ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 26, 2013 - Fórum téma

Graylog2 üzemeltetési oldalról?

solkprog · 2013. Már. 26. (K), 22.29
Sziasztok

Graylog2 -vel kapcsolatba van valakinek üzemeltetési tapasztalata? Pár hónapja feltettem egy tesztelős szervre, nem rossz, de nem estem hasra tőle. És éles környezetbe addig nem állítanám be, amíg pár helyről nem hallom vissza hogy ok.

Kb az érdekelne hogy mennyire terhelhető, mennyire stabil, de ha mégis gond lenne vele akkor mennyire macera rendbe rakni. (vagy bármi egyéb ha eszetekbe jut)

ui: éles környezetbe nem én telepíteném fel, hanem egy normális rendszergazda (én programozó vagyok), de neki tényleg nem szeretnék még egy púpot a hátára amikor ezt üzemeltetni kell/kéne.

köszönöm előre is!
 

Ponttal eválasztott szám

kernighan · 2013. Már. 26. (K), 20.39
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy csináltam egy weblapot, ami teljessen jól működik, de a "megrendelő" sérelmezte, hogy azon a ponton, ahol beír egy számot pl 123456, akkor ő az úgy írná be, hogy 123.456, szóval pontokkal elválasztva. A kérdés, ez megoldható hgoy utánna átkonvertáljam, esetleg egyéb megoldások?
 

Weblabor Tudástár

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 26. (K), 17.52
Az internet a jelenlegi formájában nem sokat ér, mert végtelen mennyiségű információ van rajta elszórva különböző helyeken. Ha valaki a szakmánkat szeretné megtanulni, rengeteg időt kell rászánnia, mire összeszedi innen-onnan a tudást, ami szükséges egy oldal elkészítéséhez.

Emiatt célszerű lenne itt, a weblaboron, az egyetlen használható szakmai fórumon összegyűjteni legalább az alapokat, amit bármely kezdő fel tud használni. Erre kiváló példa Bártázi András CSS sorozata, ami lassan tíz éves, de nyugodtan használható ma is.

Több legyet is üthetnénk egy csapásra:
  • A fórumban a sok kezdőt helyből ide irányíthatnánk
  • További látogatókat vonzanánk a weblaborra, így építve a közösséget és a szakmai életet
  • Elemi érdekünk a fiatalok képzése, hogy jó szakemberek termeljék számunkra a nyugdíjat
Az ehhez szükséges cikkgyűjteményhez keresek önként jelentkezőket, akik a számukra kedves témában írnának rövidebb-hosszabb szösszenetet. De nem muszáj újat írni, akár meglévő blogról is - a szerző engedélyével - vehetnénk át anyagokat (például vbence [aki szerintem itt is jelen van] regexp gyorstalpalóját).

A CSS a fentebb linkelt sorozattal nagyrészt rendben van, bár persze a CSS3 újításairól is lehetne ennyit írni, de amire igazán szükség lenne, az a HTML, Javascript, PHP alapjai.

Ha ezek meglennének, a weblabor fenti menüjét kéne csak kiegészíteni, hogy ezeket az írásokat elérhessük.

Várom a véleményeket és a felajánlásokat.