ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2007 - Fórum téma

április 18

setcookie vs ajax

C_hris · 2007. Ápr. 18. (Sze), 19.29
Sziasztok!

Adott egy div, amelynek a tartalmát az oldal teljes letöltése nélkül frissítem, a div tartalmát generáló php scriptben pedig van egy setcookie függvény, de mintha teljesen hatástalan lenne, nem jön létre a cookie valamiért.
Valóban nem lehet ajax mellett cookiet létrehozni, vagy csak nekem nem sikerül?
 

képkezelés és manipulálás szerver oldalon

ErdosJ · 2007. Ápr. 18. (Sze), 18.37
sziasztok
szerveren levo kepfileoknak szeretnem a kicsinyitett kepet legeneralni es azt elkuldeni a latogato bongeszojenek.
a weboldalam iskolai szerveren van, tudok rajta PHP-t futtatni, van felhasznalom, lesz MYSQL adatbazisom is. GD viszont nincs. van valami mod megis a dinamikus kepek kezelesere? esetleg CGI-bol meg lehet valahogy oldani? vagy felhasznalokent tudok GD-t telepiteni? esetleg, ha adatbazisban tarolom a kepeket, es ott manipulalom?
van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? mit javasoltok?
valaszaitokat varom.
ErdosJ
 

április 17

Scriptaculous és ciklus

rrd · 2007. Ápr. 17. (K), 19.27
Az alábbi függvényben a ciklus az utolsó elemen hajtódik végre többször. Miért lehet ez?

function collectmcthumbs(mcEffect){
	var mcR;
	var i;
	var mcthumb = document.getElementsByClassName('mcthumb');
	for(i=0;i<mcthumb.length;i++){
		Event.observe(mcthumb[i], 'mouseover', mcnavicimShow);
		Event.observe(mcthumb[i], 'mouseout', mcnavicimClear);
		if(mcEffect == 'SlideDown'){
			mcR = 1000*Math.random();
			setTimeout('Effect.SlideDown('+mcthumb[i]+')', mcR);
			}
		}
	}
 

Kereső optimalizálás blog

moltisanti · 2007. Ápr. 17. (K), 17.00
http://optimalizalas.info - Kereső optimalizálás blog

Tessék jönni olvasni, kommentelni, egyetérteni, nem egyetérteni, szóval szeretettel ajánlom minden a téma iránt érdeklődő figyelmébe.

[amennyiben úgy érzitek reklám és nem ide való, távolítsátok el nyugodtan]
 

Flash felvillan pozicionálás után

ksgy · 2007. Ápr. 17. (K), 11.05
Hali!

Adott egy DIV, benne egy flash objektum. A DIV-et egy kis JS kod kozeprendezi mind vizszintesen, mind fuggolegesen body onloadkor. Ez a kis fugv. az onresize-nel is vegrehajtodik, viszont a flash, mikozben a JS pozicionalja a DIV-et felvillan feheren es csak a pozicionalas utan ter magahoz. Ugyanez a helyzet, ha a kovetkezokepp csinalom a pozicionalast:
- DIV hideolasa
- DIV pozicionalas
- DIV megjelenitese

Talalkozott mar valaki ilyennel, vagy hasonloval?

Amivel eddig probalkoztam: BODY es DIV hatterszin beallitas, de tesz ra magasrol, illetve probaltam nem display: none-t adni a DIV-nek, hanem a visibilityvel jatszani, de ugyanez a helyzet.

Elore is koszi
ksgy
 

z-index vs table, 2 kép egymásra rakva

kuronyab · 2007. Ápr. 17. (K), 07.56
Sziasztok!

(Számomra) Érdekes problémával találkoztam, és 2 napja nem sikerült megoldanom:
Táblázat celláiba (és egyébként is) szeretnék egy képet rakni, majd ráhelyezni egy kvázi keretet, így keretbe foglalni az első képet. (megcsinálnám flash-ben, de kell a javascript a cellára, stb stb, uh html-be kellene megoldanom).
A probléma az, hogy mindkét kép magasságát/szélességét fenntartja a cella, tehát dupla széles vagy magas marad, a felén teljesen üres, attól függően hogy a második elem top vagy left tulajdonságával húzom az első képre.
<table>
<tr>
<td STYLE="border: 1px solid #000000; width: 180px; height: 200px;">
<img src="a.jpg" width="169" height="200" STYLE=" ">
<img src="polaroidmid.gif" width="169" height="200" STYLE="position:relative; left:0px; top:-200px; z-index:1;">
</td>
</tr>
</table>


Semmiylen CSS-el sem sikerült megoldani.

