ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 21, 2012 - Fórum téma

Ajax VS Clearbox

aky22 · 2012. Aug. 21. (K), 20.48
Üdv. Olyan problémám van, hogy van egy ajax-os tartalombetöltés az oldalamon, és ezt kéne összepárosítanom Clearboxal- de az istennek nem akarja betölteni. Az ajax szépen működik, de a clearboxot hiába akarom, nem működik. Írták az oldalán, hogy meg kell hívni egy függvényt, de azt is hiába hívom meg semmi. Egyszerűen nem tölt be.
 

Ékezetes domain és htaccess

tommylee · 2012. Aug. 21. (K), 19.20
Sziasztok!

Vásároltunk egy ékezetes com végződésű domain nevet, de nem sikerült rávenni a htaccess-t, hogy ne az xn-- formával jelenítse meg a böngészők címsorában a nevet, mindíg az xn-- formát hozza.
Erre kérnék megoldási javaslatokat!
Köszönöm!
 

Silex - MVC - Model?

kemmma · 2012. Aug. 21. (K), 12.42
Sziasztok! Most ismerkedem a Silex keretrendszerrel. Ám elég hamar megakadtam, a mintapéldáknál egy kicsivel bonyolultabb példát szeretnék létrehozni és nem világos, hogy a modell osztályokat miből kellene örököltetnem, a modell-ben hogy hivatkozok az applikációra, hogy érem azt el?

(google a barátom, így a silex getapplication –t és társait többször beírtam, de valahogy azokat nem tudtam elhelyezni)

Vannak helyek, ahol meg egyszerűen ahol kell az applikáció, ott a $app = require __DIR__.'/app.php'; utasítást hajtják végre. (de ez minden meghívásnál újragyártja, vagy?)
 

Elfogy a memória PHP alól

gabesz666 · 2012. Aug. 21. (K), 10.34
Sziasztok!

A segítségemet kérték egy oldalnál, ahol a galéria furcsa módon néha megjeleníti az összes képet, néha meg kihagy párat. A rendszergazda szerint az a gond, hogy elfogy a memória a PHP alól, de én ebben nem vagyok 100%-ig biztos, mondom is miért. Eddig phpThumb gyártotta le a galéria képek kis méretű változatát, de mivel ennek a kódját nem ismerem annyira, írtam egy nagyon egyszerű, saját átméretező scriptet, ami ha nem létezik megadott méretű kis kép, legenerálja azt, ellenkező esetben csak beolvassa a fájlt, majd kitolja az outputra. Ami egészen biztos, hogy most már az összes képnek legenerálta a kis méretű változatát, így azokat csak be kell olvasni, mégis van olyan, hogy egy 5 képes (maximum képméret 30 Kb) album esetén 2-3 képnél is meghal a script. Szerintetek ez lehetséges, hogy ennyitől elfogyna a memória? Azt nem értem, ha elfogy a maradék process miért nem várakozik kicsit, amíg felszabadul elég memória a futáshoz, ahelyett hogy egyből elszáll 500-as erroral.

(ha jól tudom 256 mb memóriával fut a vps)