ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

november 10

E-mail beágyazott kép megjelenjen automatikusan

TeeCee · 2012. Nov. 10. (Szo), 17.30
Üdv,

Érdeklődnék, valaminek van-e valami használható technikája arra, hogy e-mailbe beágyazott képet hogyan lehet megjeleníttetni automatikusan. (CID-et használok, phpmailerrel pakolom bele, meg is jelenik - amennyiben kattintunk gmail-ben, hogy megjelenítés. Nos és ezt a kattintást szeretném megspórolni.)

Köszi!
 

Távmunkánál mennyire jellemző?

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 10. (Szo), 10.40
Láttam egy álláshirdetést, amiben távmunkát ajánlottak, de volt egy számomra hajmeresztőnek tűnő kitétel:

A számitógépedre egy ***** (www.*****.com) nevű "Remote Employee Monitor" program kerül telepítésre, ahol munka megkezdésekor Check-in -elni. Innentől mi látjuk hogy mennyit / mivel dolgoztál.


Amellett, hogy ezt biztonsági kockázatnak tartom (hogy miért, az mellékes), mi értelme egy fejlesztő esetében az ilyesminek?
Honnan tudja akár a program, akár a program által rögzített adatokat feldolgozó személy, hogy az illető fejlesztő épp gondolkodik egy problémán, netán papíron vázolja a készülő programot vagy elment kávézni?
Ti találkoztatok már hasonlóval?

Egykori munkahelyemen lokálisan próbáltak valami hasonlót bevezetni, de csúfos bukás lett a vége, mert többet kellett adminisztrálni, mint amennyi munkát végeztünk. (úgy értem: arányaiban több időt kellett az adminisztrációra fordítani sok esetben, mint amennyi időbe egy-egy probléma megoldása került)
 

AJAX elméleti kérdés

blabla · 2012. Nov. 10. (Szo), 08.15
Sziasztok

Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan valósítanátok meg a következô feladatot. Adott egy parent div es benne tobb masik:

<html>
 <body>
 .... 
 <div id='parent'>
  <div id='child1'>...</div>
  <div id='child2'>...</div>
  <div id='child3'>...</div>
  <div id='child4'>...</div>
  <div id='child5'>...</div>
 </div>
 ...
 <input type='button' value='' onclick='refresh_content_of_1_and_3_child_div()'>
 <input type='button' value='' onclick='refresh_content_of_3_4_and_5_child_div()'>
 ...
 </body>
</html>
A feladat az lenne, hogy AJAX segítségével szeretném frissíteni az egyes child divek tartalmát. Egyes események bekövetkeztekor (pl gombra, linkre kattintáskor) , nem kell minden child-ot frissíteni, elég néha csak 2-ôt , vagy 3-at.
Minden child div-nek van tartalma, amely nem egy teljes oldal, de nem is pár html tag, hanem egy összetettebb, esetenként képeket is megjelenítô html kód, és minden child elemhez egyetlen, igaz kicsit komolyabb adatbázis lekérés tartozik.

A konkrét kérdésem annyi, hogy érdemes-e külön-külön refreshelni a child diveket, vagy egész egyszerûen a parent-et frissítsem és kész? És ha érdemes külön, akkor csak külön kérésekkel tudom frissíteni a cél elemek tartalmát, vagy lehetôség van arra hogy egyetlen kéréssel újratöltôdjenek a kívánt tartalmak?

Számomra nem egyértelmû hogy csináljam, ezért szeretném a segítségeteket kérni
Köszönöm
 

wordpress bővitmény

elemer · 2012. Nov. 10. (Szo), 00.11
Üdv mindenkinek,lenne egy kis gondom,Wordpress-be telepítettem a buddypress bővitményt és ezt az üzit küldi ki :

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '//wp-content/plugins/buddypress//bp-core/bp-core-wpabstraction.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /wp-content/plugins/bp-friends/bp-loader.php on line 355

Eddig minden megvan csak nem értem h mit kell átírnom.
Előre köszönöm a választ!
 

november 7

Bekerülés a német googlebe, de hogyan?

forumferenc · 2012. Nov. 7. (Sze), 11.12
Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy hogyan lehet a német google-be (google.de) bekerülni, mert a .com-ban már benne van, de a németbe nem (nem is ismeri).

