ugrás a tartalomhoz

Flash pop-underek tiltása

Joó Ádám · 2013. Ápr. 14. (V), 02.12
Számomra érthetetlen módon tértek vissza pár éve a popupok (tipikusan pop-underek) a mindennapokba, azok után, hogy a böngészőbe épített tiltások szinte már eltörölték őket a webről. Az intuícióm azt súgja, hogy ezek Flashből nyílnak.

Meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy miért nem kerülnek tiltásra a hagyományos popupokhoz hasonlóan, illetve hogyan lehet (például Chromium alatt) megszabadulni tőlük?
 
1

Hol találkoztál ilyennel?

H.Z. · 2013. Ápr. 14. (V), 02.38
Hol találkoztál ilyennel? (csak hogy egyről beszélünk-e?)
Úgy tudom, az automatizált popup van csak tiltva, kattintásra egy ablakot minden böngésző enged (kivéve, ha az AdBlock+ azonnal be is zárja)
2

Például a Pirate Bayen egy

Joó Ádám · 2013. Ápr. 14. (V), 02.55
Például a Pirate Bayen egy keresi találatra kattintva. Én úgy emlékszem, hogy régebben lenyílt a sáv az ablak tetején, hogy engeded-e felugrani.
3

Szerintem rosszul

H.Z. · 2013. Ápr. 14. (V), 10.23
Szerintem rosszul emlékszel.
Remélem, jól tudom: ha rákattintasz egy linkre, az meg tud nyitni egy darab popup ablakot. De... ha rákattintottál egy linkre és a kattintással megnyílik egy lap abban az ablakban ahol álltál, az a lap már nem tud új ablakot feldobni. Ezt most emlékezetből írom, nem néztem utána, de közelítőleg ez a helyzet.
Erre jó példa az index fóruma, ott ki tudod próbálni: ha megnyitsz valami 18+-os témát, akkor megjelenne egy popup, de például a FF csak egy üzenetet dob fel az ablak alján, hogy az oldal megnyitna egy popup ablakot, engedélyezed-e? Viszont ha kinyitod valamelyik topikot, amelyik tele van képekkel és rákattintasz (engedélyezett javascript mellett) egy képre, akkor azt új ablakban nyitja meg és nincs figyelmeztetés.
4

Firefox: Is the popup shown

tgr · 2013. Ápr. 14. (V), 10.44
Firefox: Is the popup shown after a mouse click or a key press?

Ha megnézed a laptörténetet, akkor látod, hogy már az eredeti 2009-es változatban is benne volt a szöveg. Minden bizonnyal a Chrome is így csinálja, mert a user interakcióra reakcióként történő ablaknyitás egy csomó széles körben elterjedt workflow-hoz szükséges (pl. OAuth login).
5

a user interakcióra

Joó Ádám · 2013. Ápr. 14. (V), 13.56
a user interakcióra reakcióként történő ablaknyitás egy csomó széles körben elterjedt workflow-hoz szükséges


Ezért jelent meg korábban a sáv, ahol rákérdezett, hogy mit tegyen.
7

ha onload-ra akar ablakot

szabo.b.gabor · 2013. Ápr. 14. (V), 15.42
ha onload-ra akar ablakot nyitni, akkor az tiltja, ha klikkre nyit, akkor engedi.
6

Popup 2

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 14. (V), 14.47
Az új popupok.
Now rich notificaitons have graduated to the stable channel of Google Chrome, which means you could start to see more websites take advantage of the feature.