ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 25, 2013 - Fórum téma

Google Chrome Frame mennyire felhasználóbarát?

gabesz666 · 2013. Jan. 25. (P), 14.53
Sziasztok!

Egy fejlesztés alatt álló saját siteom elég erősen támaszkodik a modern böngészők által kínált lehetőségekre, viszont szeretném, ha az oldal felhasználói ugyanolyan élményben részesüljenek, ha kevésbé modern böngészővel érkeznek az oldalra (IE 8, 7, 6). Legegyszerűbb megoldásnak a Google által kínált Google Chrome Frame-et találtam. Gyakorlatilag egyetlen hátrányát látom egyelőre a dolognak: a usernek le kell töltenie ezt az explorer plugin fájlt és feltelepíteni. Mivel nem biztos, hogy jól gondolom, hogy ez nem egy nagyon megerőltető folyamat, ezért titeket kérdezlek: vajon elriasztja-e a usereimet ez a megoldás? Persze nyilván lesz egy bizonyos százalék, aki azonnal elfog lépni az oldalról, de kérdés, hogy mennyire nagy ez a százalék. (Természetesen szeretném, ha minél több user használná az oldalt, efféle kellemetlenségek nélkül, de minél előbb kéne produkálnom egy indítható site-ot. A későbbiekben, amint beindul a oldal megpróbálom Chrome Frame nélkülire átalakítani, ha a statisztika alapján túl sokan hagyják ott az oldalt emiatt)
 

Kideríthető melyik fájl include -ja az adott fájl?

randomly · 2013. Jan. 25. (P), 11.44
Helló!

Szóval van egy fájl amit include -ok. És kíváncsi lennék rá hova is include -m. Tehát ha valahonnan meghívóm akkor szeretném tudni honnan történt.

Lehetséges ez?
.php kiterjesztésű tehát futtatni tudok benne, de nem jövök rá mi az függvény ami nekem ezt elárulná.

Köszönöm előre is.
 

mysql_result field case insentive? mysql_result mezőnév nem kisbetű nagybetű érzékeny?

randomly · 2013. Jan. 25. (P), 01.21
Sziasztok!

Ma legeltem egy kicsit. Elkövettem azt a hibát hogy a mysql táblában is van egy olyan nevű oszlopom mint amit álnévként is használók csak a kezdőbetű a táblában nagybetűs. És a táblában az Aktuális_ár bruttó, az álnévnél az aktuális_ár nettó ezért nem mindegy melyiket kapom eredménynek.

Tehát ez normális működés?

$eredmeny = mysql_query("SELECT *, IF(`Nettó_akciós_ár`>0,`Nettó_akciós_ár`,`Nettó_ár`) AS `aktuális_ár` FROM `Termékek`")

És erre a $ar = mysql_result($eredmeny, 0 'aktualis_ar') nem az álnév értékét adja vissza hanem a `Termékek`.`Aktuális_ár` értékét.

Az alábbi úgy működik ahogy vártam.

while ($rekord = mysql_fetch_object($eredmeny)) {
echo $rekord->aktuális_ár;
echo $rekord->Aktuális_ár;
}

Köszi a választ előre is. :-)