ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2, 2013 - Fórum téma

Ezt hogy lehetne szebben megoldani?

Pallosi Péter · 2013. Már. 2. (Szo), 17.01
Sziasztok egy beléptető rendszeren dolgozok.
És fülek segítségével lehet navigálni a menűpontok között."Regisztráció-Belépés-Elfelejtett jelszó"

és ezt ugye jQuery-vel oldottam meg igaz nem valami szép a kód Nem régóta ismerkedem a jQuery dokumentációjával.
Szeretném,ha megnéznétek a kódot és valami mondanátok rá,hogy hogy lehetne esetleg tisztább kód?
jQuery(document).ready(function(){ 

jQuery(.fullek).click(function(){ 
var ahref=jQuery(this).attr("href"); 

jQuery(".fullek").removeClass("active"); 

jQuery(jQuery(this).parent()).addClass("active");
 
jQuery('div[class*="tab-"]').hide(); 

jQuery("."+ahref_class).show(); 


} 

}
 

Hu_bicklSLET

csla · 2013. Már. 2. (Szo), 11.49
Sziasztok!

Nagyon keresem a "Hu_bicklSLET" fontkészletet. Nem ismerős valakinek?

Gyanús, hogy ez csak egy fájlnév, és nem biztos, hogy ezen a néven kéne keresnem a neten, mert így sajnos sehol nem lelem. Ha netán tudnátok közelebbit, előre is köszönöm szépen.

Kieg.: Támadt közben egy gyanúm, hogy a Bickley Script LET fontnak lehet a magyar(ított) változata. De még mindig keresem... :)
 

Milyen ma programozónak lenni?

Max Logan · 2013. Már. 2. (Szo), 00.19
Valamikor 7-9 éves korom környékén határoztam el, hogy én programozó leszek. Nem emlékszem már azokra az időkre, noha még csak 2 évtizede volt. Arra azonban emlékszem, hogy elvarázsolt a számítógép, mint olyan.

'94-ben kaptam meg az első számítógépemet és az egyik első élményem a programozás csodájával a demoscene világ volt. Mai napig lenyűgöznek ezek a fantasztikus alkotások és persze az ilyen-olyan programok, és valljuk be, a WEB is egy nagyon érdekes és lenyűgöző valami.

Éveken keresztül nem tudtam eldönteni, hogy milyen irányba menjek a programozáson belül, végül a WEB-es fejlesztéseknél kötöttem ki. A programozást én mindig egy alkotási folyamatnak gondoltam, ennek szerettem volna megélni. Aztán teltek az évek, tanultam magamtól, tanultam iskolában, majd jöttek a munkás évek.

És egyszer csak elfáradtam. Az én egyéni esetemben sok egyéb tényező is van, de ha őszinte akarok lenni, akkor belefáradtam abba, hogy az informatika elvileg a kettes számrendszer egyszerű igen-nem logikájára épül, a valóság ezzel szemben sokkal kiszámíthatatlanabb.

Elegem lett abból, hogy legyen szó hardverről vagy szoftverről, a lehető leglogikátlanabb és legértelmetlenebb jelenségekkel talalálkozom, melyek visszafognak. Visszafognak, mert végül a kreatív, alkotó folyamat helyett, bugvadászat a programozó élete. Én pedig egy ilyen életből nem kérek. Így hát fájó szívvel, de 2 éve búcsút vettem az aktív, munka szintű programozástól.

Elfáradtam abban, hogy az üzleti érdekek miatt nem szánnak időt a fejlesztésre, tesztelésre, ezért gyártási hibás hardverek, vagy egyébként tervezési hibás hardverek, vagy a rövid, nem kielégítő tervezés/tesztelés miatt bugos hardverek adják az egész rendszer alapját.