ugrás a tartalomhoz

Első programozási nyelv php?

Szita Szilárd · 2013. Már. 4. (H), 18.18
Nagyon sokat olvastam a témába és sokan ajánlották a php-t mint első programozási nyelvet.
Én soha életembe nem programoztam semmiféle nyelven.
Html-css tudás minimális.
Önök szerint mennyire jó elkezdeni a php-t mint első nyelv?
 
1

Sorrend

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 4. (H), 18.28
PHP-val általában HTML-t szoktak előállítani, ezért érdemesebb inkább előbb a HTML-t alaposan megismerni a CSS-sel és a Javascripttel egyetemben, utána jöhet a PHP.
2

nem

Poetro · 2013. Már. 4. (H), 19.08
Szerintem első nyelv inkább legyen C, Pascal, vagy Objektum orientáltak közül Ruby, Python. Pythont sok egyetemen tanítanak első nyelvnek, ezért mindenképpen megnézném, biztos nem véletlenül esett rá a választás. Mondjuk magyar nyelvű könyvekről nem tudok, de ez nem jelenti, hogy nem léteznek.
20

Object Pascal

Pepita · 2013. Már. 6. (Sze), 18.30
Én inkább OOP-k közé sorolnám, a "régi" Pascalt ma már nemigen használják. OOP-k közt népszerű még(?) a Java, de elsőre nem ajánlanám.

Van egy elméletem, miszerint belülről jó kifelé haladni, ezért én ajánlanám az (bármelyik) assembly nyelvet, csak szimpla valós módban. Nem biztos, hogy helyes az elméletem, de így pontos képet lehet kapni a processzorról, memóriacímzésről, alapvető BIOS funkciókról; viszont vért is lehet izzadni tőle... Ha viszont már "megvan", akkor könnyebbek lesznek a magasabb szintű nyelvek.
21

Pascal

Poetro · 2013. Már. 6. (Sze), 19.08
Pont emert ajánlanám a "sima" Pascalt, mert közel kerülsz a géphez, és akár Assembly betéteket is belerakhatsz.
22

Tanulni jó nyelv

Pepita · 2013. Már. 6. (Sze), 19.46
Valóban, tanulni jó a Pascal, de ha nem arra mész tovább, akkor akadályozhat is, mert nagyon elüt a többi nyelvtől (szintaktika).
Assembly-t én magában gondolnék, a P-féle @címzés nem valami jó. Gőzöd sincs, hogy valójában hol az adatod, ... De a többi ajánlat közül talán ez a legjobb (vagy a "játéknyelvek" egyike).
23

Hát attól függ, hogy mire

inf · 2013. Már. 6. (Sze), 22.18
Hát attól függ, hogy mire akarod használni a tudásodat, a memória címkézés nem szokott előjönni, mint probléma a webfejlesztésnél, legalábbis én nem találkoztam még vele... :D Szerintem nem is a programozással kell kezdeni, hanem az absztrakciós szintekkel, mert azok alapján elég jól be lehet lőni, hogy milyen nyelvre van szükség egy-egy feladathoz, és lehet kapni egy átfogó képet az összes nyelvről...
35

Többet vártam...

Pepita · 2013. Már. 8. (P), 05.11
Tőled komolyabb indokot vártam volna, mint
a memória címkézés nem szokott előjönni, mint probléma a webfejlesztésnél...
Ha fingod nincs a ketyeréről, aminek meg akarod szabni a ténykedését, akkor hogyan fogod felismerni pl., hogy elfogyott a RAM? És milyen absztrakciós szintekkel foglalkozol, mikor azt sem tudod, mit jelent?
(Elnézést a csúnya szavakért, de úgy tűnik, hogy már semennyire sem emlékszel arra, hogy te hol-hogyan kezdted, és a jelenlegi - nem kevés - programozói tudásoddal nemigazán tudod beleképzelni magad a teljesen kezdő helyébe.)

