ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

január 4

php DOMdocument lehal

Tanul0 · 2012. Jan. 4. (Sze), 13.38
Üdv!

Adot egy adatbázis, amelyet xml formában kell elkészíteni, az elmúlt 1 hónapban tökéletesen működött, most viszont nem sikerült a formázás DOMdocument-el, mert egy üres fájlt ad vissza.

Az xml-ben minden mezőben az értékek CData tag között vannak. Nem tudok rájönni, hogy mi a probléma, próbáltam már mindenféle speckó karaktert szűrni de nem jutottam előrébb.

$dom = new DOMDocument('1.0');
$dom->preserveWhiteSpace = false;
$dom->formatOutput = true;
$dom->loadXML($nxml->asXML());
$dom->saveXML();
$dom->save('grando.xml');
A kimenet itt található:

http://www.robogowebshop.hu/grando2.php

Előre is köszönöm!

Ui: helyesírási hibákért boccs, csak sietek :)

Üdv!
 

Adatbázis tervező eszközt keresek

tisch.david · 2012. Jan. 4. (Sze), 12.29
Sziasztok!

Eddig DBDesigner-t használtam adatbázis tervezésre, viszont már jó ideje nem fejlesztik, ezért váltani szeretnék. Olyan eszközt keresnék, ami ingyenes, jól vizualizált, képes a tervből szabályos, tiszta SQL kód generálására (beleértve az indexeket és idegen kulcsokat).

Előny lenne, ha tudna közvetlenül adatbázishoz kapcsolódva adatbázist aktualizálni a terv alapján, illetve, ha mindezt akár többféle adatbázishoz is képes lenne megtenni.

Elsődlegesen MySQL 5.1-hez használnám.

Tudnátok ilyen eszközt ajánlani?

Köszönettel:

Dávid
 

PHP cron interface

razielanarki · 2012. Jan. 4. (Sze), 11.44
keresgéltem a neten, de nem találtam megoldást a következő problémára:

van egy debian vhost, ahol futtatni szeretnénk cronjobokat, viszont olyat szeretnénk hogy, ne kelljen be-ssh-zni, és kézzel szerkesztgetni a crontabot, hanem egy webes (php) interface-n keresztül lehessen szerkesztgetni a jobokat.

ti találkoztatok már ilyesmivel/tudtok egy o.s./free megoldást erre a problémára?

ha nincs ilyen, esetleg nekiveselkedem egy saját megoldásnak, de ha nem muszáj, nem vacakolnék evvel :)
 

január 3

Flash banner nem jelenik meg

jam2004 · 2012. Jan. 3. (K), 12.48
Először is BÚÉK!
Másodszor meg van egy kis gondom. Vannak bannerek, amik chrome és mozilla alatt megjelennek, explorer alatt viszont nem. Ha viszont megnyitom külön az swf-et explorerrel, akkor megjelenik. Ennek mi lehet az oka, van valakinek valami ötlete?
 

január 2

Python 2 vagy 3?

H.Z. v2 · 2012. Jan. 2. (H), 17.29
Tegnap megint előszedtem a Pythont és az első kezembe akadó ActivePython-t telepítettem a windows-omra. Nem néztem a verziót mostanáig. Néhány neten talált példa nem akart működni (pl. nem talál Tkinter modult csak tkinter-t), ekkor tudatosult bennem, hogy ez már Python3. Kérdés: érdemes-e ezzel küzdeni a továbbiakban, pusztán azért, hogy ha valahol python ismeretekkel rendelkező embert keresnek, akkor legyen hivatkozási alapom.
Mennyire elterjedt a 3-as vajon? Van erről valami információtok?
 

?fb_xd_fragment probléma

randomly · 2012. Jan. 2. (H), 16.37
SziaSztok!

Olyan bajon van hogy némelyik látogatóm meghívja az oldalam ezzel: ?fb_xd_fragment
Na erre nem igen készültem mikor anno elkeztem a sorokat írni.
És így egy fehér képernyőt kapnak.
próbáltam 301-el visszaterelni a helyes oldalra, de az fut a végtelenségig.

Sajnos nem vagyok annyira jó angolban hogy megtudjam oldani a problémát.

Valaki tudja mit tegyek azon kívül hogy leveszem a facebook kódját.

Köszönöm rand
 

JavaScript véletlen generálás tömbből

morocztamas · 2012. Jan. 2. (H), 12.04
A problémám az, hogy nem megy az alábbi forrásom:
<script type='text/javascript'>
  var szamok = new Array ('0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', 'a', 'b', 'c', 'd', 'f');
  document.write ("<body style='background: #fff; text-align: center'>");
  for (var szam = 0; szam < 100; szam  ++) {
    var szinertek = '';
    for (ertek = 0; ertek < 6; ertek ++) {
      var szin = array_rand (szamok);
      szinertek += szamok[szin];
    }
    document.write ("<div style='background: #" + szinertek + "; display: inline-block; height: 40px; margin: 5px; padding: 50px; width: 200px;'><span style='color: #fff;'>#" + szinertek + "</span><br /><span style='color: #000;'>#" + szinertek + "</span></div>");
  }
  document.write ("</body>");
</script>
Mi miatt?
 

január 1

speciális kereső

Marci3 · 2012. Jan. 1. (V), 18.03
Sziasztok!

Szeretnék készíteni egy keresőt, elsősorban tanulás céljából. Valami olyasmire gondolok, hogy manuálisan felveszek 10-15 oldalt. Ezután a keresőrobot meglátogatja a felvett oldalakat és eltárolja azok tartalmát egy MySQL adatbázisban.

A kérdésem a következő lenne a dologgal kapcsolatban:
Milyen programnyelvvel lenne a legpraktikusabb ezt megírni, illetve hogy kéne kivitelezni (elmélet)?

Vagy ha ismertek valamilyen előregyártott keresőrobotot, ami ingyenes és nem csinál többet, mint a megadott weboldalak feltérképezése és elmentése, akkor azt is megköszönném. Google egyéni keresőt nem szeretném most itt használni.

A segítséget előre is köszönöm!

Marci