ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2006 - Fórum téma

december 24

Csak egy üzenet megjelenítése amíg az oldal töltődik

Anonymous · 2006. Dec. 24. (V), 12.46
Hi!

Olyan dologra lenne szükségem, hogy mikor betölti valaki az oldalamat, akkor ne úgy jelenjen meg az oldal, hogy még nincs benne a háttér, és idővel letöltődik, hanem addig még bennem tölti az aktuális oldalt teljesen, azt írja ki, hogy az "oldal töltődik" és mikor betöltötte, akkor megjeleníti az egészet. Erre azért lenne szükségem, mert az oldalamon sok a kép és ugye sok kicsi sokra megy, és akinek lassabb az internete annak előbb jönnek be a kisebb dolgok és hátterem meg nem. Ezért lenne rá szükségem. Kösz.
 

Cikk ötlet: Webes, számítógépes rövödítések

Vas Dávid · 2006. Dec. 24. (V), 03.00
Üdv!

Nos gondolom nem csak velem esett az meg hogy:
- le akartam valamit tölteni de többféle lehetőség is volt elöttem, persze rövídítve magyarázat nélkül és rosszat pedig nem akartam tölteni, ezért tovább haladtam.
- vagy egy cikkben esetleg hozzászólásban valaki rövidít és az nekem holt kínai

Nos ugye mikor az ember valamit leakar szedni a netről és windows-a van akkor keresi szépen azt a részt ahol windows, win vagy win32 áll...

De mi van ha UNIX -ot lát, vagy mondjuk Linux-a van de azon belül is több formát talál, vagy esetleg nem tujda mi az a Perl vagy stb...

Nos aki szívesen írna cikket, és járatos ebben az írhatna erről egy cikkket..

nos ez csak egy tanács, nem akarom hogy helyettem dolgozzanak...

még az is lehet hogy nekem kéne erről írni, miköben felfedezem e szavak jelentését...
 

CSS rollover menü képekből

nexuspolaris · 2006. Dec. 24. (V), 02.15
CSS rollover menüt akarok létrehozni képekből, a képek különböző szélességűek lennének, mivel a rajtuk levő feliratok amelyek a linkekre utalnak is változó szélességűek. Kérdésem az lenne, hogy a:hover tulajdonságot csak szővegre lehet-e alkalmazni vagy képekre is. Az én verziómban ugyanis nem jelenik meg egérmutató a kép fölött.
<body>
<div id="menu">
	<div  class="button" id="m1"></div >
	<div  class="button" id="m2"></div >
	<div  class="button" id="m3"></div >
	<div  class="button" id="m4"></div >
	<div  class="button" id="m5"></div >
	<div  class="button" id="m6"></div >
</div>
</body>
#m1, #m2, #m3, #m4, #m5, #m6 {
	display: inline;
	margin: 0;
	padding: 0;
	height: 50px;
	float: left;
}
.button a {
	display:block;
	background-repeat: no-repeat;
}
.button a:hover {
	background-position: 0 -100;
}
	

#m1 {
	background-image: url(../img/menu/m1.jpg);
	width: 80px;
}
#m2 {
	background-image: url(../img/menu/menu_09.jpg);
	width: 93px;
}
#m3 {
	background-image: url(../img/menu/menu_10.jpg);
	width: 112px;
}
#m4 {
	background-image: url(../img/menu/menu_11.jpg);
	width: 80px;
}
#m5 {
	background-image: url(../img/menu/menu_12.jpg);
	width: 135px;
}
#m6 {
	background-image: url(../img/menu/menu_13.jpg);
	width: 100px;
}
 

december 23

CSS div tartalom alá

meroving · 2006. Dec. 23. (Szo), 19.25
Halihó,

Új tag vagyok és egy konkrét kérdésem lenne. Nem teljes megoldást akarok mindenáron :) örülnék, ha vki akár csak elmondja merrefele nézelődjek.

Ezen a linken látható egy ingyenes sablon javítva... mert elég sok hiba volt benne. Mostmár jó majdnem teljesen. 1 bajom van, hogy a lábléc div-et szeretném a 3 oszlop div legutolsó tartalmi eleme alá tenni.

Azt olvasgattam hogy ha beleteszem a divbe akkor display: table-cell; vertical-align: bottom; segít.
De nem tudtam beletenni mindhárom oszlop aljába egyszerre.