Szerk.: kicsit pontosítok: épp most egy másik témában merült fel string-kezelés, melyik jobb (gyorsabb), a 0-végű, vagy a "Pascal-os"? Ilyesmi megítéléséhez alapvető feltétel, hogy fejben, legalább elvi szinten le tudd programozni a dolgot gépi kódon (ill. assemblyben). Amíg ezt nem tudod, addig gőzöd sincs, hogy a te feladatodra melyik a jobb/gyorsabb.
39

Nyilván az assembly a

inf · 2013. Már. 8. (P), 11.55
Nyilván az assembly a gyorsabb, de ha nekiállok fejleszteni mondjuk egy webshopot, akkor nem assembly-hez fogok nyúlni, hanem egy magasabb (absztrakciós) szintű nyelvhez. Körülbelül erről beszéltem. Ez meg annyira szimpla dolog, hogy nincs szükség komolyabb tudásra ahhoz, hogy valaki megértse.
40

Azt, hogy melyik a gyorsabb,

tgr · 2013. Már. 8. (P), 11.55
Azt, hogy melyik a gyorsabb, nem megítélni kell, hanem megmérni. De leginkább felismerni, hogy az esetek azon 99,9%-ában vagy, ahol egyáltalán nem számít.
41

Bár kevéssé értek az

inf · 2013. Már. 8. (P), 12.01
Bár kevéssé értek az optimalizáláshoz, de nekem is az jött le, hogy a sebességet inkább a megfelelő skálázással szokták belőni, mint a nyelv választással. A matlab, amiről tudom, hogy kivétel, meg hát gondolom az operációs rendszerek bizonyos részei. Nem nagyon tudnék más példát felhozni, de kíváncsi vagyok ti milyen komplexebb alkalmazásokat ismertek, ahol a nyelv választással oldották meg a sebesség kérdést?
42

Chrome

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 8. (P), 12.10
A Chrome V8-at assembly-ben írták. Persze ez csak egy tényező, ami gyors futást eredményez.
43

C++

Poetro · 2013. Már. 8. (P), 12.23
Én már többször néztem a V8 forrását, és legalább 95%-át C++-ban írták.
44

Valóban, nem fogalmaztam

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 8. (P), 12.51
Valóban, nem fogalmaztam pontosan. Én egyébként az X64, ARM könyvtárakat nézegettem. A lényegen mondjuk nem változtat.
45

Jó, hát a matlabnak is csak

inf · 2013. Már. 8. (P), 14.58
Jó, hát a matlabnak is csak egy része assembly.
47

Így van

Pepita · 2013. Már. 8. (P), 19.24
Viszont a string-példánál maradva:
Ha lehetőséged van 0 végűt vagy "Pascalost" használni, hogyan döntöd el gyorsabban a dolgot? Úgy, hogy megírsz két programkódot, két tesztet és mérsz? Vagy ha fejből "kitalálod"?

Tudom, ez nem valós példa, de én nap mint nap érzem a hasznát, hogy van elképzelésem arról, hogy mi történik a prociban/RAM-ban. (Mondjuk PHP esetén nem.)

Szóval nem azt mondtam, hogy assemly-ben kell programozni, hanem azt, hogy az első nyelvek között meg kell tanulni.
48

Optimalizálni előre fejben?

pp · 2013. Már. 8. (P), 22.57
Optimalizálni előre fejben?
Ráadásul mire optimalizálsz? Sebességre, vagy memóriára? Mert az egyik az egyikben jó a másik a másikban.
UTF-8 karakterekkel mi lesz? stb. Ezeket tudod előre? Ezekre tudsz általános jó megoldást adni?

Én még minden esetben optimális kódot, életemben nem láttam.

"Szóval nem azt mondtam, hogy assembly-ben kell programozni, hanem azt, hogy az első nyelvek között meg kell tanulni."

Azért mert úgy gondolom, hogy nekem segített megérteni a mutatókat az assembly jártasságom, még nem gondolom azt, hogy másnak is segíteni fog (csak azt, hogy segíthet) és azt se, hogy csak így lehet. Már csak azért se, mert majd 10 év oktatói tapasztalattal a hátam mögött, láttam több olyat tanítványt, aki más utat jártak be, és fényévekkel nagyszerűbb programozók lettek mint én. (annak ellenére, hogy az assembly-ről valószínűleg még most sincs lövésük)

pp
49

majd 10 év oktatói

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 9. (Szo), 08.42
majd 10 év oktatói tapasztalattal a hátam mögött, láttam több olyat tanítványt, aki más utat jártak be, és fényévekkel nagyszerűbb programozók lettek mint én
Te viszont valószínűleg fényévekkel jobb oktató vagy, mint ők, mert az energiád és időd jó része erre ment el, nem?
50

+1

zzrek · 2013. Már. 9. (Szo), 19.30
Ez tetszett :-)

Egyébként nekem a gépi kódú programozás nagyon tetszett. Nagyon-nagyon. Nem azzal kezdtem, de ahogy rájöttem, hogy ez is létezik, és megértettem, hogy hogyan működik a processzor, az igazi élmény volt, utána éreztem igazán bennfentesnek magam.

