ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 21, 2013 - Fórum téma

Továbbtanulás

iTzTiGeR · 2013. Jan. 21. (H), 20.42
Üdv!
Most fogok végezni számtech középsuliban és eléggé érdekel a webprogramozás. Tudnátok ajánlani valami továbbtanulási lehetőséget?
 

Komplex rendszer, párhuzamosítás

Tanul0 · 2013. Jan. 21. (H), 18.09
Sziasztok!

Adott egy rendszer, amelynek a lényege, hogy tartalmakat keresünk különböző kereső feltételek mellett, amelyeket a felhasználók definiálnak. Egy felhasználó több keresési feltételt definiálhat.

Egy keresési definiíció a következő képp nézhet ki:

- Korlátlan számú kulcsszó/kifejezés
- Korlátlan számú kód (csak számok)

A kódok és a kulcsszavak közti kapcsolat lehet AND vagy OR (nem egyesével, hanem mint halmazok között, a halmazon belül OR kapcsolat van). A keresésnél be lehet állítani, hogy teljes egyezés számít, vagy tartalmazás is.

Az adatbázis mysql, és a mezők amelyekben keresünk LONGTEXT típusúak. Naponta minimum 1000, maximum 5000 új sor szokott lenni, amelyet "match"-elni kell.

A jelenlegi rendszer működése:

Első user: veszi a keresédi definícióit és végig iterál rajtuk a következő módon:

1. lépés Veszi a tartalmakat, amelyek mezőit split-eli először whitespace-ként, majd végigmegy contains/equals -al a kódokon és kulcsszavakon (tartalomban található szavak szám szorozva a kulcsszavak plusz a kódok számával). Az első találat esetén true-val visszatér (Persze ha AND kapcsolat van beállítva, akkor külön a kódon és külön a kulcsszavakon).

2. lépés a tartalmat fel split-eli írásjelek szerint, majd az előző lépéshez hasonló módon ismét végig megy rajtuk. (A kifejezések miatt...)

3. lépés veszi a következő keresési definiíciót majd ugyan ezt végrehajta az adatbázisnak ezen a során.

Ezt minden egyes sorra megcsinálja, majd meg a következő user-ra.

A kinyert tartalmakat 100-asával perzisztálja egy külön táblába.

Maga a folyamat még kevés adattal és kevés felhasználóval működött, viszont most már használhatatlan, és nincs az a futásidő és memória mennyiség ami elég lenne az alkalmazásnak.

Extra hosszú POST adatok küldése

hovszabolcs · 2013. Jan. 21. (H), 17.08
Sziasztok!

Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy ha van egy formom és egy jókedvű felhasználó a név mezőhöz (egy program segítségével) egy 7 MB hosszú "nevet" küld, akkor annak milyen következményei lehetnek? Egyáltalán string/array-ként lehet ilyen hosszú adatot küldeni?
Attól tartok, ha ilyen bekövetkezik, akkor jön a hibaüzenet, hogy nincs elég memória, vagy ilyesmi.
Van alapja az aggodalmamnak?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Szabolcs