A segítséget előre is nagyon köszönöm!
 

április 17

1px elcsúszik

vanger · 2007. Ápr. 16. (H), 22.18
sziasztok,
van egy 1 pixeles elcsúszásom ie-ben, a hetes alatt is elnyomja, de ff-ban működik. nem tudok rájönni, hol lehet a baj, esetleg ha vki tudna segíteni, az jó lenne.

http://vanger.net/baj.html

előre is kössz..
 

html background problema

luzer_juzer · 2007. Ápr. 16. (H), 12.53
Hello,

A segítségetek kérném egy html lapon egy tábla egyik oszlopa egy kép ami egyben background image ezt a képet szeretném a gördítösávval együtt mozgatni. Lehet valahogy ezt a css-ben megadni <td> szintjén ami müxik ie és ff alatt is?(nem frame és iframmel!) Előre is köszi a segítséget

üdv
K
 

"A művelet megszakadt"

N0r3i · 2007. Ápr. 16. (H), 10.09
Sziasztok!

Az XAMPP legfrissebb verziója ketyeg XP-n és Win2003 szerveren, és az egyik PHP-vel generált oldalamra az Explorer a címben írt hibaüzenetet adja. Az érdekes az, hogy a 6-os IE egy frissítés után hibátlanul megjeleníti az oldalt, a 7-es nem, mindig ezt az üzit dobja, holott előtte egy pillanatra látom a helyesen, néha teljesen, néha csak részben megjelenő oldalt.
A Firefox és Opera OK.

Nekiálltam lecsupaszítani az oldalt, de nem jövök rá, mi lehet a baj. A Javascripteket már kigyomláltam, már semmi sincs, és még mindig ezt csinálja az IE.

Nézem az Apache naplóját is, de hiba nincs, az access.log-ba pedig a korrekt fájlméretet naplózza.

Merre keresgéljek? Nincs ötletetek?
Rákerestem itt a régebbi témák között is a problémára, de csak a GMaps-szel kapcsolatban emlegették a problémát, de itt ilyesmiről szó sincs, mint már fent írtam, az oldalban már egyetlen Javascript kód sincs...

Norbi
 

április 15

Google nem jeleníti meg a meta tag tartalmát

Blackfriar · 2007. Ápr. 15. (V), 20.14
Sziasztok!

Kb. másfél hónapja a Google nem jeleníti meg sem a meta tag-be írt szöveget, kulcsszavakat, sem a kezdő oldalon levő szövegre nem ad találatot.
A Yahoo-nál viszont minden rendben. Érdekes még, hogy a Google találatban szerepel még az alábbi:
www.t-online.hu/katalogus/000/713/ itt viszont már megtalálható a hiányolt szöveg.
Az index.php fájlom tartalma az alábbi:

[code]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
<head>
<title>Barangolás Magyarországon</title>
<meta name="description" content="Fedezze fel Magyarország látnivalóit. Barangolja be az országot az oldalon található fotók segítségével." />
<meta name="keywords" content="látnivalók, országjárás, utazás, magyarország, barangolás, fotók, fényképek, templomok, kastélyok" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="content-language" content="hu" />
<meta name="robots" content="index, follow" />
<style type="text/css">h1,h2,h3,h4,h5,h6{visibility:hidden}</style>
</head>
<body>
<?php
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if ($ip !== "80.99.186.94") {
$d = date("Y.m.d - H:i");
$hos = gethostbyaddr($ip);
$adat = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
$honnan = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
$file = "adatok.txt";
$text = $d."|".$ip."|".$hos."|".$adat."|".$honnan."\n";
$fp = fopen($file,"a");
fwrite($fp,$text);
fclose($fp);};
?>
<h1>Barangolás Magyarországon</h1><h2>Fedezze fel Magyarország látnivalóit. Barangolja be az országot az oldalon található fotók segítségével.</h2>
<h3>Templomok, kastélyok, látnivalók</h3><h4>országjárás, utazás</h4><h5>virtuális barangolás fotók segítségével</h5><h6>Magyarország látnivalói</h6>
<div style="visibility:hidden">Kedves Látogató!
Az oldal nem titkolt célja, hogy kedvet csináljon az országjáráshoz,