ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 3, 2007 - Fórum téma

Kép feltöltés és a kép formátum ellenörzése.

xyberwolf · 2007. Ápr. 3. (K), 22.40
Sziasztok.

A problémám a következő. Képet szeretnék feltölteni a szerver meghatározott könyvtárába de elötte a formátumot szeretném ellenörizni. A következő kódot írtam. A kérdés hogy mi a hiba. Jó formátum esetén is azt írja ki hogy hibás formátum a nem képnél is.
<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" size="20" name="kep" />
<input type="submit" value="feltöltés" />
</form>
<?php
if($_FILES['kep'])
{
	if($_FILES['kep']['type'] != "image/jpg")
	{
	$error_msg = "Rossz képformátum";
	}	
}
if($error_msg == "")
{
	if(move_uploaded_file($FILE['kep']['tmp_name'],data.$FILES['name']['kep']));
	print "Sikeres feltöltés";
}
if(isset($error_msg))
{
print $error_msg;	
}
?>
</body>
</html>
A segítsége előre is köszönöm.

by xyberwolf
 

IE-ben csík a kép alatt

rokkok · 2007. Ápr. 3. (K), 16.24
Kedves Mindenki!

Adott egy tábla ami 70×70-es 1px borderrel. Benne egy kép 60×60-as 5px-es borderrel. A problémám az, hogy a kép körüli vékony tábla keret nem egyforma. Vagyis magasabb 5px-el. A böngésző betesz egy vékony csíkot a kép alá amit csak akkor látok, ha kijelölöm egérrel a képet. FF-ben Operában semmi baja. Viszont az emberek 70%-a még IE-t használ így jó lenne optimalizálni arra is. :) css-ből hívja meg a stílust. Valaki találkozott már hasonló gonddal? Esetleg létezik css trükk a dologra? Mert így ronda, hogy nem négyzet alakú a tábla.

Köszi!
 

Kereső az Oldalban

Preacher · 2007. Ápr. 3. (K), 14.10
Hogyan Épitsünk be keresőt az oldalunkba amivel a user csak az engedélyezet tartalmak közt tud kutakodni?
A kérdés nyitva légyszi segítsetek nekem és még jó néhány társamnak akiket foglalkoztat a kérdés!

u.i.: az include -val bármit be tudok illeszteni?
 

Több nyelvű honlap készítése

Gully Foyle · 2007. Ápr. 3. (K), 13.54
Sziasztok!

Kétnyelvű honlapot szeretnék készíteni, kétnyelvű adatbázissal. A jelenlegi tudásom – úgy érzem - elegendő az elkészítéséhez, de az optimális módon való elkészítéséhez már szükségem lenne némi útmutatásra. Ha tudtok, kérlek segítsetek az irányelvek terén. Nagyon fontos szempont a későbbi bővíthetőség, a kezdeti kétnyelvű honlapból hosszú távon akár ötnyelvű honlap is lehet.

1. Szerintetek mi a jobb? Nyelvenként külön könyvtárba tenni a honlapokat, vagy minden oldal / aloldal tartalmazzon feltételes elágazásokat és így jelenítse meg a választott nyelven a menüpontokat és a tartalmat. Talán az első módszer áttekinthetőbb lesz hosszútávon…

2. Az adatbázis terén csak a szükséges mezők legyenek többnyelvűek, vagy inkább legyen egy-egy adatbázis minden nyelven? Itt is az első megoldást tartanám jobbnak, és feltöltés szempontjából felhasználóbarátabbnak.

3. Megoldható valahogy, hogy aki a .com-ot hívja be az angolul, míg aki a .hu-t az magyarul lássa a honlapot alap esetben? (Természetesen a két domain név egy tárhelyre mutat.)

Várom a javaslataitokat.