De mégsem javaslom, hogy az legyen az első nyelv ... de az nem kétséges, hogy aki programozni szeret úgy igazándiból, annak a gépikód közeliség az nagy élmény.
Nekem az első igazi programozási élményem még mindig a szép emlékeim közt van, az a pillanat, amikor ráéreztem, hogy "aha, ez az, értem már, így kell csinálni ... most már MINDENT be tudok programozni!" ... és majdnem teljesen igazam volt :-)
52

Legyen a második :)

Pepita · 2013. Már. 10. (V), 22.36
Egyébként nekem a gépi kódú programozás nagyon tetszett.
Nekem leginkább PC-n, ugyanis előzőleg igen nyüstöltem már commodore-on is. Ezután a PC, .386 utasításkészlettel maga volt a kánaán...
De mégsem javaslom, hogy az legyen az első nyelv
Jó, legyen a második! Az első legyen egy egyszerű, struktúrált nyelv (pl. Pascal), amivel gyorsan el lehet érni az első "sikereket", de később nemigazán lesz használatban (ugye amiket elsőre rosszul tanulunk meg, ...). De 2-3. már assembly legyen.
51

Nem mondtam ilyet

Pepita · 2013. Már. 10. (V), 22.29
Így, visszanézve hozzászólásaimat, nem említettem optimalizációt. Az egy későbbi (munka)fázis, mint a kód megírása. Ami pozitívumot említettem (hogyan döntöd el gyorsabban), azt leginkább a programozási fázisban tudod hasznosítani. És egy félhanggal sem állítom, hogy akkor optimalizálni már nem kell...

- Nekem nem csak a mutatók megértésében segített..., hanem sok másban is.
- Nem mondtam, hogy "csak így lehet", viszont láttam rengeteg programozó-növendéket, akik az összes megismerni kívánt nyelvvel kínlódtak, míg meg nem ismerték "a PC lelkivilágát", éppen assembly-n keresztül. Persze olyanok is voltak (szép számmal), akiknek a gépi kód tette be a kaput.
- Én arra láttam több példát, hogy "hiányzott" az assembly, ezért ez a véleményem. Habár én nem oktatok (nem is szeretnék), de úgy érzem, aránylag jól meg tudom ítélni azokat az embereket (programozókat) akikkel összehoz a sors.
3

Az első

zzrek · 2013. Már. 4. (H), 19.52
Az első legyen egy olyan nyelv, amivel könnyen érsz el látványos sikereket.
Ha a webes területen elért eredmények motiválnának, akkor szem előtt kell tartani, hogy nem ez a legegyszerűbb terület az induláshoz. Érteni kell először a webes felépítést, a szerver-kliens kapcsolatot, a html-t, CSS-t, DOM-ot, javascriptet, php-t, sql-t...
Első nyelvnek nem feltétlenül ezzel kéne kezdeni. Inkább játékfejlesztésre előkészített platformot ajánlanék, amiben könnyű elindulni és szórakoztatóan lehet sikereket elérni.
Például a gamemaker ilyen, van belőle ingyenes változat (eredetileg a fejlesztője is oktatási céllal ajánlotta)
http://yoyogames.com/gamemaker/studio/standard
5

+1

pp · 2013. Már. 4. (H), 21.33
+1
6

Hát

Szita Szilárd · 2013. Már. 4. (H), 21.52
Hát nem tudom.
Itt kitől lehetne kérdezni egyetemi képzésről?
Valaki tudja?
15

Amit eddig hallottam róla,

inf · 2013. Már. 5. (K), 09.14
Amit eddig hallottam róla, úgy néz ki, hogy vannak jó képzések, és vannak rosszak, és nagyon egyeteme ill. szakja válogatja...
7

Pascal vagy C

BlaZe · 2013. Már. 4. (H), 23.09
A PHP-val sok baj van, mint első programozási nyelvvel, én nem ajánlanám. Elrejt csomó mindent a programozó elől (pl a gép belső működése, memóriakezelés), nem típusos, nagyon vegyes felvágott nyelv, és teljesen speciálisan csak webre jó, illetve ebből kifolyólag a példák is eléggé web specifikusak.

