ugrás a tartalomhoz

Hol helyezhetem el a linkemet ingyen? Mit ajánlotok?

Anonymous · 2006. Okt. 12. (Cs), 21.00
Sziasztok!

Szeretném az oldalam címét elhelyezni más oldalakon. Ti milyen oldalakat tudnátok ajánlani. Szerintetek melyikek a legjobbak?

Köszönöm
 
1

Linkgyűjtemények, linkcsere

Anonymous · 2006. Okt. 12. (Cs), 21.19
Helló.


Linkgyűjtemények:

http://lap.hu/
http://lapozz.hu/
http://linkpark.hu/
stb. (vagyis google :) )

Beleteheted fórumokon, levelező listákon is a hozzászólásodba, mint aláírás (ha engedélyezve van).

Valamint kereshetsz olyan oldalt, aki szívesen cserélne Veled linket/bannert.

Ha van az oldalodon valamilyen statisztika, akkor nézz körül a statisztika oldalán, hogy ki cserélne Veled bannert vagy linket (persze azért arra ügyelj, hogy hasonló látogatottságú oldalnál próbálkozz).
3

Pl. www.hunvista.hu

Anonymous · 2006. Okt. 29. (V), 23.27
Itt is ingyenes a honlapok regisztrációja a webkatalógusba: HunVista.hu
2

Ez is ígéretes...

spweb · 2006. Okt. 13. (P), 19.44
Hadd javasoljam a http://hungaroo.com nevű gyűjteményt. Szerintem ígéretesnek tűnik, dacára hogy még sajnos kevesen ismerik itthon. Inkább akkor javaslom, ha az oldalad többnyelvű, és a külföldi látogatók számát szeretnéd növelni.
4

Külföld ?

tempocs (nem ellenőrzött) · 2007. Feb. 11. (V), 11.36
A külföldi directory -ba elhelyezett linkeket miért nem veszi figyelembe a google , vagyis nagy ritkán kb 100 linkem van és 2 külföli közben vagy másik 200 ba regisztráltam kb 2-3 honapja és már át kellett volna futnia.


http://www.tarsashazkezeles.eu
http://www.tempo-cs.net/tarsashaz
http://www.hazkepviselet.hu

www Társasházkezelés , Társasházak közös képviselete
5

még néhány

moltisanti · 2007. Feb. 28. (Sze), 15.50
www.hungarian-web.hu
www.hunvista.hu
http://ingyenes.info
www.kartotek.hu
www.kedvencoldalaim.hu
www.linkbank.hu
www.linkcenter.hu
www.linkdr.hu
www.linkem.hu
www.linkpark.hu
www.linkweb.hu
www.magyar-honlap.hu
www.webkatalogus.net
Utaznék.hu - utazási webkatalógus, szállás hirdetőknek
Ingatlanház.Info - ingatlan irodák, ingatlan ügynökségek tulajdonosainak, hitel ügyintéző cégeknek
www.ingyenes.info
www.jolap.hu
6

mennyire hatékony?

xeras · 2007. Ápr. 19. (Cs), 20.01
mennyire számít ha ezekbe beregisztárlom az oldalt? nem nagyon veszi figyelembe, mert linkfarmok, igaz? miximum annyi, hogy megtalálja hamarabb a robot... vagy azért lehet javítani a helyezésen ha az oldalhoz kapcsolódó linkfarom kirakják a linkem? és ha nem kapcsolódik, akkor az hátrány v nem jelent semmit v azisjó?
7

vbence · 2007. Ápr. 19. (Cs), 20.50
Minden link számít, különösen, hogy valódi linkeket nem olyan könnyű szerezni. Büntetést biztos nem kapsz érte, ha bejegyzed magad minél több directoryba, és a link szövege <a href=...>SZÖVEG</a> aranyat ér!
8

tehát akkor van értelme?

xeras · 2007. Ápr. 19. (Cs), 21.13
érdemes akkor minél több pl. lap.hu-s katelódusba ajánlani az oldalt? (azon kivül persze hogy onnan is lesz 1-2 átkattintás, de most főként a keresési helyezés szempontjából nézem)

vagy inkább fektessem az időm árát az adwordsbe?
9

tartalom

Őry Máté · 2007. Ápr. 19. (Cs), 21.57
vagy esetleg a tartalom bővítésébe, optimalizálásába
10

persze :)

xeras · 2007. Ápr. 19. (Cs), 22.09
igen-igen, ez természetes, kérdés az volt, hogy emellett adwords vagy katalógusokba regisztrálás?
11

IP

moltisanti · 2007. Ápr. 25. (Sze), 00.41
minél több lap.hu regisztráció is nagyon jó, mert onnan azért direkt forgalmat is kaphatsz, de arra is kell ügyelni, hogy minél több IP tartományba tartozó katalógusba legyen regisztrálva a domain, mert ez is számít az üldözési mániás SEO szakik szerint. :)
12

linkfarm

moltisanti · 2007. Ápr. 25. (Sze), 00.47
"mennyire számít ha ezekbe beregisztárlom az oldalt? nem nagyon veszi figyelembe, mert linkfarmok, igaz?"

