Archívum - Aug 2012 - Fórum téma
augusztus 7
Html Css design átalakitása Php Scriptre
Hello.
Van egy öreg scriptem 2008as( hasonló a portálhoz: regisztráció, statisztika, fizetés stb funkcióval ), de elég régi már a dizájn ezért kerestem új kinézeteket. Sajnos ami direkt rá lett kifejlesztve az több száz dollárokba kerül. De találtam jó ingyenes Html dizájnokat html oldalakhoz teljes forráskóddal és CSS-el.
Html és CSS-ben eligazodok de a Php-val vannak a gondok. Nem tudom rászabni az oldalra.
Ötletek,hogy hol találhatók ilyen leirásokat az átdizájnoláshoz? Vagy vélemények,hogyan is induljak neki?
Elöre is köszönöm.
Üdv
Csajkas
■ Van egy öreg scriptem 2008as( hasonló a portálhoz: regisztráció, statisztika, fizetés stb funkcióval ), de elég régi már a dizájn ezért kerestem új kinézeteket. Sajnos ami direkt rá lett kifejlesztve az több száz dollárokba kerül. De találtam jó ingyenes Html dizájnokat html oldalakhoz teljes forráskóddal és CSS-el.
Html és CSS-ben eligazodok de a Php-val vannak a gondok. Nem tudom rászabni az oldalra.
Ötletek,hogy hol találhatók ilyen leirásokat az átdizájnoláshoz? Vagy vélemények,hogyan is induljak neki?
Elöre is köszönöm.
Üdv
Csajkas
_SESSION tömb mindig üres, miért?
Egy működő alkalmazás költözött új szerverre német szolgáltatóhoz, nem lehet belépni az adminfelületre, mert mint látom a SESSION tömb mindig üres, ezért kidob, a php.init nem láthatom és a phpinfo() fgv le van tiltva, a szolgáltató szerint ez az alapértelmzés és punktum, ez furcsa nekem, ilyennel még nem találkoztam. Szóval nem tudom hová nyúljak, nem tudom mit kell átírnom, mert a környezeti paramétereket nem láthatom. Plz help.. köszi
■ Fotókat szolgáltató hírcsatorna létrehozása
A Google Fotó Képernyővédő egy pontjában olvastam, hogy meg lehet neki adni fotókat nyilvános webhelyekről, fotókat szolgáltató hírcsatornákból. Hogyan lehet ilyen hírcsatornát létrehozni?
■ augusztus 6
FCK Editor font megjelenítés
Olyan problémám lenne, hogy az FCK Editorban fckconfig.js egyik során kellene változtatnom de nem értek hozzá!Ennek kimenet a következő:De nekem így kellene:"" lenne a lényeg, hogy a betűtipust ne gépen keresse, hanem a weboldal adja meg neki (a tárhelyen el van mentve a ttf , és a css -ben is meg van adva neki).
Remélem érthető voltam mi a probléma.
■ 'FontFace' :
{
Element : 'font',
Styles : { 'font-family' : '#("Font","font")' },
Overrides : [ { Element : 'font', Attributes : { 'face' : null } } ]
},
<font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: CopperplateGothicLight; ">dffg</font></font>
<font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: "CopperplateGothicLight" ">dffg</font></font>
Remélem érthető voltam mi a probléma.
augusztus 5
FCK Editor megjelenítési hiba
cszlak kérdése privát | 2012.08.05. 20:37 | válasz
Az a problémám, hogy az FCKEditor megjeleníti az oldalon a beírt kódott csak hibásan:
\" Ebből a \ jelet hogyan lehet kivenni, mert ha nem rakná bele akkor pont jó lenne.
Az összes kódot nem tudom ide rakni, de a FCKConfig.js fájlba ezt találtam a kérdéses részhez.
Előre is köszönöm a válaszokat.
■ Az a problémám, hogy az FCKEditor megjeleníti az oldalon a beírt kódott csak hibásan:
<font style="font-size: 18px; "><font style="font-family: Tahoma; ">erterterertertert</font></font><br />
'FontFace' :
{
Element : 'font',
Styles : { 'font-family' : '#("Font")' },
Overrides : [ { Element : 'font', Attributes : { 'face' : null } } ]
},
Előre is köszönöm a válaszokat.
augusztus 5
hivatkozás
sziasztok van ez a kód:és az a problémám hogy csak egy linket rak hivatkozásba és én azt akarom elérni ahány link annyi hivatkozás.
ezt hogyan?
