ugrás a tartalomhoz

speciális kereső

Marci3 · 2012. Jan. 1. (V), 19.03
Sziasztok!

Szeretnék készíteni egy keresőt, elsősorban tanulás céljából. Valami olyasmire gondolok, hogy manuálisan felveszek 10-15 oldalt. Ezután a keresőrobot meglátogatja a felvett oldalakat és eltárolja azok tartalmát egy MySQL adatbázisban.

A kérdésem a következő lenne a dologgal kapcsolatban:
Milyen programnyelvvel lenne a legpraktikusabb ezt megírni, illetve hogy kéne kivitelezni (elmélet)?

Vagy ha ismertek valamilyen előregyártott keresőrobotot, ami ingyenes és nem csinál többet, mint a megadott weboldalak feltérképezése és elmentése, akkor azt is megköszönném. Google egyéni keresőt nem szeretném most itt használni.

A segítséget előre is köszönöm!

Marci
 
1

wget

Poetro · 2012. Jan. 1. (V), 20.56
A wget-tel le tudsz tükrözni egy oldalt fájlokba. Ez minden operációs rendszerre előrhető. Azt, hogy milyen nyelven érdemes megírni, szerintem teljesen lényegtelen. Én személy szerint JavaScript illetve Python alatt írnám meg, mert ezek izgalmasak. De természetesen válaszhatsz mondjuk Erlang-ot is, vagy Ruby-t, ami neked szimpatikus. Mivel nem tudjuk, hogyan akarod megvalósítani, így nehéz lenne megmondani, melyik a legpraktikusabb.
2

Izgalmas?

H.Z. v2 · 2012. Jan. 1. (V), 22.32
Hm... Kíváncsivá tettél: te milyen izgalmakat találsz a Pythonban?
(egyébként az első reakcióm nekem is a Python lett volna, mikor megláttam a topikot, mert amikor először találkoztam a nyelvvel, akkor csak annyit tudtam róla, hogy pl. rendszeradminisztrációs programok írására lett kitalálva - de úgy gondoltam, inkább nem dumálok bele, mivel nem állok sokkal magasabb szinten, mint a kérdező :( )

Jó, magamtól is megkérdezhetném, hogy a ruby-t vagy a scalat miért találom érdekesebbnek és miért kezdtem ennek ellenére újra a python tutorialt olvasgatni ma délelőtt... ;)
Bár ez utóbbira még tudok magyarázatot: korábban már belemásztam, most csak újra kell olvasnom az egészet.
Szerver oldali javascript (gondolom, erre céloztál) elsősorban azért nem tartozik a kedvenceim közé, mert úgy látom, nem elég elterjedt. Meg amit kliens oldalon láttam JS-ből, az inkább elriasztott - de ez leginkább a különböző böngészők eltérő megvalósításaiból adódó inkompatibilitási problémákra vezethető vissza.

-----
És akkor még ott a perl, amivel nem tudom, mi történt, holott valami ilyesmire lett anno kitalálva (pontosabban szövegfeldolgozásra), de mintha valahogy eltűnt volna a köztudatból.