Én egy típusos, procedurális nyelvvel kezdeném. Pascallal, vagy c-vel. Pascal mellett szól, hogy nagyon letisztult és egyszerű nyelv, a c mellett pedig hogy utána sok nyelv ismerősnek fog tűnni, illetve gyakorlatilag erre épül minden :) Én Pascallal kezdtem (nyilván a commodore basicje után :)) a tanulást, az általam eddig megismert nyelvek közül továbbra is ezzel kezdeném.

Fontos, hogy olyan nyelvvel kezdj, amihez sok olyan anyag található, ami a programozás módszertanába, fontosabb, de alap algoritmusok működésébe és programozásába vezet be. És ha nem vagy elég jó angolból, akkor mindezt magyarul. Ez is a pascal mellett szól, múltkor néztem, még mindig lehet jó hozzá írt oktatókönyveket kapni, gyakorlatilag egy gyorskajáldai menü áráért :) Angster Erzsébet programozás tankönyv i-ii szerintem elég jók indulásnak (a turbo pascalos, nem a javas), illetve a feladatgyűjteményt is ajánlanám. Kiskapu.hu-n pl megtalálod őket.

Ha az alapok megvannak, és egyszerűbb algoritmusokat magadtól is meg tudsz csinálni, szerintem utána indulj el valami olyan terület felé, ami miatt meg akarod tanulni a programozást (pl web).

Ami nyelveket én mindenképp érintenék idővel valamilyen szinten: assembly, c/c++, python, java. De a másik topicba küldött hozzászólásod alapján ezekkel úgyis találkozni fogsz, ha programozónak tanulsz tovább :)

Illetve a hupon is van thread erről.
16

C és Pascal

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 5. (K), 09.25
Én is Pascallal kezdtem, és csak ajánlani tudom, ráadásul hatékonyabb a stringkezelése, mint a C-nek; mindkettőnél érezni lehet, hogy egész közel vagy a gép lelkéhez. Angster Erzsébet valóban jó könyveket írt, ezt is csak megerősíteni tudom.
8

Egy másik posztba ezt

Karvaly84 · 2013. Már. 5. (K), 04.57
Egy másik posztba ezt írod:
Azért regisztráltam a honlapra mert sok helyen írták,hogy első programozási nyelvként tökéletes a php.
Később nem szeretnék vele foglalkozni tehát nem úgy,hogy ebből éljek.

Ehhez annyit fűznék, hogy a PHP nem tökéletes első nyelvnek, de még programozási nyelvnek sem az. Nem következetes, inkonzisztens. Ha nem akarsz ebből élni semmi ok rá hogy megtanuld. Ezek mellet több előfeltételt is megkövetel a használata, amik a web-el és annak működésével kapcsolatosak. Ha az a célod, hogy egy szemlélet módot elsajátíts amit nyelvtől függetlenül tudsz kamatoztatni a jövőben és segít, hogy gyorsabban haladj más nyelvek megtanulásával akkor egy modern kialakítású szkript nyelv a megfelelő, mint amilyen a "python" például, amihez temérdek leírás dokumentum áll rendelkezésre a neten, plusz forráskódok.
9

Talán legkönnyebben a

comp · 2013. Már. 5. (K), 06.25
Talán legkönnyebben a Java-val tudnál kezdeni,
mert:
- típusos, OOP szemléletre nevel, a nyelv szintaktikája olyan bizonyos alapvető hibákra rávilágít (persze hibázni ettől még lehet benne)
- több platformon is tudod futtatni
- sok fejlett IDE elérhető hozzá (Eclipse, NetBeans, IntelliJ Idea)
- sok framewörk használható, de óva intelek hogy a mélységeknek nekiugorjál kezdetben

Esetleg C#
10

Nem gondolom, hogy egy IDE a

Karvaly84 · 2013. Már. 5. (K), 06.41
Nem gondolom, hogy egy IDE a legjobb eszköz arra, hogy tanulj. Inkább egy fapados szövegszerkesztő és egy parancssor amit célszerű lenne megismerni. A Java egy rakás tool-t add ami parancssoros, ha IDE-vel tanulsz Java-t azt se tudod hogy azok a világon vannak, és IDE nélkül használni se fogod tudni.
11

c++

Szita Szilárd · 2013. Már. 5. (K), 07.42
c++ nyelv tetszik.
találtam hozzá egy jó könyvet.
12

