Archívum - Jan 7, 2013 - Fórum téma
DBDesigner 4
Van-e tudomásotok arról, hogy klasszikus darabjegyzéket hogyan lehet tervezni a DBDesigner 4-gyel (ha lehet egyáltalán), kérdezném áldott, békés, boldog új esztendőt kívánva kérdezem.
Ami valahogy így nézne ki (MySQL):
Vizuálisan két darab 1:N (opci) tyúkláb a két tábla között.
Köszönettel:
KEA.
■ Ami valahogy így nézne ki (MySQL):
CREATE TABLE `RESZEGYSEG` (
`ReszegysegID` bigint(8) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`Megnevezes` varchar(64) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`ReszegysegID`)
) ENGINE=InnoDB;
CREATE TABLE `DARABJEGYZEK` (
`TartalmazoID` bigint(8) unsigned NOT NULL,
`TartalmazottID` bigint(8) unsigned NOT NULL,
`Mennyi` int(11) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`TartalmazoID`,`TartalmazottID`),
KEY `DARABJEGYZEK_ibfk_2` (`TartalmazottID`),
CONSTRAINT `DARABJEGYZEK_ibfk_2` FOREIGN KEY (`TartalmazottID`)
REFERENCES `RESZEGYSEG` (`ReszegysegID`),
CONSTRAINT `DARABJEGYZEK_ibfk_1` FOREIGN KEY (`TartalmazoID`)
REFERENCES `RESZEGYSEG` (`ReszegysegID`)
) ENGINE=InnoDB;
`ReszegysegID` bigint(8) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`Megnevezes` varchar(64) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`ReszegysegID`)
) ENGINE=InnoDB;
CREATE TABLE `DARABJEGYZEK` (
`TartalmazoID` bigint(8) unsigned NOT NULL,
`TartalmazottID` bigint(8) unsigned NOT NULL,
`Mennyi` int(11) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`TartalmazoID`,`TartalmazottID`),
KEY `DARABJEGYZEK_ibfk_2` (`TartalmazottID`),
CONSTRAINT `DARABJEGYZEK_ibfk_2` FOREIGN KEY (`TartalmazottID`)
REFERENCES `RESZEGYSEG` (`ReszegysegID`),
CONSTRAINT `DARABJEGYZEK_ibfk_1` FOREIGN KEY (`TartalmazoID`)
REFERENCES `RESZEGYSEG` (`ReszegysegID`)
) ENGINE=InnoDB;
Vizuálisan két darab 1:N (opci) tyúkláb a két tábla között.
Köszönettel:
KEA.
git repok szinkronba hozása
Sziasztok!
Git-ben sajnos még mindig tapasztalatlan vagyok. Szeretnék ezen javítani, ha lehet gyakorlati alkalmazásokon keresztül. Addig eljutottam, hogy sikerült godaddy-nél beállítanom a szervert, hogy a push és minden más frankón működjön a gittel. Most egy oldalt szeretnék migrálni erre a szerverre. Sajnos voltam olyan bárgyú, hogy felmásoltam a fájlokat ftp-vel, ez az én feltöltésemmel 2-3 órát is igénybe vett. :S
Most valahogy úgy szeretném szinkronba hozni a szervert az itthoni repommal, hogy bizonyos fájlok ne vesszenek el. Vannak képek, amiket a felhasználók töltenek fel, illetve vannak éles szerverre jellemző konfig beállítások is bizonyos mappákban. Ezeket valahogy ignorálni kéne a push alól. Az összes többi fájlt tőlem felülírhatja az első push, elvileg ugyanaz, mint ami az itthoni repoban is van... Szerintetek, ha az itthoni változaton beállítom a .gitignore-ban, akkor békén fogja hagyni őket?
■ Git-ben sajnos még mindig tapasztalatlan vagyok. Szeretnék ezen javítani, ha lehet gyakorlati alkalmazásokon keresztül. Addig eljutottam, hogy sikerült godaddy-nél beállítanom a szervert, hogy a push és minden más frankón működjön a gittel. Most egy oldalt szeretnék migrálni erre a szerverre. Sajnos voltam olyan bárgyú, hogy felmásoltam a fájlokat ftp-vel, ez az én feltöltésemmel 2-3 órát is igénybe vett. :S
Most valahogy úgy szeretném szinkronba hozni a szervert az itthoni repommal, hogy bizonyos fájlok ne vesszenek el. Vannak képek, amiket a felhasználók töltenek fel, illetve vannak éles szerverre jellemző konfig beállítások is bizonyos mappákban. Ezeket valahogy ignorálni kéne a push alól. Az összes többi fájlt tőlem felülírhatja az első push, elvileg ugyanaz, mint ami az itthoni repoban is van... Szerintetek, ha az itthoni változaton beállítom a .gitignore-ban, akkor békén fogja hagyni őket?
Fórum témakör kérvények
Sziasztok!
Néha előfordul, hogy szükség lenne egy új témakörre. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy új fórumot ahova lehet jelezni az ilyen ötleteket, igényeket.
■ Néha előfordul, hogy szükség lenne egy új témakörre. Arra gondoltam, hogy létrehozok egy új fórumot ahova lehet jelezni az ilyen ötleteket, igényeket.