ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2012 - Fórum téma

december 23

Easy PHP Külső elérése

Incomingson · 2012. Dec. 23. (V), 20.11
Kedves Weblabor tagok!

Szégyenlem, de most jött el az ideje, hogy segítséget kérjek.

Feltelepítettem az Easy PHP webszervert(Már nem most) és természetesen a hozzá járó kiegészítőket is. Sikerült beállítanom a routeren és az easy php ban, hogy külső ip cimről elérhető legyen a gépem. Ez mind szép és jó lenne, ha tudná melyik mappára kell átirányítani.

Tények:

Windows Xp SP3 rendszer.
Csatlakozik külső ip ről.
Nem találja az adott mappát ahol a tartalom van.


A megoldást a hosts fáljban kerestem, de nem igazán ment a dolog...

A VirtualHost részéből meg nem tudok szinte semmit. Gondolom eme 2 dolog közreműködése oldhatja meg a problémát. Mivel, hogy a VirtualHost már eleve mappára fog utalni..

A válaszokat és fejmosásokat előre is köszönöm!

UI: Nem ez lesz a szerver végső nyughelye, és csak ideiglenesen lesz windows rendszeren.
 

XAMPP + Python JS file betöltésekor 500-as hiba

DarkRaptor · 2012. Dec. 23. (V), 19.27
Sziasztok!

XAMPP-ot használok Python tesztelésére és olyan gondba ütköztem, hogy ha hivatkozok egy JS fájlra, akkor 500-as hibát dob a böngésző.

Adott az alábbi fájl:

c:/xampp/cgi-bin/python/tinymce.py
(http://localhost/cgi-bin/python/tinymce.py)


és a tartalma:

#!C:\Python27\python.exe -u
# -*- coding: utf-8 -*-
  
from modules import *
 
 
print """
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
 
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <title>Untitled Page</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 
    <script type="text/javascript" src="js/jquery_pack.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="tinymce/jscripts/tiny_mce/jquery.tinymce.js"></script>
A gondom az, hogy a "js/jquery_pack.js" és a "jquery.tinymce.js" fájlokat nem JS-ként futtatja le az XAMPP, hanem szerveroldali fájlként, ezért 500-as hibát dob akkor, ha a JS fájlt megnyitom.

Ha a js fájl kiterjesztését átnevezem py-ra és beszúrom a fejlécbe a

#!C:\Python27\python.exe -u
# -*- coding: utf-8 -*-


sorokat, majd magát a jquery kódot print """ -ek közé rakom, akkor hiba nélkül betölti a fájlt. De ez így nagyon nem jó, mert rengeteg JS fájlról van szó... nincs erre valami beállítás, hogy JS fájlként nyissa meg és ne szerveroldali fájlként?

köszi!
 

Monitor vásárlásból fogyasztóvédelmi ügy

inf3rno · 2012. Dec. 23. (V), 02.13
Kellemes Ünnepeket!

Érdeklődnék, hogy volt e már nektek fogyasztóvédelmi ügyetek, és hogy hogyan zárult. Én konkrétan monitort vásároltam, hibásat hoztak ki, 3 napon belül jeleztem, azóta most már eltelt 2 hét, és Karácsony utánig már biztosan nem is fog megjönni a csere. Írtam az illető cégnek, hogy jogsértő a magatartásuk, rá se hederítettek, hogy finoman fogalmazzak, ill. elég kioktató stílusban válaszolgattak. Tegnap írtam nekik felszólítást, hogy ha 28-ig nem küldik a cserét vagy a pénzem, akkor békéltető testülethez vagy bírósághoz fordulok.

Az érdekelne, hogy szerintetek melyik éri meg jobban a bíróság, vagy a békéltető? Mik az esélyeim mondjuk egy kártérítésre? Ha esetleg van valami egyéb tapasztalatotok a témában, amit szívesen megosztanátok, azt is várom! :-)
 

december 23

Havazás

almasiweb · 2012. Dec. 22. (Szo), 22.41
Üdv! van a weblapomon egy havazás a kódja a következő
[colorer=javascript]<!-- Hóesés -->
<!--Simply copy and paste into <BODY>
Just above the </BODY> tag. -->

<script type="text/javascript">
/*
Snow Fall 1 - no images - Java Script
Visit http://rainbow.arch.scriptmania.com/scripts/
for this script and many more
*/

// Hó pehej száma (30-40 közt)
var snowmax=35

// Színeek (Bármenyi adható)
var snowcolor=new Array("#AAAACC","#DDDDFF","#CCCCDD","#F3F3F3","#F0FFFF")

// Betűtípus (Bármennyi lehet)
// alapok: Arial Black","Arial Narrow","Times","Comic Sans MS"
var snowtype=new Array("Comic Sans MS")

// Pehely alakzat *
var snowletter="."