Különbséget tesznek linkfarm és link katalógus fogalma között.
Linkfarm az, ahol általában többszáz link van egy oldalon belül, látható a jellegén, hogy mesterségesen generált tartalom.
És vannak szebben megszerkesztett link katalógusok amelyek igenis sokat számítanak, a legnagyobbakat említve Dmoz.Org, Yahoo directory, Business.com, de magyar példát véve lap.hu is sokat nyom a latba.
13

óvastosan

Gal Kristof · 2007. Ápr. 25. (Sze), 08.56
óvatosan a dmoz és a lap.hu-k összehasonlításával! a dmoz a google által "hivatalosan" is figyelembe vett, mérvadó linkgyűjtemény, ahol a legtöbb oldalon nincs (jó)néhány tucat linknél több. a lap.hu-k egyrészt nem rendelkeznek pl. a google részéről semmilyen presztizzsel, viszont általában többszáz linket tartalmaznak. nem mondom, hogy nem jó egy link onnan, de a SEO jelentőségét nem kell túlbecsülni...
14

óvatosan

moltisanti · 2007. Ápr. 25. (Sze), 20.30
Te készítesz egy magyar nyelvű weboldalt, hova szoktad regisztrálgatni elsősorban? Ne mondd, hogy lap.hu oldalak nincsenek az elsők között. Nem vagyok oda én sem érte, de tény, hogy Mo.-on a legmeghatározóbb linkgyűjtemény.
15

mire reagáltam és mit

Gal Kristof · 2007. Ápr. 26. (Cs), 09.53
"a legnagyobbakat említve Dmoz.Org, Yahoo directory, Business.com, de magyar példát véve lap.hu is sokat nyom a latba"

én erre mondtam, hogy kicsit erős a lap.hu-kat és a dmoz-t egy mondatban, hasonló dolgokként említeni.

természetesen itthon a lap.hu-k nagyon jók és kötelezőek, sőt a nagy számuk miatt (egy oldal qurva sok helyre be lehet regisztrálni) még eredményt is jelentenek általában.
16

rendben

moltisanti · 2007. Ápr. 26. (Cs), 16.47
ok, egyetértünk.
Annyit még hozzátennék, hogy csak a lap.hu oldalakra sem szabad hagyatkozni kizárólagosan, meg kell keresni minden katalógust, mert a Google azt is követi, hogy milyen IP tartományokból linkelik az ember fiát (illetve weboldalát).
(még bünteti is állítólag, ha azonos IP tartományban lévő siteról vannak jól egymás által meglinkelve oldalak)
17

Olvassuk többet a Google súgóját

stan · 2011. Jún. 8. (Sze), 10.11
Olvassuk többet a google súgóját, mert véleményem szerint az az egyetlen megbízható keresőoptimalizálási forrás. Ha a keresőoptimalizálás a cél, akkor ennek semmi értelme. Had idézzek a google súgójából:

"A webhelyének a Google keresési eredmények rangsorában elfoglalt pozíciója részben a webhelyére hivatkozó webhelyek elemzésén alapul. A linkek mennyisége, minősége és relevanciája is beleszámít az értékelésbe. A webhelyére hivatkozó webhelyek kontextusba helyezett felvilágosítást nyújtanak az Ön webhelye tartalmáról, ugyanakkor a webhelye minőségét és népszerűségét is jelzik. Néhány webmester azonban linkcserélési műveleteket hajt végre, és olyan partneroldalakat készít, amelyeknek csak a keresztbehivatkozás a célja, függetlenül a linkek minőségétől, a forrásoktól és a webhelyre hosszú távon kifejtett hatástól. Ez a Google Útmutató webmestereknek című ismertetőjében szereplő irányelvek megsértésének számít, és negatívan befolyásolhatja a webhelynek a keresési eredmények rangsorán belüli pozícióját."


Ennek értelmezése véleményem szerint az, hogy a google felismeri azokat a linkeket, amelyek linkgyűjteményből vagy linkfarmról származnak, és azokat nem veszi figyelembe a rangsoroláskor. Sőt túlzott esetben negatív irányban veszi figyelembe. Viszont az olyan jellegű fórum vagy blog bejegyzések, amelyek szövegkörnyezetben említik az adott weboldalt, beleszámít a rangsorolásba, hiszen ez nem öncélú linkelés.

Eztuán így folytatja:

"A legegyszerűbben úgy lehet elérni azt, hogy más webhelyek az Ön webhelyére mutató, releváns linkeket hozzanak létre, hogy egyedi, érdekes tartalmat hoz létre, amely gyorsan népszerűvé válhat az internetes közösségben. Minél hasznosabb webhelyének tartalma, annál nagyobb az esélye annak, hogy más is érdemesnek találja azt az olvasói figyelmére, és linket helyez el. Mielőtt döntéseket hozna, tegye fel a kérdést: Előnye származik ebből az oldalamra látogatóknak?"


A történet tanulsága, hogy keresőoptimalizálási szempontból nem érdemes link regisztrációt csinálni, mert nem befolyásolja a rangsort. Kizárólag a közvetlen átkattintás érdekében érdemes csinálni. De akkor csak a legnépszerűbbekre érdemes beregisztrálni, mert a kicsi eldugott helyekről elenyésző vagy nulla a látogatottság.

Korábban csináltam én is ilyet, kb. 100 link katalógusba regisztráltam be. Az eredmény azt mutatta, hogy a látogatottság nem nőtt kimagaslóan, és a keresésből adódó látogatások sem mutattak különösebb változást. A közvetlen átkattintások megnövekedtek, de csak a legnépszerűbb 2-3 weblapról érkeztek látogatók, a többi kicsiről szinte nulla. Ugyanakkor összességében nem adott akkora lendületet az oldalnak, mint vártam, tehát a lap.hu-tól sem szabad csodát várni.

Összegezve: csak a legnépszerűbbekre érdemes beregisztrálni, mert hoz néhány látogatót, a többi időpazarlás. Nem várható nagy eredmény a link regisztrációtól, inkább az egyedi és igényes tartalom építésére érdemes ezt az időt szánni, az hosszútávon jobban megtérül.

Google súgó cikk: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66356
18

Linkcsere

rolee · 2012. Jan. 23. (H), 14.45
Komment topic-nekromancia és valószínűsíthető spamelés miatt törölve, topic lezárva. - Janoszen