ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 23, 2013 - Fórum téma

Regisztrációs hiba

styke · 2013. Már. 23. (Szo), 16.58
Sziasztok! Készítettem egy regisztrációs oldalt, ahol a lényeg az lenne, hogy ugye az adatokat a reg_check.php leelenőrzi, majd az bekerül az adatbázisba.
De amikor a register.php-t behívom a böngészőben és kitöltöm az adatok, utána nem történik semmi, csak újra tölt az oldal, illetve az URL címhez bekerülnek az adatok. Itt a kód.

php annotáció

inf · 2013. Már. 23. (Szo), 11.33
Ti használtok annotációt php-ben?

Melyik engine-t ajánljátok? Nekem az jött le, hogy a doctrine common-ban lévő, ami jó, de kíváncsi vagyok, hátha van jobb is... Egyáltalán hogyan működnek ezek, futásidőben, vagy buildként?

A másik, hogy az annotációk kapcsán azt gondolom, hogy akkor jók, ha valami kimenne config fájlba, ami kihat a kód struktúrájára. Mondjuk ha a config fájlban egy osztály nevet, vagy egy metódus nevet adok meg, akkor szerencsésebb bizonyos esetekben, ha az a beállítás inkább az adott osztály vagy metódus mellett ott van annotációban. Jól gondolom?
 

phpunit windows fejlemények

inf · 2013. Már. 23. (Szo), 09.01
Végre sikerült felszórnom windows-ra is a phpunit-ot. Másfél éve még lehetetlen vállalkozás volt, nulla volt a támogatás hozzá, most viszont már van Composer, ill. egy csomót fejlesztettek a phpunit-on is, így már simán ment!

A simpletest anno még jó volt, az 5.2.x-es php verziókig még mindig lehetséges alternatíva a phpunit mellett, viszont az 5.3-as verziótól bejöttek a php névterek, és azt már nem támogatja. Sikerült még így is életet lehelnem bele, és egy kis gányolással teszteket indítani, mockolni, stb... Viszonylag jól működött minden - ezt annak a számlájára írom, hogy jól kódolták le a simpletest-et - viszont egy idő után elég kényelmetlen volt a használata a workaround-ok miatt, úgyhogy inkább újra nekifutottam a phpunit-nak. Ezentúl nyilván át fogok térni a phpunit használatára, a simpletest-et meg sajnálom, hogy eltűnt a süllyesztőben, mert egyébként nem volt rossz az a lib. Valószínűleg az tette be neki a kaput, hogy a netbeans-be anno bekerült alapértelmezettnek a phpunit támogatás. A simpletest-nél csak eclipse támogatást sikerült elérni, ami php IDE-k terén nem volt egy súlycsoport a netbeans-el. Jelenleg phpstorm-ot használok, az a legtöbb dologban sokkal kezesebb, mint a netbeans volt. Egyedül a kód színezése rosszabb egy kicsit, de ahhoz mostanra már teljesen hozzászoktam.