ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

december 3

javascript rotate foto + url

roxy78 · 2012. Dec. 3. (H), 09.31
Sziasztok, lenne egy kis gondom , van egy msql adatbázisom amiben a képek elérési útja van tárolva s hozzá egy - egy url. a fotókat megjelenítem egy adott lapon 5 másodpercenként vált. azt szeretném elérni ,hogy az url is elérhető legyen úgy ha pl. ráklikelnek a fotóra akkor a hozzá tartozó link egy új lapon nyíljon meg. Miként lehetséges ez?
Igy néz ki a kód. Köszönöm a segítséget.
phpval kiolvastatom egy tömbbe a fotókat

<script>
galleryarray=new Array('<?php echo implode ("','",$tomb);?>')
var curimg=0
function rotateimages()
{
document.getElementById("slideshow").setAttribute("src", "banner/"+galleryarray[curimg])
document.getElementById("slideshow").src="banner/"+galleryarray[curimg]

//document.getElementById("slideshow").src=galleryarray[curimg]
curimg=(curimg<galleryarray.length-1)? curimg+1 : 0
}


window.onload=function(){
setInterval("rotateimages()", 500)
}
</script>
 

december 2

Háttér

titanium · 2012. Dec. 2. (V), 15.39
Sziasztok!



Egy hasonló képet szeretnék betenni háttérnek, de nem tudom, hogy kellene elvágni, hogy gyorsan is betöltsön az oldal és jól is nézzen ki. A jelenlegi ötletem, hogy mindkét tengelye mentén tükrözni, hogy a teteje és az alja, ill. a bal- és jobb oldala ugyanolyan legyen, majd css-ben végteleníteni horizontálisan és vertikálisan is. Így viszont szerintem eltűnik belőle az a folytonosság, amit ez a fémes minta ad és olyan hatást is fog kelteni, mint ahogy meg van oldva: sok pattern ismétlődik. Továbbá melyik lenne jobb, engedni scrollozódni, vagy lefixálni, hogy maradjon egy helyben? Mit javasolnátok?
 

december 1

PHP hibaoldal

sandrosdj · 2012. Dec. 1. (Szo), 21.11
Üdv!

Szeretném azt megoldani, hogy ha php hiba van az oldalon (notice, warning, error, bármi), akkor ne töltse tovább az oldalt, hanem a hibákat mentse egy tömbbe, az eddig betöltött html kimenetet törölje és hívjon be egy újabb php-fájlt, amelyből el tudom érni a hibákat tartalmazó tömböt és ezzel íratnék ki egy szöveget, a hibatömböt pedig elküldeném mail-ben.

Hogyan valósítható ez meg?
 

november 29

Tárhelyszolgáltatás kínai piacra

neogee · 2012. Nov. 29. (Cs), 13.19
Sziasztok,

Egy projekt kapcsán belefutottam egy általam teljesen ismeretlen piacba, Kína.
Tud valaki olyan megbízható tárhely szolgáltatót, aki Kína irányába is kiváló sávszélességet tud biztosítani, minőségi szerverparkkal rendelkezik, és a support is kielégítően gyors, valamint konstruktív, és nem utolsó sorban Angol nyelven is igénybe vehető?
 

CSS és link probléma

titanium · 2012. Nov. 29. (Cs), 02.10
Sziasztok!

A problémám a következő: adott egy oldal footere, mely egy bal és egy jobb részből áll. A bal részben lévő 2 divre egyszerre szeretném ugyanazt a linket tenni, de valamiért az egész bal oldalra lesz érvényes. Ez azért problémás, mert a bal rész hosszabb, mint az a 2 belső div, amin a link van, ezért ha "üres" területre viszem az egeret a bal részen belül, akkor is ott a hivatkozás. Hogy tudnám megoldani?

Előre is kösz!

november 28

Jogdíj fizetés

mz82 · 2012. Nov. 28. (Sze), 20.13
Nagyon távoli téma, de érdekelne a véleményetek. Szerintetek ha a http://www.ambient-mixer.com -on található generált zenéket szeretne egy masszázsszalon háttérzeneként kezelés közben lejátszani, akkor miért akar az Artisjus jogdíjat fizettetni velük? Ha jól értettem az oldalon található Creative Common License tartalmát, akkor az oldalra feltöltő alkotók hozzájárulnak a zenék mindennemű, szabad felhasználásához.
Eléggé utánajártam a témának és már az Artisjussal is a harmadik levélváltáson vagyok túl, de folyamatosan terelnek, bejelentő űrlapokat meg tarifatáblázatokat küldözgetnek. Valakinek volt nyert ügye velük szemben? Mindenképpen le akarok velük iratni egy állásfoglalást mert elég sűrűn büntetnek.
 

Preg_replace

rob66 · 2012. Nov. 28. (Sze), 11.00
Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi preg_replace fg.-t, mely jelen formájában a nem alfanumerikus karakterek törlését végzi a karakterláncból, hogy lehetne úgy módosítani, hogy a . - / ? , karaktereket ne törölje?
	
$str1 = preg_replace('/[^a-z0-9áéíóöőúüűÁÉÍÓÖŐÚÜŰ ]{1,}/i', '', $str1);
Előre is köszönöm a válaszokat!
 

november 27

Drupal view több content typehoz

Emendre · 2012. Nov. 27. (K), 20.38
Sziasztok!

Sokat kísérleteztem már, de mégsem tudom megoldani az alábbi problémát:
Adott kétféle content type: Könyv és Könyv kritika
Node reference modul segítségével, egy field-ben ki tudom választani a kritikához kapcsolódó könyvet a Könyv kritika szerkesztése közben.

Még azt is sikerült összehozni egy view-val, hogy a Könyv krikika szövege felett, megjelenik a Könyv content szövege (ez egyébként a könyv fülszövege).

A gond, hogy én ezt ép fordítva szeretném. A Könyvhöz kapcsolódó kritikák megjelenítését.

Leegyszerűsítve a problémát, azt szeretném elérni, hogy egy content type úgy jelenjen meg, hogy közben minden másik kontent is megjelenjen, ami a node reference-el hivatkozik rá.

Minden ötletet szívesen veszek. Előre is köszönöm! :)
 

viszonteladói tárhely itthon

unregistered · 2012. Nov. 27. (K), 17.49
Sziasztok!

Hostgator-hoz hasonló (van ~50 tárhelyünk, emailestül, szőröstül-bőrüstül náluk) viszonteladói tárhely szolgáltatást keresek itthon (a sebesség miatt mert néha kevés a 30Mbit). Találtam is egyet, nem kevés kutakodással (csak mert itthon a viszonteladói alatt azt értik, hogy a normál tárhely csomagokból kapsz 10 % kedvezményt), ezen a linken megnézhető a kiszemelt cég.
A kérdésem annyi, hogy tudtok-e hasonlót ajánlani, illetve van-e valami tapasztalat, tanács a témával kapcsolatban, hogy mit csinálnátok a helyemben ("klasszikus" szerver bérlet nem játszik, mert nem értek annyira hozzá hogy egy ilyet élesben be merjek vállalni)?

Előre is köszönöm!
 

november 26

munka

ionminyon · 2012. Nov. 26. (H), 22.10
Tudja esetleg valaki, hogy miért nem tudok állás hirdetést beküldeni az oldalra?
Miután mentem, megjelenik, hogy állás létrejött, de mégsem mutatja a Munka és állás rovatban a hirdetést.