ugrás a tartalomhoz

Csak az USA-ban lehet egy weboldalt felfuttatni?

stan · 2013. Már. 19. (K), 19.41
Annyi szó esik manapság a webes StartUp-okról, meg kockázati tőke befektetőkről, meg sikeres fiatal vállalkozókról. De ha megnézem ezeket a híreket, akkor gyakorlatilag minden ilyen cég amerikai. Persze ott a Prezi, amit magyarok alapítottak, de abba is amerikaiak fektettek be, és nem magyarok.

Nekem is van egy ötletem, amiből lehetne csinálni egy sikeres webes szolgáltatást, de egyszerűen úgy érzem, hogy itt Magyarországon szinte lehetetlen befektetőt találni. Pénz nélkül meg nyilván nem lehet felfuttatni semmit sem úgy gondolom.

Lehet, hogy nekem is ki kellene mennem az USA-ba dolgozni, letelepedni, és aztán talán elkezdhetem a cégemet felfuttatni, és ott kint keresni hozzá befektetőt?

Vagy itthonról is érdemes elkezdeni a fejlesztést egy kisebb csapattal, és reménykedni abban, hogy talán egyszer valaki felfigyel ránk?

Mi a jó módszer, ha van egy jó ötletem, de nem tudom megvalósítani, mert nincs meg rá a megfelelő pénzügyi hátterem?
 
1

Nem kell olyan messzire

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 19. (K), 19.55
Nem kell olyan messzire menni, itt, a Weblaboron is volt egy kezdeményezésről szó, a Colabs Seed-ről, de az origón is olvastam múlt héten, hogy vannak cégek, akik vakmerő kapitalisták számára keresnek fejlesztőket.
2

Elárulod nekem

Pepita · 2013. Már. 19. (K), 19.58
Mi a jó módszer, ha van egy jó ötletem, de nem tudom megvalósítani
Elárulod nekem, hátha én meg tudom valósítani. :)
Ha meg nem, akkor hátha el tudom adni.
3

Pénz nélkül meg nyilván nem

inf · 2013. Már. 19. (K), 21.33
Pénz nélkül meg nyilván nem lehet felfuttatni semmit sem úgy gondolom.


Ha ez igaz lenne a facebook sem létezne...
4

mert ott nem kellett penz az

Greg · 2013. Már. 19. (K), 21.53
mert ott nem kellett penz az elejen? :) A szervereket mibol uzemeltettek szerinted?
6

Ha jól tudom egy szimpla php

inf · 2013. Már. 19. (K), 22.10
Ha jól tudom egy szimpla php oldalként indult az egész, erre meg röhejes összegből találsz hostingot.
7

Mire olyan szerver kellett,

sandornemeth · 2013. Már. 19. (K), 22.22
Mire olyan szerver kellett, addigra mar megvolt az a user szam, amire kenyelmesen talaltak befektetot. Ha eljutsz odaig, akkor neked sem lesz gondod :)
8

En nem igy ismerem a

Greg · 2013. Már. 19. (K), 22.47
En nem igy ismerem a tortenetet, de lehet hogy rosszul tudom. A Saverin nevezetu alapito tag allta a kezdeti kiadasokat, mert tehetos csaladbol szarmazik.
Mire olyan szerver kellett, addigra mar megvolt az a user szam, amire kenyelmesen talaltak befektetot. Ha eljutsz odaig, akkor neked sem lesz gondod :)

Azert egy startuphoz legalabb egy vps kell ami mar kiadas. Kell programozo, rendszergazda, marketinges stb. Van ami generaljon kiadast. Ahhoz hogy elerd a kritikus tomegu latogatot kell nyujtanod valamit, ami befektetessel jar.
9

Sajnos ezt tudom, pont most

sandornemeth · 2013. Már. 20. (Sze), 14.04
Sajnos ezt tudom, pont most kuzdok ezzel a problemaval. Igazabol ilyen alacsony koltsegek mellett (sajnos csak otletre nem fognak adni lovet, viszont az a koltseg, amivel szamolni kell itt, az egy befekteto szemeben gyakorlatilag 0). Ilyenkor van a csaladtol, baratoktol kolcsonkerek kor, vagy beleteszem azt a penzt, amit ossze tudok kaparni (akar bankhitel, akar mas opcioval).
10

Egyébként van már működő

Hidvégi Gábor · 2013. Már. 20. (Sze), 14.11
Egyébként van már működő "terméked", vagy még a tervezés fázisában vagy?
11

Implementaljuk, a tervezesen

sandornemeth · 2013. Már. 20. (Sze), 15.30
Implementaljuk, a tervezesen mar tul vagyunk.. Egyebkent nalunk egy kicsit mas a helyzet (nem B2C hanem B2B piac), masreszt nem akkora piac, hogy VC-hez legyen erdemes menni, ugyhogy meg mi is vizsgaljuk a lehetosegeinket. De mostanaban eleg alaposan utanajartam a temanak pont emiatt.
12

A Saverin nevezetu alapito

Joó Ádám · 2013. Már. 20. (Sze), 17.13
A Saverin nevezetu alapito tag allta a kezdeti kiadasokat, mert tehetos csaladbol szarmazik.


Ez így van, ha van pénz, azt nyilván el lehet költeni a kezdeti szakaszban is.

Azert egy startuphoz legalabb egy vps kell ami mar kiadas. Kell programozo, rendszergazda, marketinges stb.


