ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 22, 2007 - Fórum téma

\n probléma WAMP5 1.7.0-nál

unregistered · 2007. Ápr. 22. (V), 22.56
Most tértem át a jó öreg MySQL Control Center-ről WAMP5 1.7.0-ra és máris akadt egy kis problémám vele :( Miután létrehozok egy táblát és beírom neki, hogy:
SHOW CREATE TABLE tablanev
akkor ő vissza is adja szépen a create parancsot, csakhogy telenyomja nekem \n-ekkel (ahol ugye sortörés van amikor kiírja magának), a kód amit visszadob az meg így néz ki:
CREATE TABLE `tablanev` (\n  `elso` bigint(20) NOT NULL auto_increment,\n  `masodik` varchar(100) NOT NULL,\n  `harmadik` int(3) NOT NULL,\n  PRIMARY KEY  (`elso`),\n  KEY `masodik` (`masodik`,`harmadik`)\n) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1
Ez még nem is lenne baj, csakhogy amikor én ezt fel szeretném használni ÚGYANÚGY WAMP-ban akkor már nem hajlandó felismerni a saját hibáját és error-ozik nekem... Hol lehet beállítani hogy a \n-t ne tegye bele a visszakérésbe, vagy figyelmen kívül hagyja amikor ilyet kap?
Nah ezt a pár sort jólmegaszontam de remélem érthető valamelyest :) Előre is köszönöm!

Üdv
 

3 táblás "móka"

EL Tebe · 2007. Ápr. 22. (V), 22.15
Egy téma - sokadszorra - de most általánosan..

adott 2 tábla 1 "kapcsoló" táblával amiben mást nem, csak 2 id-t tárolok soronként: elem_id és kategoria_id

- elemek tábla
- kapcsoló tábla
- kategóriák tábla

Már sikerült megoldani a lekérdezést:

SELECT elemek.*, kategóriák.* FROM elemek, kategoriák, kapcsoló WHERE elemek.elem_id=kapcsolo.elem_id AND kapcsolo.kategoria_id=kategóriák.kategoria_id ORDER BY elem_id

Csakhogy ennek az eredménye ez:

kategória1-elem1
kategória1-elem2
kategória1-elem3
kategória1-elem4
kategória2-elem1
kategória2-elem2
kategória2-elem3


Nekem pedig valami ilyesmi kéne, ráadásul az elemekre egy limit 3:

kategória1
elem1
elem2
elem3
kategória2
elem1
elem2
elem3


Nézegettem subquery-s megoldást, de valahogy nagyon nem volt szimpi, ráadásul korábbi mysql-en nem is müxik.

Az nagyon randa megoldás, hogy a php-s feldolgozásnál a ciklusba bepakolok még egy query-t?

Érzem, hogy nagyon közel vagyok a megoldáshoz, de valahogy az a kicsi még hiányzik... :)
Köszi!

Tebe
 

Csak popupban nyílhasson meg az oldalam

pws22 · 2007. Ápr. 22. (V), 19.46
Sziasztok !

Lenne mégegykérdésem . Nos van egy chat-em . És poup ablakba nyílik meg . Nos van egy script , ami megnyitja új ablakba az egészet. Nos ez eddig oké. Azt ,hogyan lehet kitiltani ,hogy az eredeti forrást ne lehessen elérni ,csak úgy ,hogyha poup-ba lehessen nézini ?

Kicsit pontosabban :) :
Tehát van egy chat ami új ablakba nyilik ki . A megnyitási URL-je http://www.akarmi.hu/chat/index.php . És ha az általam megadott poup-ba nézi akkor láthatja , de ha a főböngészőben nézi ezt : http://www.akarmi.hu/chat/index.php akkor azt meglehet csinálni hogy ezt írja ki ,hogy "Helytelen megnyitás" vagy akármi :)

Előrre is köszönöm a segítséget !

Üdv , pws22
 

Vizuális megerősítés ...

pws22 · 2007. Ápr. 22. (V), 19.01
Sziasztok !

Lenne egy kérdésem. Csináltam egy regisztrációs lapot. És oda szeretnék berakni vizuális megerősítést . És azt ,hogyan lehetne megcsinálni ? Valaki kérem segítsen , köszönöm előrre is :)
 

A mezők egy részének cserélése

cs.m · 2007. Ápr. 22. (V), 14.11
Helló!

Készítek egy online telefonkönyvet, mely 4 oszlopból fog állni: vezetéknév (vnev), keresztnév (knev), utca és házszám (cim), valamint a telefonszám (szam).
Mivel az adatokat nem én gyűjtöttem be, nincs kizárva (sőt, elég valószínű), hogy vannak benne hibák. Jelen esetben arról lenne szó, hogy pl. egyik utcanév minden esetben rosszul van beírva (pl. József Attila helyett Jószef Attila, vagy vmi hasonló jellegű), és ezt jó lenne egy-két kattintással összehozni, magyarul ugye egy UPDATE paranccsal. Viszont azt nem tudom megoldani (habár lehet, hogy van rá egyszerű megoldás), hogy úgy kicseréljek egyes karaktereket az adott mezőkben, hogy ez ne érintse a házszámozást, ami szintén a 'cim' oszlopban van.
Tudna-e valaki nekem erre egy jó SQL-parancsot írni?

Köszönöm előre is!

üdv
Cs.M.
 

include() függvény gond

Somnus · 2007. Ápr. 22. (V), 13.00
-