ugrás a tartalomhoz

Casino szerű játék készítése JS-el

geforce9600gt · 2013. Már. 24. (V), 15.33
Üdv!

A fórumozók közül valaki készített már a linken látható játékhoz hasonlót?

http://www.onlinebingolady.com/images/13.jpgMondjuk egymás mellett 3 kép vagy div látható mindig. De ezek hogy lesznek legenerálva, plussz mozgatva? Tudnátok kicsit segíteni ebben? Már néztem sok példát, de azok vagy túlvoltak bonyolítva extra funckiókkal pl, vagy semmit nem értettem belőle. :)
 
1

Kiszámolsz egy random számot,

hunkris · 2013. Már. 24. (V), 15.45
Kiszámolsz egy random számot, és megfelelően használod a számmal mondjuk a jQuery animate() függvényét, ami x számú képet mozgat sorban.
2

Mit?

Poetro · 2013. Már. 24. (V), 16.00
Mit nem értettél? A JavaScript-hez értesz? 2D-s animációhoz értesz (akár milyen nyelven)? Elméletben el tudod készíteni az alkalmazásodat tetszőleges szintaxissal?
3

Nem bonyolult

Pepita · 2013. Már. 24. (V), 23.48
azok vagy túlvoltak bonyolítva extra funckiókkal
Szerintem inkább olyan okokból nem értetted őket, amiket Poetro pedzett. Lehet, hogy előbb valami nagyon egyszerű (tili-toli pl) játékkal kéne kezdened, desktopra. Utána kicsit komolyabb webre.

Ami engem érdekelne: van arra valami bevett jó módszer, hogy a játékos ne tudja pl. másik szkripttel megváltoztatni a játék menetét, pontszámát? (Magyarul csalni ne nagyon tudjon.)
Eddig azért nem próbálkoztam js játékkal, mert erre nem jöttem rá, de gyanítom, hogy meg lehet oldani (és nagyon szeretek játékokkal bajlódni :)).
4

Ami engem érdekelne: van arra

Poetro · 2013. Már. 25. (H), 13.12
Ami engem érdekelne: van arra valami bevett jó módszer, hogy a játékos ne tudja pl. másik szkripttel megváltoztatni a játék menetét, pontszámát?

Nem igazán. És nem is kell másik szkript, legjobb, ha a böngésző beépített debuggerét használod az értékek módosítására. Persze biztosan lehet valami bonyolult algoritmust kitalálni az ellenkezőjére, de azt is ugyanúgy felül lehet vágni. És természetesen ugyanez igaz bármilyen kliens oldalon megvalósított játékra. "Könnyű" bennük csalni, mivel hozzáférsz a memóriához, változókhoz, magához a kódhoz is. Legyen az JavaScript, Flash, Java, igazából mindegy.