Havonta ötezer forint. Ha nincs pénz, akkor a kezdeti szakaszban a programozó és a rendszergazda lehet egy ember. Marketinges? :)

Tőkével minden könnyebb, de nélküle is meg lehet csinálni.
13

Persze meglehet, csak a

Greg · 2013. Már. 20. (Sze), 17.27
Persze meglehet, csak a konkurencia igy lehet pont a nagyobb toke miatt lesz elotted.
A befektetokkel meg az is gond, hogy onnatol hogy penzt adnak altalaban beleszolast is akarnak a dolgokba ami konfliktusokhoz vezethetnek.
14

Ennek az egyik véglete,

Joó Ádám · 2013. Már. 20. (Sze), 17.43
Ennek az egyik véglete, amikor bizonyos alapok teljes tulajdonjogot szereznek öt év után a vállalkozásra. Ha befektetőt keresel, akkor ezzel az aspektusával számolnod kell. Ha független akarsz maradni, akkor a lassabb utat kell választani, ami hosszú távon lehet, hogy kifizetődőbb sok szempontból.
16

Nyilvan, elvegre nem

sandornemeth · 2013. Már. 20. (Sze), 21.22
Nyilvan, elvegre nem penzeszsakkent uzemel. Egyebkent pedig nagy igazsag az alabbi (startupdate blogbol szedtem regebben, nem tudom sajnos, hogy melyik cikkbol mar):

Befektetot legkevesbe a penze miatt szerez a startupper, sokkal inkabb az iparagi kapcsolatait, es a vallalkozasi tapasztalatai miatt.


Penzt mindig lehet szerezni (nagyobb kolcsont is lehet szerezni, gondoljunk csak a haz jelzalogositasara, etc), viszont vallalkozoi tapasztalatot, az adott teruleten mar meglevo kapcsolatrendszert 0-rol fel lehet epiteni, csak borzalmasan lassan. Ez az, amiert valojaban a VC szukseges, nem amiatt a 15 millio miatt, amit bele kell tenni.
5

Startups in hungary

sandornemeth · 2013. Már. 19. (K), 21.57
Szia,

startupok vannak magyarorszagon (nyilvan a Prezi, Ustream, LogMeIn harmast), sot, egyre inkabb viragzik a startup vilag Budapesten, erdemes korbenezni. Innen startupkodashoz eleg jo informaciokat lehet szerezni. Egyebkent pedig szinte folyamatosan vannak meetupok, drinkupok, meg konferenciak, amikre erdemes lehet elmenni.
15

Érdemes előre tisztázni

Max Logan · 2013. Már. 20. (Sze), 17.48
Érdemes előre tisztázni magadban az exit lehetőségét, mert lehet, hogy ezzel személyes nézőpontból többet nyersz, mint ha te viszed sikerre és aztán életed végéig (vagy egy kikényszerített akvizícióig) te üzemelteted.
17

És nem árt figyelembe venni

virág · 2013. Már. 21. (Cs), 13.12
És nem árt figyelembe venni az internetes piac változásait sem :) nem biztos, hogy megéri a kétszázhetvennyolcadik Facebook, Twitter stb. klónt megcsinálni, ma már több kell ennél, mert az internet is változik :) ha ma a Facebook úgy akarna elindulni mint amikor elindult, akkor tuti soha nem is hallanál róla. Egyébként meg számomra mindig kicsit érdekesnek tűnik, amikor valaki "StartUP" projektről beszél, mert a legtöbb esetben azonnal befektetőkről beszél, meg sikerről, meg hatalmas látogatottságról. Ez oké, de hol a szenvedély, a kísérletezés, az innováció, az újdonság ereje az önmagáért való hackelés gyönyöre? Szerintem minden, ma sikeres projekt először egy olyan ember munkájából nőtte ki magát, akinek a szemében nem a bankjegyek villogtak, hanem éjjeleken át kávén, pizzán élve, tervezett, fejlesztett és nem adta fel. Aztán később ha bejött az ötlete, akkor hirtelen előkerültek a befektetők is... én úgy érzem, hogy ma nagyon sokan rossz irányból közelítenek és rögtön a végén akarnák kezdeni :))) Elnézést, akinek nem inge ne vegye magára.
19

Esetleg, ha nem akarsz függni

hunkris · 2013. Már. 21. (Cs), 15.54
Esetleg, ha nem akarsz függni egy befektetőtől, még mindig ott a kickstarter és társai. Ennek a legnagyobb előnye, hogy csak honorálnod kell valamivel (pl a végtermékből 1) minden adakozónak, semmi mást nem vagy nekik köteles nyújtani.
20

Néhány éve (úgy 2008-2009

Max Logan · 2013. Már. 21. (Cs), 16.02
Néhány éve (úgy 2008-2009 magasságában) volt ennek egy magyar megfelelője, de már nem emlékszem a nevére.

Tudja valaki, hogy mi volt az és hogy él-e még a project?

Ha jól emlékszem, komoly tudással/tapasztalattal rendelkező emberek fektették le a rendszer alapjait és nagy reményeket fűztek hozzá az akkoriban olvasott blogbejegyzések/cikkek.
21

noba.hu

Max Logan · 2013. Ápr. 12. (P), 23.43
No, sikerült egy évekkel ezelőtti, mára már csak a web egy eldugott szegletében meglévő blogom „linkek” dobozából elővarázsolni a linket. Anno a noba.hu volt a nagy babérokra törő honi kezdeményezés. Ahogyan látom a project meghalt...