ugrás a tartalomhoz

Háttér

titanium · 2012. Dec. 2. (V), 16.39
Sziasztok!



Egy hasonló képet szeretnék betenni háttérnek, de nem tudom, hogy kellene elvágni, hogy gyorsan is betöltsön az oldal és jól is nézzen ki. A jelenlegi ötletem, hogy mindkét tengelye mentén tükrözni, hogy a teteje és az alja, ill. a bal- és jobb oldala ugyanolyan legyen, majd css-ben végteleníteni horizontálisan és vertikálisan is. Így viszont szerintem eltűnik belőle az a folytonosság, amit ez a fémes minta ad és olyan hatást is fog kelteni, mint ahogy meg van oldva: sok pattern ismétlődik. Továbbá melyik lenne jobb, engedni scrollozódni, vagy lefixálni, hogy maradjon egy helyben? Mit javasolnátok?
 
1

Ha olyan nagy, komplex

asam9 · 2012. Dec. 2. (V), 18.14
Ha olyan nagy, komplex grafikád van, akkor jó lehet a fixed, mert az legtöbb esetben nem néz ki jól, hogyha ismételtetsz egy nagy képet, de akkor legyen olyan magas, hogy képernyő magasságát lefedje, bár background-size: cover;-rel lehet "csalni" (IE9+). Ha viszont ismételtetni akarod egy részletét, akkor a képnek is olyannak kell lennie, hogy lehessen belőle úgy mintát venni, hogy passzoljanak egymáshoz a szélek. Ez egyszerű alakzatoknál hamar össze szokott jönni, egy nem mestérsegés képnél én csak próbálkozni szoktam, nem tudom, hogy mi ennek a bevált módja.
2

köszi :)

titanium · 2012. Dec. 2. (V), 18.30
köszi :)
3

Léteznek erre alkalmazások

Poetro · 2012. Dec. 2. (V), 20.56
Léteznek erre alkalmazások, illetve Photoshophoz létezik kiegészítő, de az is lehet, hogy már alapból is tud ilyet.
Ajánlott keresőszó: photoshop create repeating background
4

Üdv! Keress rá a "repeated

Karvaly84 · 2012. Dec. 2. (V), 22.25
Üdv!

Keress rá a "repeated pattern" kifejezésre és tölts le olyan háttér mintát ami eleve olyan, hogy ismétlődésnél folyamatosnak tűnik. Ha egy képből akarsz ilyet csinálni arra is sok megoldás van. Én pl GIMP-et szoktam használni: Szűrők/Leképzés/Folytonossá tétel.
5

Találtam egy tetszetős

asam9 · 2012. Dec. 3. (H), 01.43
Találtam egy tetszetős megoldást Photoshop-hoz, viszont nem tudom, hogy kivitelezhető lesz-e ez a módszer a fémes mintádra.

Ha már témába vág… amikor nulláról kell valami egyszerűbbet készíteni, akkor itt szoktam ügyködni. Nem szükséges képként lementened a generált patternt, elég hozzá a CSS-t kimásolni, utóbbi esetben viszont IE8+ fog csak működni.