ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2006 - Fórum téma

augusztus 16

Diszkrét js esemény létezésének lekérdezése

sly · 2006. Aug. 16. (Sze), 16.23
addEventListener-el és/vagy attachEvent-el létrehozott eseményeknek a létezését, hogy lehet lekérdezni? getAttribute('onclick')-re csak null-al tér visszi, meg különben is ez HTML szintű lekérdezés.

Véleményeket várok a Gmapről

paal · 2006. Aug. 16. (Sze), 15.36
Sziasztok!

Lehet, hogy nem a legjobb témakörbe címeztem ezt a hozzászólást, de hát a Google-ról mindenkinek a kereső jut eszébe :)

Érdekelne minden "hazai" tapasztalat a Gmap és szolgáltatásairól. Egy magyaroszági bolthálózatot szeretnék megjelenítetni benne ill. a hozzájuk tartozó információkat.
Vagyis ha xy tipusú boltot keresnek BP-en, Debrecenben, stb a Google oldalain, akkor ezekből "csemegézzhessen".

Egyszóval minden információ (és főleg tapasztalat) érdekelne a szolgáltatással kapcsolatban.

Köszi, Pali

tömb gombos form és alapértelmezett enter?

Anonymous · 2006. Aug. 16. (Sze), 15.35
Sziasztok!
Adva van egy több nyomógombos form. Viszont ezáltal nem használható a form elküldésére az enter billentyű./Csak az egérrel a gombra kattintás)./
Asp-ben létezik rá megoldás, de a php-s használatát nem sikerült megtalánom a RegisterRequiresRaiseEvent(Button1) -nek..a másik gombon a ritkább használat miatt elegendő az egerészés is.

Előre is köszönöm.

Mappák privát üzenetekre

zoliky · 2006. Aug. 16. (Sze), 14.07
Irtam egy szkriptet amely privát üzenetek küldésére és kapására szolgál.
Az üzenetek mySQL adatbázisban vannak tárolva.

Van két mappa: "Küldött üzenetek" és "Kuka". A kukába kerülnek azok az üzentek amelyek törölve lesznek inbox-bol.

Ezek a mappák az oldalon vannak és nem lehet öket eltávolitani, de szeretnék egy olyan opciót bevezetni ami segit, hogy hozzáadjak vagy töröljek új mappákat.

Gondolotam, hogy a mappa neveket egy külön táblába rakjam. Minegyik mappának legyen egy azonositó száma (ID).

Abban a táblában amelyben tárolom az üzeneteket akarok egy oszlopot létrehozni "folderid" néven. A folderid megmondja, az üzent milyen mappába tartozik.

Ha folderid "0" akkor Inboxban van üzenet, ha folderid "-1" akkor a kukába került az üzenet.

Ha folderid 1, 2 vagy egy szám akkor abba a mappába kerül amelynek a szám az ID-je.

Eddig jo lenne az ötletem ?

Amikor egy mappát hozzáadok szertném ha a számozást mySQL nem nullátol kezdené a "Folder" táblában és ne legyen negativ értéke sem a számnak. Ha 1-töl kezdi a számozást akkor ok.

Én a következöre gondoltam:

id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY

És a "folderid" oszlop szeretném ha tudna negativ számot is tárolni, milyen mySQL paraméterel hozzam létre a folderid oszlopot ?

A következö értékeket kéne tárolja: -1 0 1 2 3 , .....

Köszönom !

<a> tag-nek háttér -- CSS

sirkalmi · 2006. Aug. 16. (Sze), 13.52
Szervusztok!

Java Script-et váltanám ki CSS-el a linkek dinamikus képcseréjénél.

out.println("<a id=\"toLeafLeft\" href=\"./" + getServletName() + "?page=" + leafLeft + "\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a>");
#toLeafLeft { background: url("./design/ic_bal.jpg") top left no-repeat; }
#toLeafLeft:hover { background-image: url("./design/ic_bal_akt.jpg"); }
Kérdésem az volna, hogy létezik-e elegánsabb megoldás a fentinél ahol is &nbsp; (szóköz) -el és a betűméret megfelelő kiválasztásával gondoskodom arról, hogy legyen valami tartalom mert különben nem látszódik a háttér?

--
sirkalmi

augusztus 16

Kezdőoldalnak/kedvencekhez adás - kicsit diszkrétebben?

Dj Faustus · 2006. Aug. 15. (K), 23.20
Üdv mindenkinek!

Bizonyára sokan ismerik a (csak IE alatt működő) kezdőoldalnak adást:
<a href="#" onclick="this.style.behavior='url(#default#homepage)'; this.setHomePage('http://www.kezdolap.hu/');">Kezdőlapnak! (Csak IE alatt működik!)</a>
, illetve a kedvencekhez (könyvjelzőnek) való felvételt:
<a href="#" onclick="addbookmark();">Kedvencekhez!</a>
, ahol az addbookmark függvény az alábbi (külső állományból meghívva):
function addbookmark() {
	url='http://www.kedvencoldal.hu/';
	title='Kedvenc oldal';
	if (window.sidebar) {
		window.sidebar.addPanel(title, url,'');
	}
	if (window.external) {
		window.external.AddFavorite(url, title); 
	}
	if(window.opera && window.print) {
		return true; 
	}
}
Hogyan lehetne a két fent említett Javascript-megoldást kicsit diszkrétebben (már amennyire diszkréten lehet), az XHTML kódot az onclick eseményektől kicsit "megszabadítottabban" megoldani?

