Archívum - Aug 23, 2012 - Fórum téma
SQL-be akár xls, akár csv, stb
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek mi a legbarátságosabb módja hogy egy táblázatkezelőből akármibe kimentett file-t php-val feldolgozva lecseréljük az aktuális tábla tartalmát?
Azt már olvastam korábbi, hasonló témában hogy csv-be export, majd explode után soronként "insert into XY table...".
Még mindig ez a legegyszerűbb és LEGMEGBÍZHATÓBB (felhasználóbiztos) módja a dolognak?
(hogy "kézzel fogható" legyen: van egy kb 400-600-as lista ami neveket és hozzá tartozó címeket, valamint elérhetőségeket tartalmaz, ez a lista 3 havonta teljesen átalakul, elég macerás mindig egyenként átnézni, átszerkeszteni, admin felületen, miközben az egész megvan egy xls táblában)
Előre is köszönöm!
■ Érdeklődni szeretnék hogy szerintetek mi a legbarátságosabb módja hogy egy táblázatkezelőből akármibe kimentett file-t php-val feldolgozva lecseréljük az aktuális tábla tartalmát?
Azt már olvastam korábbi, hasonló témában hogy csv-be export, majd explode után soronként "insert into XY table...".
Még mindig ez a legegyszerűbb és LEGMEGBÍZHATÓBB (felhasználóbiztos) módja a dolognak?
(hogy "kézzel fogható" legyen: van egy kb 400-600-as lista ami neveket és hozzá tartozó címeket, valamint elérhetőségeket tartalmaz, ez a lista 3 havonta teljesen átalakul, elég macerás mindig egyenként átnézni, átszerkeszteni, admin felületen, miközben az egész megvan egy xls táblában)
Előre is köszönöm!
Bevenni valakit egy vállalkozásba
Van egy internetes vállalkozásom. Ez egy fórum, amely egy bizonyos témáról szól, és a bevételeit az Adsense biztosítja. Most úgy érzem, hogy megállt egy szinten a weboldal, és szeretném ha új lendületet kapna. Ezért azon gondolkodom, hogy egy informatikus barátomat bevenném a weboldal építésébe, fejlesztésébe, üzemeltetésébe miközben kapna egy bizonyos részesedést a projekt bevételeiből. A projekt már fél éve fut, és eddig csak én dolgoztam rajta, ezért arra gondoltam, hogy 25%-os jutalék a teljes bevételből már eléggé motiválná őt. De nem tudom, hogy ez az arány a megfelelő-e.
Megéri-e bevenni valakit egy projektbe, ettől kaphat-e új lendületet?
Mire kell ügyelni, amikor valakinek részesedést adok a bevételekből?
Hogyan határozzam meg, hogy hány százalékos részesedést kapjon?
Hogyan osszuk fel a munkát ezután?
Milyen előnyei és hátrányai vannak a csoportos munkának, amikor a csoport minden tagja érdekelt a bevétel növekedésében?
■ Megéri-e bevenni valakit egy projektbe, ettől kaphat-e új lendületet?
Mire kell ügyelni, amikor valakinek részesedést adok a bevételekből?
Hogyan határozzam meg, hogy hány százalékos részesedést kapjon?
Hogyan osszuk fel a munkát ezután?
Milyen előnyei és hátrányai vannak a csoportos munkának, amikor a csoport minden tagja érdekelt a bevétel növekedésében?
Flash objektumot nem tudom középre igazítani
Sziasztok!
Nem tudom hogy itt jó helyen van-e, végül is a Flash része működik... Szóval van egy 800x375 pix méretű flash oldalam, és azt szeretném hogy bárhogy méretezi is át a látogató a saját böngészője lapját, azon mindig középen jelenjen meg benne a flash objectem.
Jelenleg mindig a bal felső sarokban van.
Egyelőre nem nagyon értek még a Dreamweaver-höz, de kísérletképpen abban is megnyitottam a kipublikált html-t, nézegetve a neten hogy kell középre igazítani (hátha a publikálást rontottam el), de hiába, próbáltam jobbklikk->align, illetve jobbklikk->edit tag-gel is, de továbbra sem műxik.
Sőt bármire állítom (top, middle, bottom, left, right, stb), nincs semmi változás, mindig a bal fölső sarokba igazítja
(FF és Safari alatt is néztem.
Nem tudom hogy itt jó helyen van-e, végül is a Flash része működik... Szóval van egy 800x375 pix méretű flash oldalam, és azt szeretném hogy bárhogy méretezi is át a látogató a saját böngészője lapját, azon mindig középen jelenjen meg benne a flash objectem.
Jelenleg mindig a bal felső sarokban van.
Egyelőre nem nagyon értek még a Dreamweaver-höz, de kísérletképpen abban is megnyitottam a kipublikált html-t, nézegetve a neten hogy kell középre igazítani (hátha a publikálást rontottam el), de hiába, próbáltam jobbklikk->align, illetve jobbklikk->edit tag-gel is, de továbbra sem műxik.
Sőt bármire állítom (top, middle, bottom, left, right, stb), nincs semmi változás, mindig a bal fölső sarokba igazítja
(FF és Safari alatt is néztem.