ugrás a tartalomhoz

Furcsa látogatók a blogomon

H.Z. · 2013. Már. 15. (P), 11.58
A blogger.com-on indítottam újra a blogomat és a statisztikákban, miközben rajtam kívül csak egyvalaki látogatta meg az oldalt (az én kérésemre), találtam két ismeretlen forrásból érkező látogatót. Az egyik bthemes.info, a másik vampirestat.com címről érkezett.
Hülye fejjel rákattintottam mindkettőre - igaz, noscript, adblock+ stb. bekapcsolva - és csak utána kezdtem a neten keresgélni, hogy kik ezek.
A bthemes-ről semmi hasznosat nem találtam (érdekes, hogy a mobilos opera-minit használva egyáltalán nem jött találat rá), a másikról meg annyit, hogy valami spammer site, de veszélyes lehet rákattintani.
Épp csak azt nem tudom, mennyire valós ez a veszély? Ami utalást eddig találtam, az mind ugyanarra a blogbejegyzésre hivatkozott.
Ismeri közületek valaki ezeket az oldalakat?

Az már mellékes, hogy a blogger statisztikáiban szerepel néhány amerikai és német találat, amiből az USA még magyarázható a bing és a google kereső botokkal, de a német?
No mindegy.
Szóval paranoia on... :(

ui: a blogot töröltem, nagyon teli a tököm a gúgli idióta fejlesztőivel. Hogy bizonyos blogokat exportálás után nem lehet importálni, még lenyelem. De hogy egy piszkozat törlése visszavonhatatlanul törli az eredeti bejegyzést is... Hát a JQA-kat kedves fejlesztők! :(((
(kb. egy napos munkám veszett el miatta)
Ettől függetlenül, az említett oldalakkal kapcsolatos infókra továbbra is kíváncsi vagyok.
Ha valaki tud olyan blog szolgáltatásról, ami
- ingyenes
- gyors a szövegszerkesztője (wordpress itt kiesett)
- sok formázási opcióval rendelkező wysiwyg editorral szerkeszthető
- nem fog bezárni pár héten belül (posterous :( )
kérem, ossza meg velem!
Amiket próbáltam: blog.hu (úgy általában nem szeretem), wordpress.com (iszonyat lassúnak éreztem), blogger.com (minősíthetetlenül pocsék, ráadásul ha valamiért törlik a blogod, nincs kihez fordulni, hogy miért is tették)
Kb. maradna, hogy írjak egyet magamnak és akkor ott tartok, ahol két-három éve, mikor először ide keveredtem. :(
 
1

A blogger.com gondoskodik az

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 15. (P), 15.58
A blogger.com gondoskodik az adataid védelméről : ) Én nem félnék a helyedben, biztos nagy tapasztalatuk van a spam-merek elleni harcban.
2

Félreértesz azt hiszem. Az

H.Z. · 2013. Már. 15. (P), 16.08
Félreértesz azt hiszem.
Az említett oldalaktól csak a saját gépemet féltem, miután tudatlanságból ráböktem a linkre és egy ezzel foglalkozó oldalon azt állították, hogy a vampirestats vírust is terjeszt.

Az meg, hogy a blogger.com-on nincs egy nyomorult kuka, ahová a véletlenül törölt bejegyzések kerülnek... hát az nem adatvédelmi hiányosság, hanem szánalmas, pancser tervezés. (feltéve, hogy nem én néztem el valamit, ami persze benne van a pakliban)
---------------
Bloggeren először akkor akadtam ki (azt hiszem, meséltem már), mikor egy ismerős társaság fotós blogját törölték szó nélkül és nem volt senki, aki legalább egy indoklást fűzött volna a törléshez. Kb. mintha a rendőr odamenne hozzád az utcán, hogy megbüntet, a kezedbe nyom egy csekket, de nem mondja meg, miért.
Az már alig jelentős, hogy pl. javascript kódot ugyan beleírhatsz a blogod forrásába, de ha exportálod, akkor megsérül az export során a kódod.
3

Ha nem tetszik a blogger vagy

Poetro · 2013. Már. 15. (P), 16.49
Ha nem tetszik a blogger vagy nem bízol benne, van mág annyi más szolgáltató, ahol blogot üzemeltethetsz.
4

Konkrét példát tudnál

H.Z. · 2013. Már. 15. (P), 16.58
Konkrét példát tudnál mondani?
És nem üzemeltetni szeretném a blogot, csak írni! ;)
5

Wordpress, Tumblr,

Poetro · 2013. Már. 16. (Szo), 13.04
6

Posterous április végén

H.Z. · 2013. Már. 16. (Szo), 13.33
Posterous április végén megszűnik. :(

Blog.hu... Hm. Inkább hagyjuk! Amikor megkérdeztem, hogy a statisztikában miért látszik kikapcsolhatatlanul a saját nézelődésem/szerkesztői ténykedésem, csak annyi választ kaptam, hogy az is része a forgalomnak. Az már csak apróság, hogy olyan hibákkal van teli a rendszerük, hogy... Ott inkább megmaradok trollkodni. :) Értelmes célokra nem használnám. (évek óta létező, vélhetőleg üzemeltetési problémákról beszélek, valószínűleg közös a forrásuk - állítólag replikációs gond)

Tumblr - ha jól emlékszem, valami twitter jellegű mikroblog szolgáltatás, nem? (mindegy, még megnézem, hátha...)

Wordpress embertelen lassú a szerkesztő felülete, először ott próbálkoztam, utána tettem egy kísérletet a blogger.com-on.

LiveJournal - benne van a history-ban, tehát jártam ott, de nem tudom, miért fordultam vissza, ezzel teszek még egy kísérletet, lehet, hogy csak a címlapon megjelenő pár soros bejegyzések riasztottak el.

Xanga eddig ismeretlen, vele is teszek egy próbát.

Köszi!
7

blog.hu

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 16. (Szo), 13.38
A blog.hu, ahhoz képest, hogy indexesek csinálják, egész jó.
8

Hát igen, minden relatív. :)

H.Z. · 2013. Már. 16. (Szo), 13.43
Hát igen, minden relatív. :)
Egyébként csak egy cégcsoport, de állítólag más társaság.