C++ esetén nézz utána milyen

Karvaly84 · 2013. Már. 5. (K), 07.47
C++ esetén nézz utána milyen platformra íródott a könyv, egybe esik e az érdeklődési köröddel, mert a fejlesztői környezetet annak megfelelően kel felállítani. Egyébként nem rossz választás jó mókát :)
14

Nagyon jó választás, de C++-t

inf · 2013. Már. 5. (K), 09.08
Nagyon jó választás, de C++-t 30 év alatt sem tanulod meg teljesen, ha már megy, akkor javaslom, hogy nézd meg a C#-ot is, az sokkal könnyebb. Illetve ha odáig eljutsz, hogy már megy az objektumorientált programozás, akkor keress utána a SOLID elveknek, mert azok írják le, hogy mit miért és hogyan kell programozni objektumorientáltan. SOLID elvek nélkül elég könnyű tévútra menni. Ha meg már azok is megvannak, akkor meg lehet nézni TDD-t, ami sokkal könnyebbé teszi a fejlesztést.
13

Az a helyzet, hogy én nem

inf · 2013. Már. 5. (K), 09.07
Az a helyzet, hogy én nem ajánlom sem a php-t, sem a webes programozást első témakörnek, mert egyik sem túl logikus. C, C#, java, python, szerintem ilyesmikkel kellene elindulni. Ha már ezekben megy egy kicsi asztali alkalmazás írása, adatbázissal, GUI-val.. Akkor el lehet kezdeni foglalkozni a kliens-szerver architektúrával, meg azzal, hogy történeti okokból miért annyira elgányolt a web.
17

:-)

Szita Szilárd · 2013. Már. 5. (K), 18.11
belekezdtem a turbo pascalba :-):-)
18

Python

MadBence · 2013. Már. 5. (K), 18.16
Python, mert egyszerű, a kód helyes formázására ösztönöz, nem kell hozzá csilli-villi IDE, a programozás alapjait jól el lehet belőle sajátítani.
Persze program és a gép kapcsolatának jobb megértéséhez elengedhetetlen a C, sőt még nyúlfarknyi C kódokból előállított assemblyk tanulmányozását is ajánlom.
Az objektumorientált programozáshoz Java, ez egyértelmű, aztán a különböző modern fincsi technológiákat (és nyelvi elemeket) a C#-ban lehet kipróbálni (WPF, WCF, EF, stb)
19

+1 Python

tgr · 2013. Már. 5. (K), 18.34
Mindenképpen REPL nyelvvel érdemes kezdeni, sokkal jobban tanulhatóak.
24

Java

joed · 2013. Már. 7. (Cs), 00.22
Ha Java-val kezded a pályafutásod, kikezdhetetlen lesz az OOP tudásod. Ez minden modern nyelvhez nagy lökést ad, még a PHP-hoz is (legalább is az OOP PHP-hoz). Nem mellesleg könnyen tudsz váltani C#-ra. Megjegyzem a Java nem mindig egyszerű.
Javaslom Angster Erzsében: Objektum Orientált Programozás Java Nyelven c. könyvét.
25

De soha nem fogja érteni,

Joó Ádám · 2013. Már. 7. (Cs), 15.52
De soha nem fogja érteni, hogy miért jó az OOP.
26

És ráadásul sajnos nem is

BlaZe · 2013. Már. 7. (Cs), 16.00
És ráadásul sajnos nem is igaz ez az állítás :)

Én javat amúgy se ajánlanék első nyelvnek. Tudom, hogy pl Angsterék így csinálják (vagy csak csinálták?) GDF-en, de szerintem ezzel csak későbbre van tolva a probléma, és később eszmél rá az ember, hogy mennyi mindent nem tud. Egy szinten túl javaban se elég az objektumok halmozása, és ha akkor kell visszamászni az alapokért, akkor az nagyon demotiváló lehet...

