ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 14, 2007 - Fórum téma

Plusz webhelyen belüli linkek a Google találatok mellett hogyan kerülnek oda?

ada · 2007. Ápr. 14. (Szo), 23.42
Elnézést a kissé amatőrnek mondható kérdésért :)

Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy lehet a főbb menüpontokat rábírni arra hogy pl. Google keresésnél megjelenjen az is. Példa: http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=hu&q=songbird&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s

De ha a 'tinymce'-re kerestek rá, ott is látható.

Vagy elképzelhető hogy a keresők ezt automata csinálják amennyiben az adott linkek forgalmasak?

Nagyra értékelném ha valaki felvilágosítana! :)

Kösz előre is

(kerestem de igazából nem is tudom hogy mi a neve ennek a dolognak, ezért kudarcba fulladt a dolog)
 

OOP PHP-ben

foxmulder · 2007. Ápr. 14. (Szo), 21.56
Sziasztok!
Nem konkrét a kérdés, inkább elvi. Nem igazán értem, mi történik pontosan egy interpreteres nyelven írt objektum orientált programban. Sőt azt sem teljesen, hogy mi történik egy webalkalmazásban. Ha jól tudom, a CGI esetén a webszerver annyi példányban indítja az interpretert, ahány kérés fordul az adott programhoz. Viszont ha modulként fordítjuk a PHP-t (vagy a Perlt ill. Pythont), akkor (úgy tudom) egy példányban fut az interpreter, ekkor az egyes kérések szálak, vagy mik? Szóval már ezek sem tiszták a számomra. Az objektum orientáltság csak rátesz egy lapáttal. Mondanátok egy konkrét példát arra, hogy miért jó az, hogy az egyszer megírt kód objektumpéldányonként újrafelhasználható, illetve mikor jó ez és mire? És mi történik akkor, amikor egyszerre több felhasználó áll kapcsolatban egy webalkalmazással és az egyik beállítja egy változó értékét (nem a merevlemezen, vagy adatbázisban, hanem a memóriában), a másikat ez nem befolyásolja? (Persze, biztos nem, csak nem látom át az egészet). Remélem nem tűnik (tűnnek) zagyvaságnak a kérdés(ek).

Köszönettel PiPi (itt foxmulder)
 

Csak képfájlok feltöltése ...

pws22 · 2007. Ápr. 14. (Szo), 19.01
Szasztok !

Egy kérdésem lenne . Azt ,hogyan lehet megcsinálni ,hogy csak képeket lehessen feltölteni ..

<input type="file" name="file"> ( Ezzel az a gond , hogy mindent enged így és minden mehet a szerverre , és az rossz :( )

Előrre is , thx :)
 

Csak képfájlok feltöltése...

pws22 · 2007. Ápr. 14. (Szo), 18.23
Szasztok !

Egy kérdésem lenne . Azt ,hogyan lehet megcsinálni ,hogy csak képeket lehessen feltölteni ..

<input type="file" name="file"> ( Ezzel az a gond , hogy mindent enged így és minden mehet a szerverre , és az rossz :( )

Előrre is , thx :)
 

opera 9.2 - eltörött a kanavász

vbence · 2007. Ápr. 14. (Szo), 11.42
A (ritkán használt) Operám figyelmeztetett, hogy kijött a 9.2-es változat. Nem is kellett több azonnal elindultam, hogy szerezzek egy példányt, remélve, hogy a canvas elem idegesítő villogását sikerült kijavítani. Nem sikerült. Helyette viszont itt egy hiba.

Hozzávalók:
clearRect
rect
fill
path (beginPath, moveTo, lineTo, lineTo, closePath)
fill

Elsőre semmi különös. Második futásnál már furcsa, marmadik futásnál pedig felveszi a végső "törött" állapotot. (Csak a rend kedvéért: a kód Safariban, Firefoxban, régebbi Operában megy.)

Valaki tapasztalt hasonlót?
 

Php képnél élsimítás

Ronyn · 2007. Ápr. 14. (Szo), 11.35
Sziasztok)
Az lenne a kérdésem(nem találtam ilyen témát csak flashban),hogy egy php által generált képnél hogyan lehet valamiféle élsimitás alkalmazni?
Konkrétan van egy analog ora aminek a mutatoi egy pixel szélesek-mivel a kép maga 40*40-es ez igy nem annyira feltunő,de ha nagyitok rajta,és mondjuk rámásolom egy másik képre,akkor már nagyon csunyák lesznek a mutatok.
Remélem van valamilyen megoldás erre is,én eddig számoknál láttam ilyet(számlálokép pl.Try.hu),bár lehet ott a betűtipus olyan...
Az esetleges otleteket koszi))))
 

Drupal - Kommentek külön oldalon

breakline · 2007. Ápr. 14. (Szo), 05.15
Hali

Szóval feldobtam egy drupal-t, és láttam itt a weblaboron is külön van egy kis kép a kommentekhez egy linkkel (node/vmi/#comments formában), ezt hogyan tudnám megoldani az "alap" drupallal? Láttam a drupal.org-on felmerült ez már, van hozzá külön modul, én gondoltam szétszedem az url-t meg belepiszkítok kicsit, de lehet van jó megoldás is, ugyanazt szeretném megcsinálni mint ami pl. a weblabor főoldalon van, de a drupal comment moduljában sehol sem találom, csak úgy lehet ezt megcsináni, ha beleírok pl. a comment.tpl.php file-ba? Végülis azt szeretném hogy a megjelenő oldalon ne jelenjenek meg maguktól a kommentek, hanem csak egy link legyen ott.


köszönöm előre is
üdv
BL
 

billentyű leütése és eltelt idő tárolása

Petrusz · 2007. Ápr. 14. (Szo), 00.14
Sziasztok,

A kérdésem az volna ha futtatok egy ciklust és a kilépésig leütött billentyűk kódját ASCII vagy magát a betüt + a következő billentyű leütésig eltelt időt hogy tudom a ciklusban deklarálni. Az idő annyira nem problémás fut egy belső emelkedő éték, de a billentyű leütésekor milyen parancs tudja egy adott értékhez hozzárendelni ( submit nélkül) amit majd mint az értéket letárol a ciklus mysqlben. Valami billentyűzet figyelő dologra gondolok... gondolom javaban ez könyebb lenne, de szeretnék a phpben maradni

Köszönöm a segítséget!