ugrás a tartalomhoz

include-olt fájlban lévő képek megjelenítése

istvan13 · 2013. Jan. 9. (Sze), 19.22
Sziasztok!

Van egy index.php fájl, amelyben van egy include 'lista.php' rész. Mindkét fájl a gyökérkönyvtárban van.
A lista.php egy mysql-ből beolvasott, képekre mutató (http-vel kezdődő) hivatkozásokat tartalmaz. Amikor megnyitom az index.php-t és az ugye betölti a lista.php-t, akkor a képek nem jelennek meg, pedig a hivatkozások jók.
Ha behozom ugyanazt a képet tartalmazó oldalt, ahonnan be kellene töltenie magát a képet, akkor frissítés után már az én oldalamon is megjelenik a kép.

A kérdésem:
Hogyan tudom az include-olt lista.php fájl tartalmát "aktívvá" tenni, hogy betöltse a képeket arról a címről, amire hivatkozik?

Előre is köszi a segítséget.
 
1

külső képek?

szabo.b.gabor · 2013. Jan. 9. (Sze), 21.49
nem ártana legalább egy generált html kimenet, de így elsőre azt tudom elképzelni hogy ezek a képek külső weboldalak képeire hivatkoznak, ők pedig ellenőrzik a referer-t és ha nem saját oldalról jön a kép, akkor nem adnak vissza semmit.

amikor pedig megnézed a képeket a rendes oldalról, akkor már megvan a böngésző cache-ében..
2

No hotlinking...

istvan13 · 2013. Jan. 10. (Cs), 13.00
Valóban az volt a gond, hogy a külső oldal nem ad vissza semmi adatot és nem az include-olt fájl frissítésével volt a probléma. Betettem egy másik oldalon lévő képre mutató hivatkozást, és kiírta, hogy "No hotlinking please" (itt legalább volt vmi visszajelzés), szóval ez van...

Köszi a segítséget.