Szerintem a java és az OOP is a tudáspiramis teteje felé van, ha azt nézzük, hogy hogy kell azt felépíteni. Én csak azért nem mondom első nyelvnek az assemblyt, mert abban 0 programozói tudással sikerélményt elérni... na az kemény :)
27

Én is egy assembly nyelvet

Joó Ádám · 2013. Már. 7. (Cs), 16.04
Én is egy assembly nyelvet ajánlanék, csak kell hozzá egy jó könyvtár.
34

Én meg pont azért mondom :)

Pepita · 2013. Már. 8. (P), 05.04
A GDF-en (2004-2008 között) úgy bő 50% tudta elsőre teljesíteni a Java 1-2-t (3-at már kevesebben), míg az Assembly-t talán 3-4%. Számomra ebből is az tűnik ki, hogy nem a Java-val kéne kezdeni, feltéve, hogy felnőtt emberekről beszélünk, akik hajlandók is küzdeni a tudásért. Sokkal gázosabb a Java 1-2 teljesítése után elvérezni a lényegesen egyszerűbb nyelven.
Valamint - szerintem - kár nekikezdeni magasabb szintű nyelvnek addig, míg fogalmunk sincs a proci működéséről. Valami "gagyi" egyszerűbb nyelv megelőzheti - pusztán a sikerélmény kedvéért, de ezt a nyelvet később nem fogjuk (jól) használni (akkor meg minek?).

Szerk:
mert abban 0 programozói tudással sikerélményt elérni... na az kemény
Ez igaz, viszont ha megvan, akkor lényegesen jobb rálátással kezdesz neki a magasabb szintű nyelveknek, és mindvégig meg lesz az a pozitív érzésed, hogy a magasabb (absztrakciós) szint nagyobb komfortot is jelent. És bármikor sokkal eredményesebben meg fogod tudni ítélni, hogy mi történik a prociban, stb...
Szerk2: épp emiatt a sikerélmény miatt "hagytam jóvá" fentebb a Pascal-t, de ezzel együtt az Assembly nagyon fontos.
36

Assembly

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 8. (P), 09.19
Mindig is szerettem volna kipróbálni az Assembly-t, de nem talán azért, mert nem fektettem bele elég energiát, nem találtam jó leírást az egyes parancsokról, hogyan kell őket használni stb. Tudtok ajánlani ilyet? Linux vagy DOS/Windows - mindegy.

Egyébként eddigi tudásom alapján nem látom feltétlenül szükségesnek az Assembly ismeretét, a C is elég közel áll a hardverhez, de már van benne annyi absztrakció, hogy hatékonyabban lehessen is használni, továbbá a legtöbb programozási nyelv is gyakorlatilag egy C wrapper.
37

Az assemby nem oprendszertől,

pp · 2013. Már. 8. (P), 09.22
Az assemby nem oprendszertől, hanem processzortól függ. Kiindulásnak jó lehet: http://www.libri.hu/konyv/gyakorlati-assembly.html
38

Köszönöm, amit írsz, az

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 8. (P), 10.24
Köszönöm, amit írsz, az valóban igaz, az operációs rendszert csak amiatt említettem meg, hogy a hozzá tartozó környezet (assembler, linker) is fontos lehet, mondjuk ez Unix esetében általában adott.

online dokumentációról tudsz esetleg?
46

Azért valószínűleg

Joó Ádám · 2013. Már. 8. (P), 16.07
Azért valószínűleg rendszerhívásokat is szeretne használni.
30

The Perils of JavaSchools

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 7. (Cs), 17.22
28

tehát

Szita Szilárd · 2013. Már. 7. (Cs), 17.12
a c# nyelv lett a választás az info tanár is ezt ajánlotta az érettségi miatt.
29

A C# érettségi tétel?

Karvaly84 · 2013. Már. 7. (Cs), 17.21
A C# érettségi tétel?
31

tétel?

Szita Szilárd · 2013. Már. 7. (Cs), 19.35
emelt infon van programozás
33

Nem tétel, választható nyelv

Joó Ádám · 2013. Már. 8. (P), 00.19
Nem tétel, választható nyelv a programozás gyakorlati vizsgán.
32

Olvasgass Reiter féle

inf · 2013. Már. 7. (Cs), 22.55
Olvasgass Reiter féle könyveket akkor. Én mondjuk még nem olvastam őket, de nem ír hülyeségeket a blogjában a fazon...
53

n1

joed · 2013. Már. 14. (Cs), 01.00
szvsz jó döntés volt.

Ajánlanék egy könyvet:
Bradley L. Jones: C# mesteri szinten 21 nap alatt

Nekem bejött. Mondjuk Java-ról váltottam C#-ra, de szerintem, visszafelé is jól működik a dolog.