Én eddig úgy tudtam, hogyha beregisztrálod magad a google-ba akkor azzal mindegyik ország google-be bekerülsz.

köszi előre is a válaszokat.
 

php.net magyarul

szabo.b.gabor · 2012. Nov. 7. (Sze), 08.24
Sziasztok!

létezik, hogy a php.net oldal dokumentációja nincs meg magyar nyelven?

no, tegyük jobbá a zinternetet! egy nap, egy függvény.. van-e valaki aki koordinálná mindezt, felvenné a php.net-tel a kapcsolatot?

ezzel a lépéssel vélhetően eléggé lecsökkenne a weblabor.hu fórumának forgalma, de ez nem biztos, hogy baj..

szerintetek?
 

november 6

Megnyitás, kiolvasás, írás, majd mentés PHP-vel.

rainszarvas · 2012. Nov. 6. (K), 17.55
Sziasztok. Dolgozok egy nevelde-szerűségen, de elakadtam. Szeretném megcsinálni, hogy mikor valaki vásárol a boltban, a PHP nyissa meg azt a fájlt, amiben a felhasználó pénzének összege van, ellenőrizze, hogy van e elég pénze az adott cuccra, ha van, akkor vonja le az árát, majd mentse el a fájlt, ha nincs, akkor dobjon ki egy hibaüzenetet. ha ez kész van, nyissa meg az eszköztár fájlt, és rakja hozzá a megvásárolt tárgyat, tehát egy képet.
eddig ide jutottam, nem jó, és szerintem nem is működik:
<?php 
$File = "penz.txt"; 
if (file_exists($File)) 
# fa létezik a fájl 
{ 
$fp = fopen($File,"r"); 
# megnyitja olvasásra 
$num = fread($fp, filesize($File)); 
# kiolvassa a tartalmát 
fclose($fp); 
# bezárja 
$num = $num - 200; 
# levonja az árat
$fp = fopen($File, "w"); 
# újra megnyitja írásra 
fwrite($fp, $num, 10); 
# felülírja az új értékkel és zárja a fájlt 
fclose($fp); 
echo("Maradék pénzed: <B>" . chop($num) . "</B>."); 
# kiírja a lapon az új értéket. 
} 
?>
aki tud segítsen!
 

php időzóna

Pallosi Péter · 2012. Nov. 6. (K), 15.54
Sziasztok belépéskor eltárolom az ügyfél session_id-t,de az időpont egy órát csúszik pedig a putenv("TZ=Europe/Budapest"); fűggvényt hozzáadtam alapvetően 4 órát csúszott az idő,de szeretném ezt minimálisra csökkenteni,de nem nagyon megy van valakinek valami ötlete?
 

november 6

Az Apache 2.4 szolgáltatás elindult, majd leállt

gemkapocs · 2012. Nov. 5. (H), 23.00
Sziasztok!

Hónapok óta jól működött a néhány kattintással telepített XAMPP konfigurációm, ám nemrég volt egy Windows-lefagyásom, és a restart óta nem működik a helyi szerver.

XAMPP-ot reinstalláltam, de már nem indul el automatikusan az Apache-szolgáltatás. Ha a XAMPP Control Panelről akarom elindítani, az egész XAMPP alkalmazás lefagy, hibanapló: "Nem válaszoló alkalmazás: xampp-control.exe, verzió: 3.1.0.0, nem válaszoló modul: hungapp, verzió: 0.0.0.0, memóriacím: 0x00000000."

Ha a Szolgáltatásokban próbálkozom, ezt a hibaüzenetet küldi: "A(z) Apache 2.4 szolgáltatás (hely: Helyi számítógép) elindult, majd leállt. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek automatikusan leállnak, ha nincs feladatuk, pl. a teljesítménynaplók és -riasztások szolgáltatás."

Avast! vírusirtó "Állandó védelmeit" kikapcsoltam (apropó és OFF: be lehet valahogy az Avast!-ot mint futó programot zárni? Feladatkezelőböl ezt az üzenetet küldi: "A műveletet nem sikerült végrehajtani. Hozzáférés megtagadva.") Ha Windows tűzfalat akarnám elindítani a Vezérlőpultról, ez az üzenet jelenik meg: "Meghatározatlan hiba miatt a Windows nem tudja megjeleníteni a Windows tűzfal beállításait."

Ötletek?

Köszi!
 

Oldal letiltás

elemer · 2012. Nov. 5. (H), 22.16
Sziasztok,tudna segíteni valaki? le szeretnék tiltani egy oldalt,konkrétan a http://www.hotdog.hu/ oldalról van szó és a Hirfolyam részemet szeretném letiltani de sehogy sem akar rám hallgatni :( Ebben kérnék egy kis segítséget