ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 30, 2013 - Fórum téma

MySQL tábla létrehozása PHP-ban

Kezdo_2 · 2013. Már. 30. (Szo), 15.19
Szóval mióta csak a programozást tanulgatom mindig phpmyadmin-ban készítettem el az adatbázis tábláit, de most arra jutottam, hogy elegem van a sok fölösleges kattintásból és inkább php-ben készítem el a táblákat.
Lenne ezzel kapcsolatban kérdésem. Szóval, ha egy táblának datetime formátumot szeretnék adni, akkor is mögé kell írni a default NULL-t? Valamint ha egy auto_increment és primary key-t szeretnék adni a mezőnek azt hogy kell jelezni? Jelezni kell hogy magyar utf-8-at szeretnék?
Eddig itt tartok:
<?php 
mysql_query("CREATE TABLE 'tablanev' (
'1mezo' int(11) default NULL (?),
'2mezo' varchar(10) default NULL,
'3mezo' dateime default NULL (?)
)ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf-8 (?);
");
?>
Elnézést ha kicsit fárasztó a kérdés, de mint a nevem is mutatja kezdő vagyok.
 

Felhasználói viselkedés kikövetkeztetése

gyoridavid · 2013. Már. 30. (Szo), 11.08
Sziasztok,

régóta foglalkoztat a "jóslás", avagy prediction, nagy a potenciál benne a kereskedelemben (is).

Nemrég kiadtak egy open source prediction szervert + sdk-t a legtöbb webes programnyelvre (köztük a php-re is). Predictionio
Van esetleg tapasztalatotok a témában, használta már valaki?

Kíváncsi lennék továbbá arra, hogy szerintetek itthon mennyire fogadnák el a felhasználók, ha helyettük mondanánk meg, mit is akarnak valójában?
Mennyire lenne felhasználóbarát, ha pl. a keresési találatokat nem az eddig megszokott sorrendben, hanem a felhasználó a számára (szerintünk) releváns módon kapná meg a termékeket.
Lehet, hogy az a megoldás arra, hogy ne rémisszük el a látogatókat, hogy kikapcsolhatóvá tennénk a jóslást? (itt az adatgyűjtésre és a viselkedéselemzésre gondolok)