ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 28, 2013 - Fórum téma

Photoshop ingyen?

Meredith · 2013. Jan. 28. (H), 19.32
Üdvözletem!

A minap találtam ezt az Adobe weboldalán:
CS2 Downloads

Egyik "problémám", hogy hihetetlen, hogy ilyen drága programokat csak úgy ingyen adnak, még ha régiek is... Azért elég profi program a PS CS2 még ma is, szerintem.

A másik, hogy ha én ezt letöltöm, felteszem, akkor legálisan végezhetek vele grafikai munkákat, amelyeket akár értékesíthetek is?

Ez a "túl szép, hogy igaz legyen" kategória, azért kérdezem :)
 

Paranoia - avagy honnan szerzi a google az információkat?

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 28. (H), 01.35
Érdekes dolgot vettem észre mostanában, persze lehet, hogy csak paranoia: youtube-ra elég sokan töltenek fel teljes filmeket, érdekes, nehezen hozzáférhető számok klipjeit stb.
Feltűnt, hogy ha ezek közül megnézek valamit, általában egy-két napon belül eltűnik és a helyén csak annyi marad, hogy jogvédett tartalom, ezért blokkolták/törölték.
OK, ellenőrzik az épp megnézett filmet valami automatizmus segítségével (bár hogy egy videóban hogyan lehet automatikusan licencet keresni... na mindegy...), hogy nem védett/törvénysértő-e a tartalom? De... ezek többsége hónapok, sokszor évek óta ott van, némelyiknek többszázezres nézettsége van, heti négy-öt kommenttel.
Tehát épp elég idejük lett volna már korábban is felfedezni, hogy esetleg jogvédett anyag. És itt beindult a fantáziám: lehet, hogy van valami a gépemen, amiről nem tudok?
(Chrome-ot épp a google-lel szembeni bizalmatlanságom miatt nem használok)
Lehet, hogy csak ennyire peches vagyok, hogy mindig akkor találok rá az ilyenekre, amikor épp a youtube/google társulata is észreveszi?
(a kedvenceim közt szerepelt kb. 150-200 klipp, ezek kb. háromnegyede pár hét alatt vált elérhetetlenné - csupa 70-es évekbeli felvétel, különböző tagok által feltöltve)

A legfrisseb: A hét mesterlövész. Több, mint három hónapja volt fenn. Tegnap belenéztem, pár perce, mikor pár perccel ezelőtt meg akartam nézni, már elérhetetlen volt.
Nem törölték, csak "blokkolták" (ugyan nem tudom, ez mit jelent, miért nem törölték, ha már... de mindegy)
Szóval picit gyanús, hogy esetleg a firefoxom valamelyik pluginje disznólkodik...
Esetleg hallottatok hasonló gyanúról másoktól?
(már az sem tetszik, hogy állandóan nyitva van pár kapcsolatom a google felé, de ez más téma)