ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

október 29

REST edit és new hova kerüljön

inf3rno · 2012. Okt. 29. (H), 06.12
Szép napot!

Van néhány kérdésem REST-el kapcsolatban. Vannak alap koncepciók REST-ben, pl hogy accept header-el küldjük, hogy milyen formát akarunk viszont látni, nem pedig .json vagy .html végződéseket teszünk az erőforrás url-jébe. A másik ilyen, hogy amikor lekérdezünk egy erőforrást, és szűrjük, akkor a szűrés adatait a queryString-be tesszük, és nem az url-be.

Amit engem érdekelne, hogy mi a helyzet a new és az edit szavakkal. Az express-resource ezeket automatikusan az url-hez csapja hozzá, viszont az edit szinte biztos, hogy nem oda való, mert az egy módosított formája az erőforrás megjelenítésének. A new már érdekesebb kérdés, mert ott magát a gyűjteményt nem jelenítjük meg, csak egy hozzáadás űrlapot. Bármit ötlet, cikk, leírás, szabvány?
 

október 29

phpMyAdmin tábla oszlopainak rendezése

sosdaniel · 2012. Okt. 28. (V), 22.30
Hogyan tudnék ebből:

user {
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
state BOOLEAN NOT NULL,
date date NOT NULL
}

ilyet csinálni:

user {
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
date date NOT NULL,
state BOOLEAN NOT NULL
}

Van ~ 2.000 sor/bejegyzés. Ez mind kellene csak a date oszlopot szeretném felcserélni a state oszloppal. phpMyAdmin-ban ez megoldható? Nem találom sehol.
 

A világ összes helysége adatbázisban

marillion · 2012. Okt. 28. (V), 13.16
Sziasztok!

Megvásároltam egy ilyen adatbázist, amely elvileg az összes apró falut is tartalmazza, durván 2 millió rekord található benne.
A néven kívül országkódot (hu, gb stb.), valamint szélességi/hosszúsági koordinátákat tartalmaz még.
De a program ami ezt felhasználja úgy fejlődik, hogy szükségem lenne bővíteni a zónaidővel is (és esetleg nyári időszámítás adatokkal), ami nem olyan egyszerű, már meglévő adatbázis esetében. Főleg azért, mert korlátlanul nem érhető el ilyen a weben.
Nagyságrendileg 1000 dollárért vásárolhatnék persze ilyet, de szeretném megúszni olcsóbban.
Tud valaki, mondjuk durván egy nagyságrenddel olcsóbban? Nem baj, ha semmilyen support nem jár hozzá. Az sem zavar, ha valaki ingyen szerezte, nekem megér egy kis pénzt.

Előre is köszönöm a válaszokat!
 

október 26

Apache licenc kérdés

szjanihu · 2012. Okt. 26. (P), 20.24
Hello,

Jelenleg a Spring keretrendszer org.springframework.beans csomagjának PHP portolásán dolgozok. Felmerült viszont egy licenceléssel kapcsolatos kérdés. Ugyebár az említett kód Apache 2.0 alatt érhető el. Ez számomra is megfelelő, azonban nem tudom, hogy a PHP forráskódba át kell-e emelnem a neki megfelelő Javas osztály javadocban leírt sorait, vagy elég, ha csak hivatkozok a licenc-re, illetve magára a Spring-re/Java osztályra?
A wikipedian leírtak nem teljesen egyértelműek számomra.
 

Pécsi Tech Meetup igényfelmérés

Drawain · 2012. Okt. 26. (P), 18.05
Sziasztok,

Pécsen is szeretnénk egy - a pesti és a veszprémi meetupokhoz hasonló - fejlesztői fórumot indítani, egy olyan közösséget létrehozni, ahol a helyi szakemberek és érdeklődők megoszthatják egymással tapasztalatukat, ahol egymástól tanulhatnánk.

Ha pécsi vagy környékbeli vagy, és érdekel az alkalmazásfejlesztés, a mobiltechnológia vagy éppen a design, fontosnak tartod az önképzést, akkor neked is köztünk a helyed!

Jelentkezz Te is, és ha úgy látjuk, hogy van igény egy pécsi Meetupra, akkor megszervezzük.

http://drawain.hu/meetup-pecs
 

"float: középre" nem megy :)

Pepita · 2012. Okt. 26. (P), 16.08
Sziasztok!

Bocs a címért, de nem jövök rá a dolog nyitjára, pedig valószínűsítem, hogy igen egyszerű a megoldás. Az alábbi menüt a <div id="main_nav"> - nál "fogva" középre szeretném igazítani <div id="across_2"> - n belül. (Később szintén across_2 gyermekeként lehet, hogy egy-két <p>valami</p> bekerülhet.

október 25

CSS érdekesség

Bereczky · 2012. Okt. 25. (Cs), 13.20
Sziasztok!

Egy érdekességgel szembesültem és kiszeretném kérni az ötleteteket.
Adott egy Top bar és egy Bottom bar na most a kettő ugyanúgy van designolva és mégis két különböző színűk van (Szerintem az opacityvel van a probléma.)

Csatolam a témát amin dolgozok.
Link:

Nagyon szépen köszönöm ha van valami ötletetek.
 

október 24

Segítene valaki?

Pallosi Péter · 2012. Okt. 24. (Sze), 19.28
Üdv!
Jqueryvel szeretnék megoldani valamit,de nem tudom,hogy mi kéne hozzá!
Tehát van egy gomb és,ha oda viszem a kurzort egy egy kis segítség megjelenik ilyenre gondolok!
Itt a kép
 

mysql lekérdezés php-ből

Suncius · 2012. Okt. 24. (Sze), 18.07
sziasztok! új vagyok még, bocsánat ha nem idevaló a kérdés de nem találtam jobb helyet. Szóval arról lenne szó, hogy egy MySQL lekérdezést szeretnék végrehajtani, méghozzá egy email címre lennék kíváncsi.
$parancs = "Select email from adatok where azonosito=".$azonosito;
$vege = mysql_query($parancs);
$email= $vege["email"];
$kiir="email:".$email." jelszó:".$veletlen_jelszo;
ez a megoldás lett volna a legcélravezetőbb azonban nem müködik :(
tudnátok ebben segíteni? sehol semmit nemtaláltam erről és bár alapdolog, de kezdőként igy elég nehéz :/
 

Keressük az IO Stúdió alvállalkozóit

AngyalVar · 2012. Okt. 24. (Sze), 13.27
Az ártatlanság vélelmét és a jó hírnévhez való jogot szem előtt tartva: a bejegyzés szerzője kéri az IO Stúdió minden alvállalkozóját, aki úgy érzi, hogy az említett céggel szemben olyan követelése van, melyet bíróságon szeretne érvényesíteni, hogy a megadott címen keressék őt. – Joó Ádám


E-mail: kanelli60##kukac##gmail.com

Tisztelettel:
Angyal Károly