbejárni a témát a neten, de az ő oldalukon csak nem találtam megoldást erre a könyvből pedig nem jöttem rá mi a gubanc. Megpróbáltam a könyv alapján a nulláról felépíteni a dolgot, sikerült is eljutnom odáig hogy a kép nevét feltölti mysql-be, de magát a képet nem találom az ideiglenes mappában, valószínű nincs is benne, mert nem tudja átmozgatni, nem rakja ki vissza az oldalra. Csak a nevét tárolja. Ha pedig megadom neki hogy feltöltésnél kérje a kép típusát és méretét is, akkor utána már a neve sem kerül be mysql-be, csak hibaüzenetet ír ki. Gondoltam arra hogy az ideiglenes mappával van valami gubanc, de ezt sajnos nem látom át. Ha valaki tudna egy kis fényt gyújtani a sötétségben légyszi írjon, megtanulni szeretném, így ha elbambáztam valamit nyugodtan csesszetek le, a negatív kritika építőleg hat.