Dátum kiíratás

Anonymous · 2006. Aug. 15. (K), 23.13
Sziasztok!

A dátum kiíratással van gondom.
A dátumot egy date mezőből nyerem átalakítom:
<?php date("Y-m-d-l", strtotime("$row->mdatum")) ?>
és az alábbi függvénnyel formázom:
<?php
function FormatDate($strDate){ 
$Adob = explode ("-",$strDate); 
$newdob = $Adob[2]; 
if ($Adob[1] == 1)$month = _JANUARY; 
if ($Adob[1] == 2)$month = _FEBRUARY; 
if ($Adob[1] == 3)$month = _MARCH; 
if ($Adob[1] == 4)$month = _APRIL; 
if ($Adob[1] == 5)$month = _MAY; 
if ($Adob[1] == 6)$month = _JUNE; 
if ($Adob[1] == 7)$month = _JULY; 
if ($Adob[1] == $month = _AUGUST; 
if ($Adob[1] == 9)$month = _SEPTEMBER; 
if ($Adob[1] == 10)$month = _OCTOBER; 
if ($Adob[1] == 11)$month = _NOVEMBER; 
if ($Adob[1] == 12)$month = _DECEMBER; 

if ($Adob[3] == Sunday)$day = vasárnap; 
if ($Adob[3] == Monday)$day = hétfő; 
if ($Adob[3] == Tuesday)$day = kedd; 
if ($Adob[3] == Wednesday)$day = szerda; 
if ($Adob[3] == Thursday)$day = csütörtök; 
if ($Adob[3] == Friday)$day = péntek; 
if ($Adob[3] == Saturday)$day = szombat; 

$newdob = "".$Adob[0].". ".$month." ".$newdob.". ".$day.""; 
return $newdob;
A poblémám az, hogy ha dátum alapértelmezett - 0000-00-00 - akkor a formázott dátum 1999 november 30. kedd lesz.
Kérdésem, hogy ez mitől van és mit lehetne tenni, hogy ne csinálja ezt.

Köszi

Dinamikus Táblamódosítás?

net.god · 2006. Aug. 15. (K), 22.42
Hi!

Ez lenne az a rész ahol elakadtam:

<?php
$table=$_POST['nev'];
$sql = "INSERT INTO $table (`adat`, `datum`) VALUES ('$_POST[data]', '$datum')";
$table változót valahogyan idézőjelezni kellene, de már számos variációt megpróbáltam (string összefűzéssel meg minden), de nem, nem megy!

Hogyan lehet dinamikusan változtatni a tábla nevét?

<pre> tag nem töri a sort

sirkalmi · 2006. Aug. 15. (K), 22.34
Szervusztok!

Van nekem egy olyan gondom, hogy textarea-ból beolvasott szöveget szeretnék megjeleníteni de a sorvégeket nem töri meg a Konqueror és az Opera. Mozilla Firefox megtöri az Explorert nem próbáltam még. Utánanéztem és ez szerint deprecated a width paraméter. :-( Hogy oldható meg a probléma? Üssön a user minden sor végén entert? :-) Esetleg css-el ki lehet kényszeríteni valahogy a sortörést?

Válaszokat előre köszi!

--
sirkalmi

MySQL karakterkódolási probléma frissítés után

moncsibe · 2006. Aug. 15. (K), 20.57
Sziasztok!

Windowson AppServerem van, amit befrissítettem. Az adatbázis, a táblák és a táblákon belüli oszlopok latin2_hungarian_ci egybevetésűek. A phpmyadmin felületen minden ékezet jó (utf-8 van meta tag-be megadva), viszont a honlapon az ő és ű betűk helyett kérdőjelek szerepelnek. Itt próbáltam beállítani a charset-et utf-8-ra (iso-8859-2 volt eredetileg), de akkor minden ékezetes betű helyett kérdőjelet tett :(
Most mit tegyek, hogy jó legyen? (Alapból, mikor befrissült az AppServer latin2-general-ci volt az egybevetés... lehet, hogy nem kellett volna latin2-hungarian-ci-re átállítanom ???)

Ja és hogy fokozzam az élvezeteket, a szerver, ahova fel kell töltenem a honlapot latin1-swedish-ci-re állít minden, mikor beimportálom az adatbázist. Mit tehetnék, hogy jó legyen? Az adatbázist csak phpmyadminon keresztül tudom nyaggatni, és próbáltam már többféle egybevetést, de semmi sem hozta meg az eredményt...

Minden segítséget előre is köszönök!