ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 15, 2013 - Fórum téma

Utál a Google?

Kérésre törölve 18. · 2013. Már. 15. (P), 18.25
Üdv!

Volt tavaly egy domain, ami csak teszt fázisig jutott, de regisztráltam a keresőbe és nem sokkal már az első helyeken volt a találatok között.

Most van egy másik oldalam, nem kevesebb látogatóval (ez is még teszt :-)) és hiába regeltem be a google-ba (annyira el van dugva egyébként ez a Webmestereszközök), és több hónapja semmi.

Ez is Drupal alatt megy.

Sőt, egy régebbi google linken is regeltem később, hátha, és már két azonosító google kód van a gyökérmappában, azt se tudom, törölhetem-e már az azonosítás után, vagy sem.

Sőt, múlt héten Google Analytics is van, és semmi.

Valamiért utál a Google?
 

fix és scrollozható div egyben

titanium · 2013. Már. 15. (P), 16.11
Sziasztok!

Hogy lehetne megoldani, hogy egy kisebb div az aljáig görgethető legyen, utána pedig fix, hogy míg legörget a felhasználó az oldal (egy nagyobb div) aljára, látható legyen a kicsi tartalma? Úgy gondolom, mint a facebook hirdetések, vagy a 9gag jobb oldali sávja.

Előre is kösz!
 

CSS kattintásra úgymaradó szöveg

hunkris · 2013. Már. 15. (P), 12.16
Sziasztok!

Az egyik barátom által kért weboldal készítése közben a dízájnhoz szükségem volt olyan szövegre, ami kattintásra megváltoztatja a tulajdonságait.

Szerettem volna javascript nélkül megoldani, végül eszembe ötlött egy rejtett checkbox + CSS megoldás.

Íme:

<form>
    <input id="gomb" type="checkbox" >
    <label id="szoveg" for="gomb">Szöveg</label> 
</form>

input[type=checkbox]:checked ~ #szoveg {
    color: red;
}
#gomb {
    display: none;
}
Gondoltam megosztom, és bár a régi böngészők nem támogatják a CSS3 részét, megy javascript nélkül is. Mit gondoltok róla?
 

Furcsa látogatók a blogomon

H.Z. · 2013. Már. 15. (P), 11.58
A blogger.com-on indítottam újra a blogomat és a statisztikákban, miközben rajtam kívül csak egyvalaki látogatta meg az oldalt (az én kérésemre), találtam két ismeretlen forrásból érkező látogatót. Az egyik bthemes.info, a másik vampirestat.com címről érkezett.
Hülye fejjel rákattintottam mindkettőre - igaz, noscript, adblock+ stb. bekapcsolva - és csak utána kezdtem a neten keresgélni, hogy kik ezek.
A bthemes-ről semmi hasznosat nem találtam (érdekes, hogy a mobilos opera-minit használva egyáltalán nem jött találat rá), a másikról meg annyit, hogy valami spammer site, de veszélyes lehet rákattintani.
Épp csak azt nem tudom, mennyire valós ez a veszély? Ami utalást eddig találtam, az mind ugyanarra a blogbejegyzésre hivatkozott.
Ismeri közületek valaki ezeket az oldalakat?

Az már mellékes, hogy a blogger statisztikáiban szerepel néhány amerikai és német találat, amiből az USA még magyarázható a bing és a google kereső botokkal, de a német?
No mindegy.
Szóval paranoia on... :(

ui: a blogot töröltem, nagyon teli a tököm a gúgli idióta fejlesztőivel. Hogy bizonyos blogokat exportálás után nem lehet importálni, még lenyelem. De hogy egy piszkozat törlése visszavonhatatlanul törli az eredeti bejegyzést is... Hát a JQA-kat kedves fejlesztők! :(((
(kb. egy napos munkám veszett el miatta)
Ettől függetlenül, az említett oldalakkal kapcsolatos infókra továbbra is kíváncsi vagyok.
Ha valaki tud olyan blog szolgáltatásról, ami
- ingyenes
- gyors a szövegszerkesztője (wordpress itt kiesett)
- sok formázási opcióval rendelkező wysiwyg editorral szerkeszthető
- nem fog bezárni pár héten belül (posterous :( )
kérem, ossza meg velem!
Amiket próbáltam: blog.hu (úgy általában nem szeretem), wordpress.com (iszonyat lassúnak éreztem), blogger.com (minősíthetetlenül pocsék, ráadásul ha valamiért törlik a blogod, nincs kihez fordulni, hogy miért is tették)
Kb. maradna, hogy írjak egyet magamnak és akkor ott tartok, ahol két-három éve, mikor először ide keveredtem.

Hasonló oldalak mint...

Keresztesbarát · 2013. Már. 15. (P), 00.36
Sziasztok!

Ha szeretnék bizonyos projekt feladatok között szemezgetni a neten, amikre embert keresnek, akkor milyen oldalakat tudok ajánlani ez ügyben?
Jelenleg csak a Weblabort, illetve a prog.hu-t ismerem.
Léteznek még ilyen magyar oldalak, ahol "webészt" keresnek bizonyos feladatokra?