// Sebesség (0.3 és 2 közt)
var sinkspeed=3

// Pehely max méret
var snowmaxsize=20

// Pehely min méret
var snowminsize=20

// Hó zóna
// 1. mindenütt, 2.bal oldal, 3.

oldal frissítés

cica · 2012. Dec. 22. (Szo), 15.36
Sziasztok!

Van egy teszt oldalam amely a végén kiértékeli a válaszokat. Az a problémám, hogy az eredményen jobb klikkel kattintva elem megtekintése menüpont után módosítható a weboldal tartalma ami nem valós. (Chrome böngésző) Ugyanez az gond a forrásszöveg módosításával (F12). A jobb egérgombot letiltom még a második lehetőség megmarad. Próbálkoztam az oldal újratöltésével de az adatok már nincsenek meg. A böngésző oldal frissítő gombja viszont tökéletes. Rá kell kattintani az oldal frissítő gombra és ok. Szeretném ez automatikusan történjen néhány másodpercenként.

Segítségeteket köszönöm

december 22

Css %

hunkris · 2012. Dec. 21. (P), 23.41
Egy ideje már gondolkozok rajta, mivel nem tudom, hogy hogy működik a % a css-ben, ilyen esetekben.

Van egy 100%-os body, azon belül egy 70% szélességű div. Legyen a neve #div. A #div-ben van két másik div, tartalommal. Mikor azokat is %-osan szeretném méretezni szélességre, akkor a #div 100%-nak felel meg, mint szülő elem, vagy 70%-nak?

Ez hogy működik?
 

Hozzászólás beküldés probléma

Drawain · 2012. Dec. 21. (P), 16.33
Sziasztok,

Probálnék hozzászólni a pécs.web-es cikkhez de amikor az új hozzászólás gombra kattintok, mindig az oldal RSS-ét hozza be. Ez nálatok is így van vagy ez valami egyéni problémám?

Üdv,
Drawain
 

december 21

Smarty: CSS

Revajzz · 2012. Dec. 20. (Cs), 23.00
Sziasztok, a kérdésem az, hogy hova érdemes a Smartyban a CSS fájl elhelyezni? És hogy kell meghívni, hogy mindig jó legyen?
 

Codeigniter felhasználó kezelés.

naburus · 2012. Dec. 20. (Cs), 21.37
Hello

Nemrégiben álltam neki fejleszteni Codeigniter -ben, minden nagyon tetszik, de van valami ami nem tudok megoldani hatékonyan. Illetve kissé bizonytalan vagyok.

A login rendszert szeretném biztonságos módon megvalósítani.

Több példát is láttam, a dolog röviden úgy néz ki, van egy form beírom az adatokat, egy controller egy model segítségével validálja, ha oké redirecteli egy admin felületre pl.

Oké na most több gond is adódik, egyrészt az admin felületen több példában nincs vizsgálat, hogy valóban jogosult rá a felhasználó, hogy megtekintheti e az admin felület. Ha van akkor is session kezeléssel van megoldva. Például itt: link

Cookiek -ben tárolom a role -ját a felhasználónak, pl admin vagy user, majd minden admin felület megtekintésekor megnézem, hogy admin e az illető.

Ezzel az a baj, hogy a cookiet lehet hamisítani, bár nem értem pontosan hogy működik a CI session kezelése, de ez nem tűnik számomra túl biztonságosnak. Megnéztem, igaz, hogy titkosítja a CI a session őket (cookie), de elég biztonságos módszer ez? Mennyire nehéz hamisítani?

Pl így nézem meg admin e az illető:

if ($this->session->userdata('role') == 'admin')

Érdekelne minden vélemény.
 

PayPal IPN válasz Invalid, pedig megtörténik az utalás

molnigee · 2012. Dec. 20. (Cs), 18.45
Üdv!

PayPal fizetést próbálok csinálni az oldalamra, teszteltem élesen, megkapom a paypaltól az adatokat amit vissza kell küldeni, el is küldöm, a válasz pedig rá INVALID.
Az utalás persze megtörténik, mi lehet az oka hogy nem VERIFIED választ kapok?

Többfajta php kódot is próbáltam hozzá, lényegében mind ugyanaz volt, csak a válasz lekérése történt különbözőképpen.
Ha magát a kapott adatokat küldöm vissza az url-be írva, akkor is INVALIDOT kapok.

Tehát nálam elvileg minden jó, csak a válasz nem az amit várok...

Akinek van tapasztalata, vagy találkozott ilyen problémával, kérem segítsen.