ugrás a tartalomhoz

"A művelet megszakadt"

N0r3i · 2007. Ápr. 16. (H), 10.09
Sziasztok!

Az XAMPP legfrissebb verziója ketyeg XP-n és Win2003 szerveren, és az egyik PHP-vel generált oldalamra az Explorer a címben írt hibaüzenetet adja. Az érdekes az, hogy a 6-os IE egy frissítés után hibátlanul megjeleníti az oldalt, a 7-es nem, mindig ezt az üzit dobja, holott előtte egy pillanatra látom a helyesen, néha teljesen, néha csak részben megjelenő oldalt.
A Firefox és Opera OK.

Nekiálltam lecsupaszítani az oldalt, de nem jövök rá, mi lehet a baj. A Javascripteket már kigyomláltam, már semmi sincs, és még mindig ezt csinálja az IE.

Nézem az Apache naplóját is, de hiba nincs, az access.log-ba pedig a korrekt fájlméretet naplózza.

Merre keresgéljek? Nincs ötletetek?
Rákerestem itt a régebbi témák között is a problémára, de csak a GMaps-szel kapcsolatban emlegették a problémát, de itt ilyesmiről szó sincs, mint már fent írtam, az oldalban már egyetlen Javascript kód sincs...

Norbi
 
1

Adalékok

N0r3i · 2007. Ápr. 17. (K), 14.10
Mivel senki nem reagált, tovább küzdöttem, és egy nagyon furcsa tapasztalatra tettem szert:
ha a dinamikusan generált oldalt lementem sima html fájlba és azt nyitom meg az IE-vel akár helyi lemezről, akár a webszerverről, akkor csont nélkül megjeleníti a szkriptekkel tűzdelt lapot. Ha viszont ez eredeti oldalt nyitom, akkor minden (második) esetben kidob hibával, szóval a dolog szépen reprodukálható.

Maga a forrás túl hosszú ahhoz, hogy idemásoljam, szóval most jobb híján elkezdem lecsupaszítani. Sajnos nem egyszerű a dolog, ui. egy rendesen objektum orientált cucc közepén levő oldalakról van szó.
Ami még furcsa, hogy ez a kód paraméterektől függően egy csomó más oldalt is megjelenít, amikkel viszont semmi baja az IE-nek, csak pont ezekkel... Nem értem.

Esetleg valami ötlet?

Norbi
2

Headers

janoszen · 2007. Ápr. 17. (K), 14.15
Próbáld meg valami low-level eszközzel lekérni a fejléceket, hogy mi történt. Én pl a Webbugot használom erre a célra.
3

Jó ötlet

N0r3i · 2007. Ápr. 19. (Cs), 09.48
Igazat szólsz, ki is próbáltam a Webbugot, de a teszteléshez alaposan át kellene írnom mindent (sütik és session változók is vannak a "rendszerben"), úgyhogy tovább keresgéltem.
Az IE HTTP Analyzer lett az én barátom, különösen hogy az Explorerbe (is) képes beépülni.

Amit viszont így felismertem, teljesen értelmezhetetlen számomra:
Az ominózus hiba jelentkezésekor a webszervertől érkező adatmennyiség csak 24816 bájt, ezzel szemben ha frissítek egyet, akkor megérkezik 147018 bájt. Tulajdonképpen teljesen jogosan mondja az IE az első esetben hogy megszakadt a kapcsolat, hisz a html adatsor kb. 16%-nál valóban megszakad "a mondat közepén".
A kérdés már csak az, hogy miért?

Az internet kapcsolattal biztosan nincs baj, hisz belső hálózatban tesztelek, ráadásul az IE kivételével az eddig tesztelt valamennyi böngésző minden esetben megjeleníti a tartalmat.

Most mi van?

Norbi
4

Heuréka!

N0r3i · 2007. Ápr. 19. (Cs), 10.19
Nos, megtaláltam a hiba okát, gyorsan leírom, hátha valaki még belefut.

A kérdéses oldalak egészen pontosan úgy működnek, hogy egy linkre kattintástól egy PHP script kiszámol dolgokat, tesz-vesz ezt-azt az adatbázisban, aztán kér egy Location fejlécet és tovább irányít egy másik lapra - azaz egy oldalfrissítéssel nem lehet rávenni a rendszert, hogy az imént kiszámolt dolgokat újra kiszámolja. Azt hiszem ez elég jó megoldás (de azért várom az építő jellegű kritikákat!)

Egy figyelmetlenségem miatt az átirányítási cím néha egy #-tel ér véget (pl. Location: xxx.php#), mivel néha az oldal közepén levő anchor-ra kell ugranom.
Nos ez a kereszt az oka az IE furcsa viselkedésének!
Ha egy létező horgony nevét írom mőgé, akkor szépen megy az átirányítás, de ha kimarad a cím, csak a # marad üresen, akkor az IE minden esetben megszakítja az oldal letöltését, és hogy izgalmasabb legyen a hibakeresés, mindig máshol.
Gratulálok M$!

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Norbi