Abban kérnék segítséget, hogy milyen módszerrel lehetne megoldani ezt a lábléc témát. Mivel az oldal full div-es nem áll szándékomban táblázattal megoldani :)

Előre is köszönöm ha van tippetek.
Amúgy meg Boldog Kellemest mindenkinek! :)

M
 

"É" betűt tartalmazó string keresése.

randomly · 2006. Dec. 23. (Szo), 17.29
Sziasztok.

Van egy táblám hungarian_ci egybevetéssel, ebben színek. És van közte egy réz is, ami ugye nem szigorúan szín de még is. :-)

Szóval azt szeretném ha a találatokban az szerepelne.
Igaz a kérés '`Szín` LIKE %réz%' de miért adja ki a 'szinterezett' -e i?

Köszi rand
 

Boldog karácsonyt Weblabor.

s_volenszki · 2006. Dec. 23. (Szo), 17.06
 

PHP 5.2 - hova tűnt a $GLOBALS["_SERVER"]

vbence · 2006. Dec. 23. (Szo), 16.03
Itthonra telepítettem az entropy féle PHP disztibúciót. Hosszú szenvedés után (alapból ki van kapcsolva a <? stílusú beágyazás) sikerült beüzemelni.

Ami előtt végérvényesen tanácstalanul állok, hogy a $GLOBALS["_SERVER"] -re való hivatkozás egy ilyen üzenetet ad (persze miután bekapcsoltam az error_reportingot):
Notice: Undefined index: _SERVER in /Users/blahblahblahblah.php on line 3


Ellenőrizem. Valóban hiányzik a $GLOBALS tömbből a _SERVER (a print_r és a phpinfo szerint is).

A manuál gyakorlatilag semmit nem mond, ami segítene.

Tippek, ötletek?
 

Kategória kezelés 3 táblával

kow · 2006. Dec. 23. (Szo), 13.31
Sziasztok,

Új vagyok a bonyolultabb SLQ-queryk írásában, de bőszen tanulok :) A prblémám a következő:

Adott 3 tábla
[1]: kategóriák: id, k_neve, szulo
[2]: switch: cegID, katID
[3]: cégadatok: id, cegnev, stb...

Működni működik a dolog, de nagyob terelés alatt nem vagyok biztos, hogy jó az amit csináltam.

Hogy a cégadatok listázásakor meg tudjam mondani a hozzá társított kategóriák nevét, akkor minden sor kíírásakor le kell kérdeznem egy SUBQUERY-vel a SWITCH-en át a kategóriák nevét, vagy van erre valami okosabb, hatékonyabb megoldás is?

SELECT category
FROM categories
WHERE id
IN (

SELECT catID
FROM switch
WHERE cid = '1'
)
 

december 23

List/Menu és kép elhelyezése JavaScript-tel

stoni · 2006. Dec. 22. (P), 22.30
Üdvözletem!

Arra lennék kíváncsi, hogy JavaScript alkalmazásával megoldható-e az, hogy egy Web-oldalon List/menu-t és képet helyezzek el. A list/menu esetében főleg az érdekel, van-e arra lehetőség, hogy a list/menu tartalmát csak egy valami.js fájl módosításával változtatom meg, s nem kell az összes html oldalt egyesével szerkeszteni. Ugyan ez a probléma képek elhelyezésével, melynél szeretném, hogy mindegyiken ugyan az a kép jelenjen meg az oldal egyik szélénél, s ha változtatnom kell a képet/képeket, akkor nem az összes html oldal szerkesztésével érem azt el.

Ha van a fentiekre megoldás, örömmel veszem és köszönöm!

Egyben áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánok!

Üdv, Stoni
 

Szám azonosítóra nem működik a getElementById()?

gtoma · 2006. Dec. 22. (P), 15.27
Sziasztok. Igazából eddig nem volt nagy szükségem a JavaScript mélyreható ismereteire, azonban változott a helyzet. Akad is problémám elég. Azonban most van egy amivel már bíbelődök egy ideje, és se a neten se máshol nem találok megoldást. egy form list menüjét szeretném objektummá varázsolni. szeretném, ha bizonyos akciókra frissítené tartalmát, (prototype-t fogok használni). Természetesen külön fájlban fogom tárolni a js-t. az objektum létrehozásakor szeretném megadni, hogy mi a list ID-je. No el is kezdtem a terveimet leprogramozni, azonban képtelen vagyok elérni, két dolgot.