ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 7, 2007 - Fórum téma

Linkelés egy főmenüpontomra további almenükre megy

Tomtee · 2007. Ápr. 7. (Szo), 23.41
Sziasztok! Kezdő honlapszerkesztgető vagyok, és most van egy nagy problémám. Mégpedig, hogy a főmenü egyik almenüjéből egy másik főmenüre szeretnék lépni, de sajnos, rosszul hivatkozik rá magától, mert azon almenü könyvtárán belül keresi a főmenüt, nem érti, hogy az főmenü.

www.tutiteszt.extra.hu oldalon van a honlap. Gyakorlatilag az a problémám, hogy a kazánok menüpont első almenüjére kattintva csi 18-100, hivatkozása h0/h2/h201.html, nos innen szeretnék a kandaallókra továbblépni, akkor nem érti, hogy az simán csak h0/h3.html, hanem a könyvtárán belül keresi tovább h0/h2/h0/h3.html Léci segítsen aki tud! Hogyan lehet ezt megoldani?

Örültem, hogy van végre egy sablon, amit felöltöztethetnék az adataimmal, és biztosan van is rá megoldás, de egyszerűen elképzelésem sincs.
 

gzippelt str kiterjesztése

TIV · 2007. Ápr. 7. (Szo), 21.05
Üdv!

Adott egy string, amit gzwrite-al szépen ügyesen beletömörítettem egy *gz fájlba. Most ha megnyitom winrarral, látok benne egy kiterjesztés nélküli fájlt, benne a kívánt tartalommal. Hogy tudok ennek a kiterjesztés nélküli fájlnak tömörítéskor egy kiterjesztést adni? mondjuk txt...? Anélkül gondoltam, h valóban létrehoznám az adott fájlt a stringel..szóval on the fly..:)

Előre is köszönöm!
 

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in

Farstaff · 2007. Ápr. 7. (Szo), 10.43
Sziasztok. A következő hibaüzenetet kapom: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in

A következő a kód:

 <?php
 
 include ("config.php");
 $eredmeny = mysql_query("SELECT jatek FROM szoveg WHERE jatek='1'");
$numrow = mysql_num_rows($eredmeny);


 $r=rand(1,$numrow);
 echo $r;
 ?>
  <?php

 	for($c=1;$c<$r;$c=$c+1){


    $arr=mysql_fetch_array(
   

  mysql_query("SELECT id AS huszadik FROM szoveg ORDER BY jatek DESC LIMIT '$r'-1,1")
  
  ); //ebben a sorban van a hiba.


$huszadik = $arr["huszadik"];

    echo $arr;

          }

 ?>

A cél azlenne, hogy egy megszámolja, hogy hány mezőban 1 a jatek mező. Ez jól működik. Ezután véletlenül generáljon egy számot 1 és azoknak a száma között akiknek 1 a jatek mező. Ez is jól működik. Ezután azt kellene, hogy csökkenő sorrendbe rakja azokat akiknek 1 a jatek mező. A random tegyük fel a 10-et generálta. most azt kéne csinálni, hogy a 10. mező amiben a jatek=1 annak a sornak az id-jét kiírja. Remélem tud valaki segíteni.