ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 5, 2007 - Fórum téma

Böngészőfüggő CSS stílus megadása

Max Logan · 2007. Ápr. 5. (Cs), 12.24
Van-e lehetőség arra, hogy a CSS file-omban egy stílust csak az Opera értelmezzel? A probléma az, hogy van egy SELECT ami FF, IE és Opera alatt különböző méretű. IE nem foglalkozik a SELECT-nek adott magassággal, csak akkor ha min 2 sor-os, nekem meg 1 soros kell. Namost adtam neki egy height tulajdonságot. FF alatt jó is, viszont Opera alatt 2px-lel kisebb. Ezért kellene nekem vmi olyan megoldás (JS-es ügyeskedést leszámítva, szóval pusztán CSS vagy vmi felt. komment dolog), hogy külön Opera-nak megmondjam, hogy legyen szíves 2px-lel nagyobbra állítani a height értékét.

Rémlett vmi a -moz- és -o- prefix-szel kapcsolatban, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy ezek nem minden CSS tulajdonságra vonatkoznak, hanem csak a ténylegesen böngészőspecifikusakra.
 

CSS menü háttere legyen ugyanolyan magas, mint a tartalom

zoliky · 2007. Ápr. 5. (Cs), 10.31
A kovetkezo oldalon van egy CSS alapu menu, pontosan egy DIV amely bal oldalon talalhato : http://home.wplink.net/test/

Jobb oldalon tartalmi resz van. Igazabol azt szeretnem elerni, hogy a bal menu szine legyen egyforma a tartalom magasagaval.

Pontosan igy kene kinezen: http://img204.imageshack.us/img204/8125/73141604st4.jpg

Es ez egyforman valtozon mindig, a tartalom hosszusagaval.

Tudtok otleteket adni, segitseget ?
Koszonom!
 

PHP multithread

N0r3i · 2007. Ápr. 5. (Cs), 09.49
Sziasztok!

Van egy PHP/MySQL oldalam, amin szeretnék a "háttérben" kommunikálni egy másik szerverrel. A kommunikáció rendben működik, de nem tudom, hogyan tudnám a háttérbe kényszeríteni a folyamatot.

A folyamat: felhasználó beküldi a megfelelő adatokat a weblapon, PHP beírja a helyi adatbázisba. Ez ismétlődhet rövid időn belül akár többször is. Az így begyűjtött adatoknak egy részét szeretném átküldeni egy másik szerverre, de nem szükséges, hogy a kommunikáció azonnal megtörténjen, sőt, erősen ellenjavalt, hogy a kommunikáció blokkolja az aktuális műveletet. Annál is inkább, mivel előfordulhat, hogy akkor rögtön nem is sikerül az adatátvitel.

Van erre valami elegáns módszer?

Köszi:
N0r3i