■ if ($start !== false && $end == 0)
{
$message =substr($message,0,$start).'<a target="_BLANK" class="c" href="'.substr($message,$start).'">'.substr($message,$start).'</a>';
}else{
$message =substr($message,0,$start).'<a target="_BLANK" class="c" href="'.substr($message,$start,$end-$start).'">'.substr($message,$start,$end-$start).'</a>'.substr($message,$end);
}
ezt hogyan?
Támadható-e a scriptem?
Sziasztok!
Elnézést a túl pongyola címért, de jobbat nem tudtam kitalálni.
Van egy scriptem, ami swf-ből kapott változó értéket küldi át ajax-szal egy php-fájlnak, ami lementi.
Konkrétabban:
swf -> jsItt az swf az swf objektum, a jspoint pedig megkapja az swfpoint értékét az swf objektumból.
js -> phpItt pedig átküldöm a php fájlnak.
Szóval a lényeg:
Swf-ből kapott adatot js-nek átadva, majd azt továbbküldve ajax-szal a php-nak, van-e olyan biztonsági rés, ahol bárki egy kis fejlesztői érzékkel bele tud nyúlni, és megváltoztatni mondjuk a 'jspoint' értékét?
Hallottam olyanról, hogy Firebug-gal meg lehet állítani egy script futását, hibakeresés miatt, és folytatni lehet a megszakítás után.
Ha támadható, akkor tudtok valamilyen megoldást, amivel ez kiküszöbölhető?
Előre is köszi, és remélem, érthető. Ha nem, akkor még részletezem.
■ Elnézést a túl pongyola címért, de jobbat nem tudtam kitalálni.
Van egy scriptem, ami swf-ből kapott változó értéket küldi át ajax-szal egy php-fájlnak, ami lementi.
Konkrétabban:
swf -> js
var jspoint = swf.GetVariable('swfpoint');
js -> php
$.ajax({
url: 'php/phpfajl.php?key=swfpoint&val=' + jspoint,
success: function(data) {
//...
}
});
Szóval a lényeg:
Swf-ből kapott adatot js-nek átadva, majd azt továbbküldve ajax-szal a php-nak, van-e olyan biztonsági rés, ahol bárki egy kis fejlesztői érzékkel bele tud nyúlni, és megváltoztatni mondjuk a 'jspoint' értékét?
Hallottam olyanról, hogy Firebug-gal meg lehet állítani egy script futását, hibakeresés miatt, és folytatni lehet a megszakítás után.
Ha támadható, akkor tudtok valamilyen megoldást, amivel ez kiküszöbölhető?
Előre is köszi, és remélem, érthető. Ha nem, akkor még részletezem.
augusztus 3
Windows-os gépen többféle környezet?
Sziasztok!
Van ötletetek és tapasztalatatok arra, hogy hogyan lehet (windows-on) többféle fejlesztői környezetet kialakítani és teljesen elszeparálni?
Fejl. programokat, teszt-webszervert, adatbázisokat, stb.
(Jelenleg: php mysql apache netbeans | asp mssql, "webmatrix" :) )
Az eredeti cél az lett volna ugye, hogy a két "nagy csoportot" külön tudjam választani: amikor az egyik kell, akkor feleslegesen ne töltődjön/induljon el a másik, ne legyenek bent azok a könyvtárak a user könytárába, ami a másik csoportba tartozik, ésatöbbi.
(Arról nem is beszélve, hogy a munkámat és a hobbi garázdálkodásomat is teljesen külön szedném)
Naív módon csináltam több felhasználói fiókot, aminál az első buktató az volt, hogy egy halom eszköz csak rendszergazdai joggal futatható.
Aztán: a programok nagy százalékánál 2 lehetőség van: vagy fel van telepítve és milliónyi más szolgáltatás is (hálózati beállítások stb) vagy nincs feltelepítve - teljesen függetlenül, hogy ki a user.
