ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2013 - Fórum téma

március 23

phpunit windows fejlemények

inf3rno · 2013. Már. 23. (Szo), 09.01
Végre sikerült felszórnom windows-ra is a phpunit-ot. Másfél éve még lehetetlen vállalkozás volt, nulla volt a támogatás hozzá, most viszont már van Composer, ill. egy csomót fejlesztettek a phpunit-on is, így már simán ment!

A simpletest anno még jó volt, az 5.2.x-es php verziókig még mindig lehetséges alternatíva a phpunit mellett, viszont az 5.3-as verziótól bejöttek a php névterek, és azt már nem támogatja. Sikerült még így is életet lehelnem bele, és egy kis gányolással teszteket indítani, mockolni, stb... Viszonylag jól működött minden - ezt annak a számlájára írom, hogy jól kódolták le a simpletest-et - viszont egy idő után elég kényelmetlen volt a használata a workaround-ok miatt, úgyhogy inkább újra nekifutottam a phpunit-nak. Ezentúl nyilván át fogok térni a phpunit használatára, a simpletest-et meg sajnálom, hogy eltűnt a süllyesztőben, mert egyébként nem volt rossz az a lib. Valószínűleg az tette be neki a kaput, hogy a netbeans-be anno bekerült alapértelmezettnek a phpunit támogatás. A simpletest-nél csak eclipse támogatást sikerült elérni, ami php IDE-k terén nem volt egy súlycsoport a netbeans-el. Jelenleg phpstorm-ot használok, az a legtöbb dologban sokkal kezesebb, mint a netbeans volt. Egyedül a kód színezése rosszabb egy kicsit, de ahhoz mostanra már teljesen hozzászoktam.
 

március 22

Ti,hogy értettétek meg az oop-t?

Szita Szilárd · 2013. Már. 22. (P), 19.33
Üdv,már korábban volt egy kérdésem,ahol egy nyelvről kérdeztem és ti nem ajánlottátok a php-t.
Ezért elkezdtem a c# és beleolvastam az oop be,de nem igazán értem.
Ti,hogy értettétek meg az oop-t?
 

március 21

<audio> és icecast

sandrosdj · 2013. Már. 21. (Cs), 17.41
Üdv!

Az audio taget használva le tudok játszani ogg (icecast) streamet, de a szám végén nem indul el a következő szám. Ennek az az oka, hogy a metaadatok frissítésre kerülnek, de a böngésző valószínűleg ezt nem tudja kezelni.

Arra gondoltam, hogy a szám végén újra elindítanám a lejátszást, de nem tudom hogyan lehetne ezt megcsinálni, hiszen csatlakozva marad a szerverhez a lejátszó, csak a köv. számot nem játssza le. (onended, onpause lehetőségek kilőve).

Milyen más módon tudnám megcsinálni?
 

március 21

Action script

simisoma · 2013. Már. 20. (Sze), 23.25
Sziasztok,

kezdő Flash-es vagyok és van egy kérdésem, hátha tudtok segíteni benne.

Van egy Flash animációm ami annyi, hogy egy összehúzott szó szétnyílik aztán vissza. Az egész 20 frame.

Azt szeretném elérni hogy összehúzott állapotban álljon az animáció ez a 1 -es frame, amikor ráhúzzák az egeret indúljon el a 10. frame -ig és egésszen addig maradjon is ott ameddig le nem megy róla az egér, ahogy lemegy folytatódjon a flash a végéig a 20. frame -ig. Aztán kezdődik a folyamat elölről.

Ja és persze ez egy link amire, ha rákattint betölti az index.php?valami oldalt.

Remélem érthetően tudtam leírni a bánatom :-)

Köszönöm előre is a fáradalmat!
 

Firefox scrollbar újraméretezési hiba

nray84 · 2013. Már. 20. (Sze), 22.16
Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon.
Dolgozom a weboldalamon elég jó ideje.
Beleütköztem egy hibába.
Ezért az oldalamból csináltam egy nagyon lebutított sablont, hogy tudjak kisérletezni.

Az oldalnak azaz alapja, hogy van két div, felül, alul.
A felső a menü, ahol "target"-l változtatom hogy mi kerüljün az alsó frameben.

Az a gondom, hogy van a három menü: One, Two, Three
Ezek különböző "hosszúságu" oldalak.
Alapba a "one.html" jelenik meg az alsó iframe-be, s természetesen a scrollbar is akkora, amekkorának lennie kell.

Metin2 szerver futtatás

saatesz · 2013. Már. 20. (Sze), 16.44
Sziasztok!

Abba szeretném a segítségeteket kérni, hogy szeretnék futtatni egy Metin2 szervert 2 CH-val, ittemshoppal (ha valaki érti miről beszélek) és ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen alkatrészekre van szükség, egy ilyen "Metin2 szerver futtatásához". A szerverhez szeretnék adatbázist is hozzárendelni, saját weboldalt, stb. [laggmentesen] - sok pénzt fektetnék be rá.
- 1 szerverről lenne szó

várom a kommenteket!

