ugrás a tartalomhoz

Linkelés egy főmenüpontomra további almenükre megy

Tomtee · 2007. Ápr. 7. (Szo), 23.41
Sziasztok! Kezdő honlapszerkesztgető vagyok, és most van egy nagy problémám. Mégpedig, hogy a főmenü egyik almenüjéből egy másik főmenüre szeretnék lépni, de sajnos, rosszul hivatkozik rá magától, mert azon almenü könyvtárán belül keresi a főmenüt, nem érti, hogy az főmenü.

www.tutiteszt.extra.hu oldalon van a honlap. Gyakorlatilag az a problémám, hogy a kazánok menüpont első almenüjére kattintva csi 18-100, hivatkozása h0/h2/h201.html, nos innen szeretnék a kandaallókra továbblépni, akkor nem érti, hogy az simán csak h0/h3.html, hanem a könyvtárán belül keresi tovább h0/h2/h0/h3.html Léci segítsen aki tud! Hogyan lehet ezt megoldani?

Örültem, hogy van végre egy sablon, amit felöltöztethetnék az adataimmal, és biztosan van is rá megoldás, de egyszerűen elképzelésem sincs.
 
1

Abszolút-relatív hivatkozás

Nagy Gusztáv · 2007. Ápr. 8. (V), 00.25
A linked így néz ki:

<li><a href="h2/h201.html">CSI 18-100 Pellet -és gabonatüzelésû automata kazán</a></li>
Így a böngésző persze, hogy az aktuális könyvtárban fog keresni! Így próbáld:

<li><a href="/h2/h201.html">CSI 18-100 Pellet -és gabonatüzelésû automata kazán</a></li>
Esetleg lehet a head rész base href elemével is játszai:

<base href="http://www.tutiteszt.extra.hu" />
Így a hivatkozásokat nem is kell átírnod.
2

kösz

Tomtee · 2007. Ápr. 9. (H), 00.27
kösz. még egy kérdés. amikor majd kész lesz, és feltöltöm a normális domaincímre, akkor hogy tudom elérni, hogy a keresők megtalálják? hogy lehet regisztrálni ilyet, vagy hova kell a honlapon belül a html -ekbe írnom azokat a szavakat, amikre szeretném, hogy megtaláljon majd? és hol érdemes regisztrálni?
3

linkelés?

Hojtsy Gábor · 2007. Ápr. 9. (H), 10.28
Ennek nincs köze ahhoz, hogy hogyan kell a menüdben linkelni a fájlokat, nemde? Érdemes lenne rákeresni, a Weblabor fórumban ezer ilyen téma van, nem ezt kellene most itt elterelni, egy ezeregyediket kanyarítani a kérdésnek...
4

igaz

Tomtee · 2007. Ápr. 9. (H), 11.15
teljesen igazad van. miután elküldtem a kérdést átlapoztam a fórumot és látaláltam. csak már nem tudom visszahívni a hozzászólásomat. ez van. sajnálom.
5

Van még munka

kerzo · 2007. Ápr. 11. (Sze), 13.17
Van még néhány dolog, amit ki kellene javítani. Persze ez nem a fő problémára vonatkozik. Ha egy meglévő kódot akarsz a saját honlapodon használni akkor minden elemét javítsd ki, ne csak azt, ami a böngészőben látszik. Ilyan pl. a menüben a title="" tulajdonságok. Semmi köze ahhoz, hogy mi van a menüben és lehetnek olyan látogatók, illetve keresők, akiket félrevezethet.

Az oldal title cimkéje is arra van, hogy a TE oldaladról adjon információt.

A footer-nél vagy a magasságot kellene beállítani, vagy a sortörést kellene kivenni, mert operában és firefoxban nem valami szép.

És bocsi, de nem kritizálni szeretten volna, csak leírni azokat, amik első ránézésre feltűnőek voltak. Én is szoktam hibázni, és jólesik, amikor valaki elmondja az észrevételeit.
6

no problem

Tomtee · 2007. Ápr. 21. (Szo), 10.05
Kössz, nem vettem zokon :)