Jött a B verzió: mi lennne ha virtuális gép(ek)en dolgoznék? Mivel azon lehetne a legjobban elkülöníteni ezeket - csakhogy ott meg jogi dolgokba ütköztem: konkrétan a Windows (oem verzió persze..) és más fizetős progikat meg kéne vennem külön a virtuális gépre..
Szóval, most ott tartok, hogy írok ide néhány sort, hátha valakinek van hasonló tapasztalata...
■ Van ötletetek és tapasztalatatok arra, hogy hogyan lehet (windows-on) többféle fejlesztői környezetet kialakítani és teljesen elszeparálni?
Fejl. programokat, teszt-webszervert, adatbázisokat, stb.
(Jelenleg: php mysql apache netbeans | asp mssql, "webmatrix" :) )
Az eredeti cél az lett volna ugye, hogy a két "nagy csoportot" külön tudjam választani: amikor az egyik kell, akkor feleslegesen ne töltődjön/induljon el a másik, ne legyenek bent azok a könyvtárak a user könytárába, ami a másik csoportba tartozik, ésatöbbi.
(Arról nem is beszélve, hogy a munkámat és a hobbi garázdálkodásomat is teljesen külön szedném)
Naív módon csináltam több felhasználói fiókot, aminál az első buktató az volt, hogy egy halom eszköz csak rendszergazdai joggal futatható.
Aztán: a programok nagy százalékánál 2 lehetőség van: vagy fel van telepítve és milliónyi más szolgáltatás is (hálózati beállítások stb) vagy nincs feltelepítve - teljesen függetlenül, hogy ki a user.
Jött a B verzió: mi lennne ha virtuális gép(ek)en dolgoznék? Mivel azon lehetne a legjobban elkülöníteni ezeket - csakhogy ott meg jogi dolgokba ütköztem: konkrétan a Windows (oem verzió persze..) és más fizetős progikat meg kéne vennem külön a virtuális gépre..
Szóval, most ott tartok, hogy írok ide néhány sort, hátha valakinek van hasonló tapasztalata...
augusztus 2
Ajax - Form átküldése
Üdvözletem.
Lehet, hogy már volt ilyen téma, kerestem nem találtam, ha még is, akkor elnézést.
Előre szólok nem nagyon értek az ajax-hoz és erős a gyanúm, hogy nem is lehetséges amit szeretnék, de azért biztos ami tuti megkérdezem.
Szóval olyan érdekelne, hogy van-e lehetőség arra, hogy az egész formot átküldjem ajax-on keresztül vagy egyenként kell az elemeket átküldeni?
Már próbálkoztam, idáig jutottam:
index.phpajax.php
■ Lehet, hogy már volt ilyen téma, kerestem nem találtam, ha még is, akkor elnézést.
Előre szólok nem nagyon értek az ajax-hoz és erős a gyanúm, hogy nem is lehetséges amit szeretnék, de azért biztos ami tuti megkérdezem.
Szóval olyan érdekelne, hogy van-e lehetőség arra, hogy az egész formot átküldjem ajax-on keresztül vagy egyenként kell az elemeket átküldeni?
Már próbálkoztam, idáig jutottam:
index.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function ajax(x){
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest){
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else{
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function(){
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
document.getElementById("newDiv").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("POST","ajax.php",true);
xmlhttp.setRequestHeader("Content-type","application/x-www-form-urlencoded");
xmlhttp.send("new="+x);
}
</script>
</head>
<body>
<form id="newForm">
<input type="text" name="name" /><br />
<input type="text" name="tel" /><br />
<input type="button" value="Mehet" onClick="ajax(this.form)" />
</form>
<div id="newDiv">
</div>
</body>
<?php
var_dump($_POST['new']);
?>
ajax history
Sziasztok!
Hogy tudom azt megoldani ha ajaxal betöltök több oldal és frissitek akkor ne rakjon vissza rendes lapra ha nem maradjon az ajaxos résznél?
segítsetek köszi:)
■ Hogy tudom azt megoldani ha ajaxal betöltök több oldal és frissitek akkor ne rakjon vissza rendes lapra ha nem maradjon az ajaxos résznél?
segítsetek köszi:)