ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 5, 2013 - Fórum téma

javascript könyvtárak opcionális betöltése

mz82 · 2013. Jan. 5. (Szo), 20.36
Lassan elkészülök egy saját, PHP alapú, OOP szemléletű általános használatra szánt oldalmotororral. Most finomítom a rendszert. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mennyire van értelme azt vizsgálni, hogy a nem minden aloldalon használt javascript könyvtárakat (Highslide, Tinymce esetleg JQuery) csak abban az esetben töltsem be, ha arra szüksége van az éppen megtekintett aloldalnak? Elsőre arra gondolnék, hogy gyorsít az oldal működésén, de a böngésző nem fog többet piszmogni a cache folyamatos változása miatt?
 

Céginformáció

joed · 2013. Jan. 5. (Szo), 02.23
Ez nem egy kérdés post, inkább információs.

A cégeljárás bugyraiban elmerülve lettem figyelmes arra, hogy a Microsec e-Szignó alkalmazása cégjegyzék szám alapján automatikusan betölt bizonyos cégadatokat. Mivel tudjuk, hogy a cégadatok nyilvánosan csak gyötrelmes CAPTCHA dekódolás után érhetők el az e-cegjegyzek.hu-n, ez egy kiskapunak tűnt. Mondjuk ritkán fordul elő, hogy cégjegyzék szám alapján szeretnék cégnevet vagy székhelyadatokat kapni, tudok néhány ilyen esetre gondolni (pl. online szerződéskötés, cégadatok bekérése stb.)

Tehát a lényeg, hogy rövid Wireshark-ozás után kiderült, hogy a web service itt érhető el:
https://mediator.e-cegjegyzek.hu/info/ceginfo?key=CEGJEGYZEKSZAM

Használható egy &outformat=xml6|html GET paraméter is, attól függően, hogy milyen formátumban szeretnénk választ kapni. XSD link a válasz XML-ben, egész jól dokumentált.

Szóval első blikkre sok haszna nem látszik a fenti dolognak, de hátha valamikor valakinek jól jön.