[hülyeséget, igénytelenségeket ne írjatok, aki probál segíteni annak nagyon szépen köszönöm]
 

március 20

SET mezőtípus probléma

world-s · 2013. Már. 19. (K), 22.25
Sziasztok!

Van egy táblám, amibe van egy ilyen értékeket tárolni képes SET típusú mezőm:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20

Néztem, hogy van egy nagyon jó függvény: FIND_IN_SET.
A problémám az, hogy ez csak egyetlen egy értéket tud ellenőrizni.

Nekem arra lenne szüksége, hogy pl. azt kérem a szervertől, hogy határozza meg azokat a sorokat amiben a SET típusú mezőben 1 vagy 2 szerepel (nem 11, 12, stb. amiben a két számjegy szerepel).

Eddig azt találtam csak, hogy csináljak egy csomó OR-OR-OR-t egymás után.
De egy nagy táblán egy mondjuk csak 8 érték kikeresése miatt készített plusz 8 OR az nem a legszerencsésebb.

Próbáltam IN-el, de azzal nem működik.

Van valakinek valami jó ötlete?

Köszi.
 

Csak az USA-ban lehet egy weboldalt felfuttatni?

stan · 2013. Már. 19. (K), 19.41
Annyi szó esik manapság a webes StartUp-okról, meg kockázati tőke befektetőkről, meg sikeres fiatal vállalkozókról. De ha megnézem ezeket a híreket, akkor gyakorlatilag minden ilyen cég amerikai. Persze ott a Prezi, amit magyarok alapítottak, de abba is amerikaiak fektettek be, és nem magyarok.

Nekem is van egy ötletem, amiből lehetne csinálni egy sikeres webes szolgáltatást, de egyszerűen úgy érzem, hogy itt Magyarországon szinte lehetetlen befektetőt találni. Pénz nélkül meg nyilván nem lehet felfuttatni semmit sem úgy gondolom.

Lehet, hogy nekem is ki kellene mennem az USA-ba dolgozni, letelepedni, és aztán talán elkezdhetem a cégemet felfuttatni, és ott kint keresni hozzá befektetőt?

Vagy itthonról is érdemes elkezdeni a fejlesztést egy kisebb csapattal, és reménykedni abban, hogy talán egyszer valaki felfigyel ránk?

Mi a jó módszer, ha van egy jó ötletem, de nem tudom megvalósítani, mert nincs meg rá a megfelelő pénzügyi hátterem?
 

MySQL - SELECT több táblából, átlaggal

peachman · 2013. Már. 19. (K), 16.57
táblák (nem az összes mezővel, csak ami hirtelen kell)
borok (id, nev, pinceszet_id)
pinceszetek (id, nev, borvidek_id, telepules_id)
borvidekek (id, nev)
telepulesek (id, telepules)
ertekelt_borok (id, bor_id, ertek_szam)
ertekelt_pinceszetek (id, pinceszet_id, user_id, ertek_szam)

amiket vissza kellene kapnom:
- pinceszet id
- pinceszet nev
- borvidék név
- település név
- pincészet értékelések száma

és a komplikáció:
a pincészetek önálló értékelése mellett (ertekelt_pinceszetek) működik egy automatikus értékelés is.

ez azon alapul, hogy:
minden bort értékelhetnek (1-5-ig) a felhasználók (ertekelt_borok). így kialakul a borok átlagos értéke. ezeket kellene egy adott pincészet boraira megcsinálnom úgy, hogy a pincészet borainak egyenkénti átlaga alapján visszakapjak egy 1-5-ig terjedő pincészetre vonatkoztatott átlagot. tehát a pincészet megitélését a borainak a megitélése alapján.

Erre próbálok valami egymésba ágyazott SELECT-et csinálni, de egyelőre nem sikerül.
 

jQuery-vel kiírt DOM elem kattintás probléma

kingbid · 2013. Már. 19. (K), 10.13
Sziasztok!

Van valami ésszerű megoldás az alábbi problémára?

Van egy táblázatom, melyet jQuery ajax segítségével töltök fel egy adatbázisból. Mikor valami esemény történik, például törlés, vagy módosítás, esetleg rendezés, vagy lapozás újra iratom a táblázatot, sőt még a lapozót is, mert törlés, vagy hozzáadás esetén változhat a lap szám, stb...

A gond ott kezdődik nálam, hogy az újra írt gombokat már nem tudom kattintani, pontosabban a jQuery selectorok nem működnek már. Ugyan ez a bajom volt például egy content divben elhelyezett pushState - onpopstate link esetében, mikor a link segítségével betöltöttem a megfelelő tartalmat oldal újratöltés nélkül a következőleg betöltött link már nem reagált úgy, mint a kiinduló link eseménye.

Elvileg a find() függvény erre lenne kitalálva, de nem egészen értem, hogy ezt hogyan tudnám alkalmazni, ehelyett:
$('.btn-pagination').click(function(event){
//ajax hívás és kiírás a megfelelő divbe
});

Mert így működik elsőre, de amint újra van töltve a div, már nem látja. Ezt a find függvényt hova kellene elhelyezni a kódban, hogy jó is legyen?

Előre is köszönöm a segítséget!